(FOTO) De ce Cristiano Ronaldo nu își poate vinde apartamentul din Trump Tower. Și asta după ce cedează 50% din preț

01 Iul. 2021, 09:27
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
01 Iul. 2021, 09:27 // Au Bani //  MD Bani

Anul 2021 este unul de eșec pentru Donald Trump, încă blocat pe majoritatea rețelelor sociale și cu pierderi enorme de bani. Se pare că nenorocul lui atrage oameni din întreaga lume, care au o conexiune mai îndepărtată cu el. De exemplu, miliardara canadiană Suzanne Rogers, care a trecut rapid de la a fi nașa zânelor de modă din țară la a fi alungată din înalta societate din cauza unei poze în care apare cu Trump la o cină Mar-a-Lago.

Acum e și rândul lui Cristiano Ronaldo, care caută să scape de apartamentul său din Trump Tower din New York și este dispus să îl vândă la un preț foarte mic. Fanii l-au îndemnat pe superstarul fotbalului să vândă reședința de ceva vreme, chiar făcând petiții. Acum fotbalistul, care joacă la Juventus în Italia și este în prezent de serviciu pentru țara sa la Euro 2020, vrea să vândă acest apartament cât mai curând posibil.
Vedeta de fotbal în vârstă de 36 de ani a cumpărat apartamentul de pe 721 Fifth Avenue în 2015, achiziția fiind finalizată la două luni după ce Trump a anunțat că candidează la funcția de președinte. Cumpărând „în partea de sus a pieței”, a plătit 18,5 milioane de dolari americani.

Să vedem cum arată casa lui Cristiano Ronaldo din Trum Tower

Holul

Acesta are pardoseli din calcar alb-negru care duc la galeria de artă și camera de zi.


Conform listării, spațiile de locuit au în principal lambriuri din lemn de koa lustruit, unele având și parchet din Versaille din secolul al XVIII-lea.

Camera de zi

Livingul are nuanțe clasice de maro, cu albastru complementar și este plin de opere de artă și cărți, oferind o atmosferă relaxantă.


Se știe că reședința a inspirat autorul E.L. James, care a folosit interioarele ca model pentru burlacul lui Christian Grey.

Dormitorul

Birou

Biroul este mobilat cu articole din piele și putem observa mai multe tablouri și rafturi pentru cărți.

Există, de asemenea, un spațiu de birouri cu vedere la turnurile din Manhattan.


Sală de fitness

Casa unui atlet de renume mondial nu poate exista fără o sală de fitness. Și, de asemenea, se mândrește cu vederi panoramice inspiratoare asupra Central Park și a orizontului din Manhattan.

Ronaldo a listat prima dată locuința de 2.510 metri pătrați în 2019 pentru mai puțin de jumătate din ceea ce a cumpărat, la 9 milioane de dolari. Acum, casa este pe piață pentru doar 7,75 milioane USD, iar prețul final de vânzare este încă și mai mic.

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ