Primăria caută manager de proiect pe care-l va remunera cu 64.000 lei lunar

01 Mart. 2021, 12:02
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  bani.md
01 Mart. 2021, 12:02 // Oameni şi Idei //  bani.md

Primăria Chișinău a lansat un concurs pentru a selecta candidatura potrivită pentur un manager de proiect. Salariul pentru acest post este de 3 000 de euro lunar (64 000 de lei) sau 36 000 de euro anual (768 000 de lei). Este vorba despre proiectul MOVE IT like Lublin – A Chisinau public transport sustainable development initiative, care are un post vacant la funcția de „Manager de proiect”.

Candidaturile pot fi anunțate până pe data de 15 martie 2021. Ce trebuie să conțină dosarul – vedeți AICI.

Persoana selectată va avea următoarele resposabilități:

Managerul de Proiect va prelua atribuțiile proiectului de la persoanele care au administrat proiectul până în februarie 2021, din momentul depunerii aplicației de finanțare până când prima tranșă de finanțare a ajuns în contul bancar al Primăriei. Se preconizează ca Managerul de Proiect să înțeleagă rapid procedurile în desfășurare și să preia conducerea în recrutarea celorlalți membri ai Unității de Implementare a Proiectului și înființarea acestuia. Se preconizează ca Managerul de Proiect să asigure o comunicare eficientă între toate părțile interesate (Delegația UE, Primăria Chișinău, Primăria Lublin, Comisia UE, alte autorități naționale relevante din Republica Moldova). Se așteaptă ca managerul de proiect să înființeze și să coordoneze activitatea Comitetului de supraveghere a proiectului, precum și să înființeze și să coordoneze Board-ul proiectului.

Managerul de proiect este de așteptat să implementeze proiectul în strictă conformitate cu bugetul aprobat și să se asigure că toate achizițiile publice se fac în conformitate cu bugetul, precum și cu legile aplicabile. Toate aceste acțiuni vor trebui făcute simultan începând cu Ziua 1 a desemnării Managerului de Proiect. Actuala echipă de proiect va oferi asistență în preluarea procesului.

Sarcinile specifice ale Managerului de Proiect vor fi următoarele:

  1. Asigurarea recrutării personalului calificat ca parte a Unității de Implementare a Proiectului;
  2. Crearea de șabloane pentru toate TOR-urile necesare pentru personalul proiectului și contracte individuale de muncă, în conformitate cu instrucțiunile și reglementările UE și legile naționale;
  3. Asigurarea implementării eficiente și corecte a tuturor achizițiilor și contractelor de proiecte;
  4. Asigurarea legalității tuturor tranzacțiilor financiare și colaborare subdiviziunile relevante ale Primăriei responsabile de gestionarea financiară;
  5. Participarea și raportarea către Comitetul de Supraveghere despre mersul proiectului și actualizări;
  6. Participarea și raportarea către membrii Board-ul proiectului despre mersul proiectului, actualizări, evoluții, obstacole, provocări și oferirea de soluții pentru rezolvarea lor, dacă este necesar;
  7. Asigurarea comunicării eficiente între partenerii proiectului și reprezentanții autorității contractante; aceasta include oferirea de actualizări Delegației UE și orașului Lublin, atunci când este necesar;
  8. Asigurarea unei comunicări eficiente în cadrul Unității de Implementare a Proiectului;
  9. Conducerea Unității de Implementare a Proiectului și asigurarea livrării  la timp a sarcinilor de lucru de la toți membrii unității;
  10. Elaborarea rapoartelor scurte, intermediare și anuale, conform cerințelor autorității contractante și în conformitate cu Contractul de Grant;
  11. Medierea și negocierea în conformitate cu Descrierea Acțiunii și obiectivele proiectului în toate aspectele de colaborare cu Primăria Chișinău, autoritățile naționale relevante și părțile interesate ale proiectului;
  12. Colaborarea cu actorii de stat necesari, la nivel național și internațional, conform mandatului TOR și al Contractului de Grant, în cazul în care apar blocaje instituționale, blocaje, provocări pentru a le depăși și a asigura implementarea fără probleme a proiectului;
  13. Asigurarea și coordonarea planului de comunicare și vizibilitate aferent proiectului, cu Primăria Chișinău, Delegația UE în Moldova și Echipa de suport de la Bruxelles.

Despre proiectul MOVE IT like Lublin – A Chisinau public transport sustainable development initiative

La data de 23.12. 2020, în conformitate cu decizia  Consiliului municipal Chișinău nr. 22/2 din 22.12.2020 „Cu privire la aprobarea Contractului de Grant încheiat între Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Primăria Municipiului Chișinău și Gmina Lublin”, Primăria Municipiului Chișinău a semnat un Contract de Grant cu Delegația UE în Republica Moldova

Grantul de 3.325.000 EUR, a fost acordat pentru modernizarea transportului public în orașul Chișinău prin transfer de know-how din partea orașelor mai experimentate din UE. Primăria Lublin (Gmina Lublin) este partener de proiect și co-solicitant în proiectul curent, iar echipa acestuia va sprijini echipa de la Chișinău în implementarea proiectului. Schița actuală a proiectului a fost elaborată pe baza mai multor rapoarte și studii efectuate în ultimii ani cu privire la modul în care ar trebui îmbunătățit transportul public în Chișinău.

Proiectul urmează a fi implementat în perioada anilor 2021-2023.

Realitatea Live

05 Mai 2024, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 11:48 // Actual //  Lupu Eduard

Banca turcă DenizBank, care este una dintre cele mai mari instituții de credit din țară, practic a încetat să mai deschidă conturi pentru cetățenii ruși de la începutul anului 2024, scrie RBC, citând doi intermediari care îi ajută pe ruși să obțină carduri de la băncile turcești.

„Din zece cereri de deschidere a unui cont, doar una primește aprobare. Este imposibil să deschizi un cont chiar și cu un permis de ședere și înregistrare în Turcia”, a descris situația unul dintre intermediari, Serghei Ovsyannikov. El a adăugat că DenizBank face acum excepții doar pentru clienții cu un depozit mare de 100 de mii de dolari și mai mult.

Problema a fost confirmată de partenerul de conducere al Lenar Wealth Management, Lenar Rakhmanov, care lucrează la Istanbul. Potrivit acestuia, probabilitatea ca un rus să deschidă un cont este influențată de „calibrul clientului” și de acordurile personale cu o anumită sucursală bancară.

A avea un permis de ședere și înregistrarea locală nu garantează deschiderea unui cont la DenizBank, confirmă un alt intermediar, Elena Chernysheva. Ea notează că cetățenii ruși, având în mână un pachet complet de documente necesare, le va fi mai ușor să contacteze o altă bancă în aceste scopuri.

La sfârșitul anului trecut, președintele american Joe Biden a semnat un decret care introduce restricții împotriva băncilor străine pentru a ajuta persoanele fizice și juridice ruse să eludeze sancțiunile și pentru a asista în aprovizionarea industriei ruse de apărare. După aceasta, o serie de instituții de credit străine au înăsprit condițiile pentru deservirea rușilor, iar cetățenii ruși au început, de asemenea, să aibă dificultăți în efectuarea plăților și transferurilor.

După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și sancțiunile ulterioare, unele țări, inclusiv Turcia, au început să ajute Moscova să reexporte mărfuri. Potrivit unor surse familiare cu Financial Times, agențiile de informații ruse au depus „efort și timp considerabil” pentru a găsi modalități de a evita sancțiunile și controalele la export, iar intermediarii financiari au început să participe la astfel de operațiuni „intenționat sau neintenționat”.

Partenerul Pen & Paper, Kira Vinokurova, consideră că refuzurile de a deschide conturi sunt cauzate de riscurile pentru bănci de a fi supuse sancțiunilor, deoarece accesul indivizilor ruși la sistemul financiar global poate fi privit ca o contribuție la sectorul financiar rus. În plus, crește riscul introducerii unor măsuri restrictive de asistență pentru eludarea sancțiunilor anti-ruse.

„Prin deschiderea unui cont pentru persoane ruse, băncile turce trebuie să cheltuiască resurse suplimentare pentru verificarea tranzacțiilor din punctul de vedere al participării persoanelor sancționate sau al implementării activităților interzise din punctul de vedere al sancțiunilor occidentale”, spune Vinokurova, menționând că Rusia este acum „o jurisdicție cu un risc crescut de sancțiuni”.

Cerințele de deservire a rușilor de către băncile turcești vor deveni mai stricte în viitor din cauza presiunii tot mai mari de sancțiuni, dar este puțin probabil ca băncile turce să abandoneze complet noii clienți ruși, avocatul este sigur: „Unul dintre principiile regimurilor de sancțiuni ale Jurisdicțiile occidentale sunt în centrul măsurilor pe anumite persoane, sectoare, bunuri sau servicii, iar refuzul complet de a servi rușii este puțin probabil să fie încurajat de acestea.”

În luna mai anul trecut, vicepreședintele Băncii Rusiei, Alexey Guznov, a raportat problemele cu care se confruntă băncile rusești atunci când încearcă să deschidă conturi în țări „prietenoase” pentru a stabili un comerț ocolind dolarul, euro și alte valute mondiale. Înainte de aceasta, Banca Centrală a Federației Ruse a spus că băncile străine nu au răspuns propunerilor de parteneriat ale colegilor ruși, iar președintele Comitetului Dumei pentru Piața Financiară, Anatoli Aksakov, a spus că doar trei instituții de credit au reușit să deschidă. conturi de corespondent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău