Ce se va întâmpla cu criptomonedele peste 50 de ani? Părerile experților

05 Iul. 2021, 14:13
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Iul. 2021, 14:13 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Unii prezic că monedele vor schimba pentru totdeauna modul în care înțelegem și interacționăm cu banii, iar alții avertizează asupra unei bule periculoase.

Dar, indiferent ce previzionează o persoană pentru criptomonede, devine din ce în ce mai greu să-ți imaginezi un viitor fără ele. Iată totuși ce spun experții despre viitorul criptomonedelor.

• Ivory Johnson, planificator financiar certificat și fondator Delancey Wealth Management

„Criptomonedele vor perturba finanțarea tradițională, deoarece unul dintre utilitățile lor cele mai atractive este capacitatea de a transfera eficient plăți transfrontaliere, cu costuri mici, fără întârziere sau fluctuații valutare. În ceea ce privește bitcoinul, 50 de ani este o perioadă lungă de timp, iar bitcoinul ar putea deveni fie moneda de rezervă mondială, fie următorul AOL care a îmbogățit o mulțime de oameni până când a fost eliminat de o tehnologie mai bună. ”

• Frederick Kaufman, autorul cărții „The Money complot: A History of Currency’s Power to Enchant, Control, and Manipulate”

„Cu mult înainte de 2071, dolarul va avea mai multe în comun cu o criptomonedă decât cu argintul sau aurul, deci nu este nevoie să ne îndoim de longevitatea algoritmilor criptați ca depozite de valoare și suport de schimb. Toți banii sunt o formă de criptare. A fost așa de la început și, pe măsură ce viețile noastre converg din ce în ce mai strâns cu universul digital, dorința de a investi în jetoane se va accelera. În mod ironic, acel impuls ne va conecta la instinctele primitive și va face partea sa pentru a ne menține umani. ”

• Dan Egan, vicepreședinte finanțe comportamentale și investiții la Betterment

„Criptomonedele precum bitcoin s-au dovedit utile pentru mișcarea banilor și speculațiilor și este puțin probabil să dispară. Dar unde și cum vom genera energia pentru a satisface cererea unei piețe criptografice în creștere este demn de luat în considerare, precum și dacă actorii de stat care o privesc ca un concurent al puterii fiat o vor face și mai mult o marfă pe piața neagră . ”

• Dragan Boscovic, fondator și director al Blockchain Research Lab de la Arizona State University

„Autoritățile băncii centrale sunt ocupate să dezvolte reglementări privind criptomoneda. Ei recunosc că monedele digitale sunt originare din economia digitală și, ca atare, sunt pe cale să devină mainstream în următorii 10 ani. ”

• Barbara Roper, directorul protecției investitorilor pentru Federația Consumatorilor din America

„Îmi pare rău. Am decis cu ceva timp în urmă că sunt prea bătrân pentru această problemă. „

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău