Cele mai bogate și cele mai sărace țări din Europa

05 Iul. 2021, 14:32
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
05 Iul. 2021, 14:32 // Actual //  MD Bani

Gospodăriile daneze sunt cele mai bogate din Uniunea Europeană, potrivit unei analize a datelor efectuate de banca centrală a țării.

Astfel, potrivit rezultatele, gospodăria medie din Danemarca avea 1,88 milioane de coroane daneze (300.000 dolari) în active financiare începând cu al patrulea trimestru al anului 2020.

Datele, publicate miercuri, au fost extrase din dezvăluirea de către Banca Centrală Europeană a conturilor financiare pentru cele 27 de state membre ale UE.

Cifrele au arătat că danezii au de obicei și datorii mai mari, la 560.000 de coroane daneze, bătute doar de Luxemburg, unde oamenii aveau de obicei 660.000 de coroane daneze în pasiv.

Cu toate acestea, Danmarks Nationalbank a subliniat că majoritatea datoriilor daneze erau în datorii bancare și ipotecare „cu garanții imobiliare (aproximativ 86 la sută)”.

„Astfel, datoria danezilor este în mare parte compensată de valoarea bogăției în locuințe, care nu este inclusă în bogăția financiară”, a explicat banca centrală.

În general, danezii aveau o avere financiară netă de 1,32 milioane de coroane daneze, de aproape trei ori media UE de 450.000 de coroane daneze.

Banca centrală a Danemarcei a subliniat, de asemenea, că, deși această bogăție a fost medie, a existat o diferență semnificativă între indivizi.

De exemplu, banca centrală a spus că danezii cu cele mai mari venituri tind să aibă mai multe active și pasive, în timp ce persoanele care erau mai în vârstă aveau pensii mai mari.

Analiza băncii centrale a arătat că averea danezilor a crescut și mai mult în primul trimestru al acestui an.

Gospodăriile din Țările de Jos au avut a doua cea mai mare sumă în active financiare, la 1,58 milioane de coroane daneze, urmată de Luxemburg (1,59 milioane de coroane daneze) și Suedia (1,51 coroană daneză).

Între timp, gospodăriile din România s-au dovedit a fi cele mai sărace din UE, cu doar 80.000 de coroane daneze în active financiare.

Cursul mediu: 100 de coroane daneze 16 dolari.

Realitatea Live

16 Feb. 2025, 10:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
16 Feb. 2025, 10:48 // Actual //  Ursu Victor

OMV Petrom își propune să folosească gazele extrase din zăcământul Neptun Deep din Marea Neagră pentru a sprijini creșterea consumului intern de gaze naturale în România și pentru a înlocui resursele rusești în regiune. Proiectul este programat să înceapă forajul în aprilie 2025, cu primele gaze așteptate în 2027, scrie hotnews.ro.

OMV Petrom estimează că, pe lângă creșterea numărului de clienți conectați la rețeaua de gaze și a centralelor care utilizează gazul pentru producția de energie electrică, un alt factor semnificativ va fi dezvoltarea hidrogenului cu emisii scăzute de carbon. Acesta ar putea contribui la o mai bună integrare a energiei regenerabile și la consolidarea securității energetice în România.

În regiune, gazele extrase din Marea Neagră vor înlocui gazele rusești în țări precum Ungaria, Austria, Republica Moldova, Bulgaria și Slovacia, contribuind astfel la diversificarea surselor de energie.

Proiectul Neptun Deep aduce și beneficii economice substanțiale pentru România, statul urmând să beneficieze de aproximativ 20 de miliarde de euro din taxe directe și indirecte generate de acest proiect. Acesta va fi finanțat din sursele proprii ale companiei, având în vedere o poziție financiară solidă.

Proiectul Neptun Deep este realizat în parteneriat între OMV Petrom și Romgaz, iar rezervele estimate de gaze sunt de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi, cu un impact semnificativ asupra pieței regionale de energie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală