Motive pentru a investi în magazinele fizice de lux, cu toate că comerțul electronic a crescut

07 Iul. 2021, 10:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
07 Iul. 2021, 10:24 // Au Bani //  MD Bani

Cu toate că din cauza pandemiei, comerțul electronic a crescut, există semne clare că luxul tradițional se întoarce. Acest lucru nu este deloc surprinzător dacă ne gândim la modul în care magazinele de cărămidă și mortar de lux câștigă încredere.

În realitatea noastră post-pandemică, când majoritatea cumpărătorilor tânjesc după interacțiunea socială, capacitatea de a comunica cu un reprezentant de vânzări și de a vedea / simți / atinge produsele au devenit componente esențiale ale experienței de lux. Magazinele de lux știu că pot menține impulsul numai dacă își adaptează amprenta fizică la cerințele actuale ale clienților și condițiile pieței.

Iată câteva motive pentru care merită să investești în magazinele fizice de lux:

1. Experiențele puternice din magazin devin noul normal

Pe măsură ce călătoria consumatorilor continuă să evolueze, experiențele tradiționale de cumpărături ar putea transforma spațiile comerciale în destinații experiențiale.

Să luăm, de exemplu, mall-ul K11 din Shanghai – un spațiu comercial care este renumit pentru introducerea unui concept muzeal-retail. K11 este „un loc de joacă pentru artă, unde cultura, divertismentul, cumpărăturile și viața se învârt în jurul artei”, potrivit site-ului său web.

Spațiul de vânzare cu amănuntul din Shanghai a revizuit funcția mall-urilor decolorate și, prin aceasta, a lansat un spațiu cu utilizare mixtă care construiește comunitate și conduce traficul în magazin. Este un concept care este mai captivant, deoarece apelează la toate cele cinci simțuri.

În lucrarea din 2017 „Indiciile multisenzoriale în interacțiune și congruență într-un context de magazin cu amănuntul: Emoțiile consumatorilor și comportamentele de cumpărare”, Miralem Helmefalk explică „faptul că indiciile multisenzoriale în interacțiunea într-o atmosferă de magazin cu amănuntul au un impact mai mare asupra emoțiilor consumatorilor.

Cu alte cuvinte, clienții nu vor primi aceeași stimulare senzorială online, deoarece nu pot atinge, mirosi sau gusta produsul dorit.

2. Atingerea

După experința de anul trecut, clienții devin disperați să se conecteze. Dar interacțiunile digitale sunt mai puțin umane și mai impersonale.

Astăzi, chiar și experiența de service pentru clienți implică interacțiunea cu chatbots și tehnologia AI. Ca atare, ne lipsesc conexiunile și atingerea umană, personală, obligându-i pe consumatori să urmărească experiențele mai personalizate și naturale care provin de la manipulatorii umani.

Giganți ai comerțului electronic precum Alibaba și Amazon au înțeles importanța interacțiunii umane și au deschis magazine fizice care oferă experiențe autentice, captivante.

Amazon și-a deschis primul magazin cu personal în campusul Universității Purdue, descris ca „un loc în care studenții pot prelua comenzi pentru orice, de la computere la macaroane și brânză, precum și să primească și să livreze manualele închiriate și alte echipamente școlare”, potrivit unui articol publicat în Knowledge @ Wharton.

Punctele unice de vânzare ale magazinului Amazon sunt că oferă familiaritate și confort clienților. Și în mediul nostru în schimbare rapidă, clienții doresc această consistență.

Pe de altă parte, viziunea „noului comerț cu amănuntul” Alibaba a integrat pe deplin experiențele magazinului în comerțul cu amănuntul omnichannel. Achiziția recentă de acțiuni la unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri și supermarketuri din China, Sun Art, oferind Alibaba o participație majoritară (72%) în companie, arată că gigantul de comerț electronic al lui Jack Ma urmărește o îmbrățișare mai largă a spațiului fizic .

3. Retailerii pot oferi opțiuni de îndeplinire

În timpul pandemiei, când consumatorii cereau opțiuni de contact mai redus, comercianții cu amănuntul au început să ofere opțiuni de preluare la bord și cumpărare online / opțiuni de preluare în magazin. Este puțin probabil ca aceste opțiuni să dispară odată ce revenim la normal, deoarece clienții apreciază confortul și comoditatea pe care le oferă.

În plus, comercianții cu amănuntul știu că aceste opțiuni sporesc traficul și vânzările cu amănuntul și sunt mult mai accesibile, mai eficiente și mai rapide decât transportul tradițional.

4. Fiecare punct de contact fizic îi ajută pe clienți să experimenteze marca

Setarea vitrinei și a showroom-ului îi ajută pe clienți să vizualizeze mai bine produsele.

IKEA face o treabă minunată creând experiențe de cumpărături captivante, influențând comportamentul clienților prin îmbunătățirea interacțiunilor la fiecare punct de contact al mărcii. Conglomeratul suedez de mobilier gata de asamblat își integrează pe deplin produsele în spații care arată ca apartamentele și casele noastre, ajutând cumpărătorul să vadă și să simtă produsele într-un cadru natural. Între timp, aplicația IKEA Place folosește tehnologia AR pentru a reproduce senzația de căldură și de acasă în spațiul digital.

Realitatea Live

27 Mai 2024, 12:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 12:15 // Actual //  Lupu Eduard

În anul 2023, numărul deceselor înregistrate în Republica Moldova a fost de 33,7 mii, potrivit datelor provizorii furnizate de Biroul Național de Statistică. Aceasta reprezintă o scădere de 6,8% față de anul 2022, când s-au înregistrat 36,2 mii de decese. Rata mortalității generale a scăzut la 13,7‰, cu 0,6 decese mai puțin la o mie de locuitori comparativ cu anul precedent.

Analiza pe sexe arată o rată a mortalității de 15,7‰ pentru bărbați și 11,9‰ pentru femei. Conform Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, principalele cauze de deces în 2023 au fost bolile aparatului circulator (57,8%), tumorile maligne (17,6%), bolile aparatului digestiv (8,4%), accidentele, intoxicațiile și traumele (4,9%) și bolile aparatului respirator (4,6%).

Un aspect notabil este diferența semnificativă între mortalitatea bărbaților și femeilor. Femeile sunt mai afectate de bolile aparatului circulator, având o rată cu 14,6 puncte procentuale mai mare decât bărbații. Pe de altă parte, bărbații prezintă o „supramortalitate masculină” în cazul accidentelor, intoxicațiilor și traumelor, fiind de 3,8 ori mai predispuși la aceste cauze de deces decât femeile. De asemenea, mortalitatea bărbaților din cauza bolilor aparatului respirator este de 2,1 ori mai mare, iar cea din cauza tumorilor maligne și bolilor aparatului digestiv este de 1,4 ori mai ridicată comparativ cu femeile.

Diferențele în mortalitate sunt semnificative și la nivel teritorial. În regiunea Nord, 62,3% dintre decese au fost cauzate de bolile aparatului circulator, în timp ce cea mai mare pondere a deceselor prin tumori maligne s-a înregistrat în municipiul Chișinău (21,9%) și UTA Găgăuzia (19,2%). Bolile aparatului digestiv au cauzat 10,4% din decesele în regiunea Centru și 9,3% în regiunea Sud. Mortalitatea provocată de bolile aparatului respirator a fost mai ridicată în municipiul Chișinău (5,3%) și în regiunea Sud (5,1%). Regiunile Centru și Sud au înregistrat, de asemenea, un nivel mai înalt al deceselor din cauze externe, cum ar fi accidentele, intoxicațiile și traumele (5,4%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău