Fișierele originale World Wide Web au primit oferte de 2,8 milioane de dolari. Sunt scoase la licitație în format NFT

28 Iun. 2021, 18:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Iun. 2021, 18:34 // Au Bani //  MD Bani

Ofertele pentru codul sursă original al World Wide Web, creat de inventatorul britanic Sir Tim Berners-Lee şi scos la licitaţie în format NFT („non-fongible token”), au urcat la suma de 2,8 milioane de dolari de la oferta de pornire de 1.000 de dolari, cu două zile înainte ca licitaţia organizată de Sotheby’s să se finalizeze.

Berners-Lee, un informatician născut în Londra, a inventat World Wide Web în 1989, revoluţionând modalitatea în care este distribuită şi creată informaţia cu invenţia sa considerată printre cele mai semnificative de la apariţia tiparului în Europa, în Germania secolului al XV-lea, scrie Wall Street.

Documentele licitate, care poartă semnătura digitală Ethereum şi tehnologia blockchain în format NFT, includ codul sursă original, o vizualizare animată, o scrisoare redactată de Berners-Lee şi un poster digital conţinând codul integral din fişierele originale.

Licitaţia va lua sfârşit miercuri, la ora 18:01 GMT.

NFT-urile au cunoscut o popularitate fără precedent în ultimele luni.

Un NFT este un bun în ediţie limitată, vândut exclusiv sub formă de obiect digital, prin tehnologia blockchain, oferind cumpărătorului certitudinea că este proprietarul acestuia.

Cea mai scumpă vânzare NFT până la această dată a avut loc în martie 2021 când un colaj digital realizat de artistul american Mike Winkelmann, cunoscut în mediul artistic drept Beeple, s-a vândut pentru 69,3 milioane de dolari de casa de licitaţii Christie’s.

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău