O pictură „uitată” se dovedește a fi o capodoperă din secolul al XVI-lea. A fost vândută cu 9 milioane $ la o licitație

30 Iun. 2021, 12:58
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iun. 2021, 12:58 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O pictură „uitată” păstrată în aceeași familie de generații s-a vândut la 7,68 milioane de euro (9,1 milioane de dolari) la licitație după ce experții au descoperit că este opera pictorului francez Jean-Honoré Fragonard.

„Un filosof care citește” de Fragonard a fost văzut de Antoine Petit, un licitator la casa de licitații Enchères Champagne din Épernay, nord-estul Franței, când a fost chemat să evalueze o moștenire la un apartament din apropierea orașului.

După ce a luat tabloul jos pentru a-l examina mai atent, a găsit cuvântul „Fragonard” scris pe spate cu cerneală neagră.

Proprietarii, care au avut pictura în familie de generații fără a fi inclus în niciun testament, i-au dat-o lui Petit, care a luat-o pentru a fi evaluată de Cabinet Turquin, o companie cu experți în pictură din Paris, scrie CNN.

Echipa de la Cabinet Turquin a confirmat că este un Fragonard autentic.
Fragonard a pictat „Un filosof care citește” în jurul anilor 1768-70. Fragonard a trăit între anii 1732-1806 și este considerat unul dintre cei mai emblematici pictori ai secolului al XVIII-lea.

Pictura în formă de oval, pictată ulei pe pânză, arată un bărbat cu părul alb aplecat peste o carte.
Pictura se află în aceeași familie de mai bine de 200 de ani și pare să fi fost manipulată sau mutată rar, a spus Cabinet Turquin, care a adăugat că „se află într-o stare remarcabilă de conservare”.
Proprietarii nu aveau nici o idee despre valoarea sa, dar ofertanții entuziaști au împins prețul final de vânzare cu mult peste estimarea de 1,5 – 2 milioane de euro (1,8 – 2,4 milioane de dolari).
În urmă cu zece ani, pictura nu s-ar fi vândut la fel de mult, dar astăzi acest tip de lucrări sunt mult mai la modă, a spus Petit. Petit a refuzat să numească cumpărătorul de succes.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 10:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 10:05 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Acum două sute de ani, s-a născut conglomeratul francez de luc, Louis Vuitton. Pentru a sărbători, casa a dezvăluit o nouă colecție de bijuterii, care este un omagiu adus formidabilului fondator și impactului său asupra industriei de modă, în general.

Colecția de 90 de piese este creată de directorul artistic pentru bijuterii și ceasuri a lui Louis Vuitton, Francesca Amfitheatrof. Bătrâna, în vârstă de 53 de ani a analizat arhivele casei pentru a se asigura că moștenirea Vuitton a fost reflectată cu acuratețe și îndemânare.

Denumită în mod corespunzător, colecția Bravery, este alcătuită din opt capitole care prezintă viața Louis Vuitton cronologic. Gândiți-vă la asta ca la o biografie descrisă cu cele mai prețioase pietre și metale. Colierele sunt elementul central al fiecărui capitol și simbolizează momentele-cheie din viața Vuitton. Colecția include, de asemenea, inele, cercei și broșe.

Primul capitol, La Constellation d’Hercule, a fost numit pentru constelația sub care s-a născut Vuitton la 4 august 1821. Colierul este confecționat din tanzanit, tsavorit și opali australieni care reprezintă cerul nopții plin de stele.

Următoarea etapă majoră a venit atunci când Vuitton a plecat de acasă la vârsta de 13 ani, la doar câțiva ani după ce mama sa a murit. I-a trebuit trei ani să călătorească 250 de mile de la regiunea rurală Jura din estul Franței până la Paris, în timp ce își perfecționa ambarcațiunile de-a lungul drumului. Această situație este descrisă în izbitorul colier La Flêche, care are trei rânduri de platină, aur galben și aur alb, în ​​întregime pavate cu diamante și smaralde columbiene pentru a reprezenta pădurile.

„Împins de curiozitatea sa despre lume, el s-a angajat în acea călătorie incredibilă prin Franța. De aceea am numit această colecție Bravery, a spus Amfitheatrof într-un comunicat.

Piesa de rezistență, totuși, este colierul Le Mythe pe trei rânduri (de sus) care combină mai multe semnături Louis Vuitton, inclusiv modelul Damier (șah), știfturi și motive inspirate de încuietori pentru trunchi și icoana florii. Incrustat cu safire, smaralde și diamante, acesta reprezintă Vuitton punând bazele casei sale, care este acum un tur de forță global în valoare de aproape 15 miliarde de dolari. Cu siguranță merită sărbătorit.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală