Concurent vertiginos pentru Louis Vuitton! Conglomeratul de lux Richemont achiziționează casa belgiană Delvaux

07 Iul. 2021, 10:35
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
07 Iul. 2021, 10:35 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Conglomeratul elvețian de lux Richemont va continua să-și extindă imperiul de marochinărie prin achiziționarea casei belgiene de marochinărie de lux, Delvaux.

The Belgian Maison a fost deținută anterior de frații miliardari din Hong Kong, Victor și William Fung, în parteneriat cu compania de investiții de stat din Singapore Temasek.

Delvaux, cunoscută de cunoscătorii de modă drept cea mai veche casă de marochinărie de lux din lume, este o adevărată bijuterie. Potrivit unui comunicat de presă Richemont:

„Delvaux a fost primul care a depus un brevet oficial pentru o geantă de mână din piele și poate fi numit astfel inventatorul geantei moderne de lux”.

Richemont crede că prin această achiziție, Delvaux va fi mai bine poziționată pentru următoarea sa etapă de dezvoltare.

The Jing Take: Această achiziție este câștigătoare și credem că ambele părți au intrat în ea intenționând să construiască un parteneriat de lungă durată.

Prin extinderea portofoliului său de articole din piele, Richemont a făcut o mișcare strategică care va acorda conglomeratului elvețian puterea de a concura mai ușor cu LVMH. Având în vedere că imperiul lui Bernard Arnault are o poziție mai dominantă în articole și accesorii din piele de înaltă calitate, mișcarea lui Richemont arată că este serioasă consolidarea afacerilor.

Această achiziție urmează unui joint-venture cu Alibaba pentru a investi 1,1 miliarde de dolari în Farfetch și arată că Richemont urmărește expansiunea pe piața chineză. Având în vedere că chinezilor le place să se bucure de bijuterii, genți și mici accesorii din piele, această achiziție Delvaux pare să se potrivească.

Între timp, Delvaux își poate consolida și mai mult poziția pe piață, obținând acces la o demografie tânără, globală, care apreciază moștenirea și măiestria mărcii.

Realitatea Live

10 Apr. 2025, 13:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
10 Apr. 2025, 13:18 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Exporturile de floarea-soarelui din Republica Moldova au atins un nou record istoric în sezonul agricol 2024/2025, cu un volum de 486.674 de tone exportate în perioada iulie 2024 – martie 2025. Datele au fost prezentate într-o analiză de Iurie Rija, directorul Asociației „Agrocereale”.

Volumul exportat reprezintă cea mai mare cantitate livrată în ultimele patru sezoane, depășind cu 28% sezonul 2023/2024 și fiind mai mult decât dublu față de sezonul 2022/2023.

Valoarea totală a exporturilor a fost de 4,67 miliarde lei, semnificativ mai mare față de anul precedent (3 miliarde lei), însă nu a depășit recordul din sezonul 2021/2022, când Moldova a încasat 5 miliarde lei dintr-un volum mai mic, datorită unui preț mediu mult mai ridicat (12,26 lei/kg față de 9,59 lei/kg în sezonul actual).

„Creșterea actuală a exporturilor nu trebuie interpretată drept un succes absolut. Este vorba, în esență, de exporturi masive de materie primă, cu valoare adăugată redusă, în timp ce sectorul procesării rămâne în dificultate”, a declarat Iurie Rija.

În luna martie 2025 s-au exportat 69.275 tone de floarea-soarelui, cu 30% mai mult față de martie 2024. Prețul mediu a fost de 12,00 lei/kg, în scădere față de lunile ianuarie (12,09 lei/kg) și februarie (12,04 lei/kg). În portul Giurgiulești, prețul a coborât chiar la 10,80 lei/kg la începutul lunii aprilie, pe fundalul unei cereri mai slabe.

Topul exportatorilor în primul trimestru al anului 2025 este condus de grupul Rusagro, prin companiile „RUSAGROPRIM” și „AGRO-NOVA PRIM”, care au livrat împreună 49.227 tone. Urmează „OROM-IMEXPO” SRL cu 45.304 tone și „AGROFLORIS-NORD” SRL cu 26.844 tone, o companie care în mod tradițional se ocupa cu procesarea locală, dar a fost nevoită să exporte materia primă în formă brută din motive de eficiență economică.

Pentru prima dată, Turcia devine principala destinație pentru floarea-soarelui moldovenească, cu 193.033 tone importate între iulie 2024 și martie 2025. Aceasta a depășit România, care a absorbit 176.246 tone, și Bulgaria, cu 90.526 tone.

Turcia a oferit și cel mai bun preț mediu – 11,2 lei/kg, comparativ cu 10,4 lei/kg în România și 10,6 lei/kg în Bulgaria.

România, Turcia și Bulgaria au absorbit peste 1,76 milioane de tone de floarea-soarelui moldovenească în ultimii patru ani și un trimestru, ceea ce reprezintă circa 90% din exporturile totale ale Republicii Moldova pentru această cultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU