Descoperă startupuri și istorii inspiraționale. Listă de lectură pentru toți antreprenorii

03 Iul. 2021, 09:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
03 Iul. 2021, 09:30 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Lectura este una dintre acele metode care contribuie la dezvoltarea noastră personală și profesională. Cărțile recomandate te vor inpira să contribui la dezvoltarea startupului tău, pentru că ele relatează istorii de succes.

1. Airbnb. The Airbnb Story – Leigh Gallagher

Istoria Airbnb, una dintre cele mai fascinante. Despre cum au început, cum s-au comportat, cum s-au comportat în situații critice. Din păcate, această istorie contrazicw ultimele știri despre companie.

2. Uber. The Wild Ride – Adam Lashinsky

Dar Uber este despre altceva. Despre creștere rapidă, concurență dură și uneori acerbă. Proprietar fără compromisuri și despre scandaluri, scandaluri, scandaluri. Dar și despre mari victorii.

3. Snapchat. How to Turn Down a Billion Dollars – Billy Gallagher.

Snapchat este despre încredere în produsul său, despre efectul nerealist al viralității, despre o ceartă cu un cofondator și un război cu Zuckerberg.

4. Instagram. No Filter – Sarah Frier

Povestea Instagram ar putea fi similară cu Snapchat, dar au ales strategia de exit, nu IPO. Și fondatorii lor sunt foarte diferiți, dar Instagram a avut doar de câștigat în ultimii ani.

 5. Theranos. Bad Blood – John Carreryrou

Această carte este despre glorioasa ascensiune și căderea asurzitoare a lui Theranos. Despre o minciună uriașă și o mare încredere în produsul tău. Fiecare se poate regăsi în această istorie.

 6. WeWork. Billion Dollar Loser – Reeves Wiedeman

Adam Newman și WeWork au avut întotdeauna talentul de a captiva investitorii. Cum? Puteți afla despre acest lucru din carte.

7. Moz. Lost and Founde – Rand Fishkin

O poveste despre o startup, obișnuită, scrisă chiar de fondatorul său. Acesta nu este un unicorn sau un startup arhicunoscut,dar asta nu face ca cartea să fie mai puțin interesantă. Da, cărțile nu scriu întotdeauna numai despre startupuri excepționale, se întâmplă ca deseori să reflecteze istoria celor ordinare.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău