4 lucruri de știut despre noul CEO Amazon Amazon, Andy Jassy

09 Iul. 2021, 17:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
09 Iul. 2021, 17:31 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Luni, 5 iulie 2021, a fost o dată importantă pentru Amazon. Jeff Bezos, fost CEO și fondator al companiei i-a „cedat puterea” lui Andy Jassy. Bezos, a cărui avere s-a ridicat la un record de 211 miliarde de dolari în timpul mandatului său de lider al tehnologiei și comerțului electronic, va rămâne președintele executiv al consiliului de administrație al Amazonului, dar va avea și mâinile pline cu alte proiecte. Primul dintre acestea va veni pe 20 iulie, când se va arunca în spațiu pentru primul zbor de pasageri al companiei sale de turism spațial, Blue Origin.

Între timp, Jassy va rămâne pe pământ, preluând conducerea uneia dintre cele mai mari companii din lume. Iată ce trebuie să știți despre noul CEO Amazon:

1. A lucrat la Amazon 24 de ani

Jassy s-a alăturat Amazonului în 1997, la trei ani după ce Bezos a fondat compania. În acel an, Amazon a ieșit la bursă și, în scrisoarea acționarilor, Bezos a prezentat o viziune pentru companie care rămâne fidelă până în prezent: o concentrare implacabilă pe clienți, o viziune pe termen lung a valorii acționarilor prin urmărirea conducerii pieței și o „Cultură conștientă de costuri” care a ponderat compensația angajaților la opțiuni pe acțiuni, mai degrabă decât la numerar.

2. El a crescut printre rânduri pentru a conduce Amazon Web Services (AWS), divizia companiei de cloud computing și principalul său factor de profit

În 2020, AWS a înregistrat un profit record de exploatare anual de 13,5 miliarde de dolari, reprezentând 63% din profiturile operaționale totale ale Amazon pentru anul respectiv. Este lider de piață printre furnizorii de cloud, depășind concurenții săi cu venituri de zeci de miliarde de dolari în fiecare an.

3. Este cunoscut pentru atenția acordată detaliilor, ambiției și sincerității

Mai multe profiluri ale lui Jassy fac referire la practica sa de a pune întrebări îngrijite și excepționale orientate spre detalii în cadrul întâlnirilor cu angajații și alți directori. Această direcție s-a extins și la relația sa cu fostul său șef, în ciuda reputației lui Bezos de a-și intimida subordonații cu confruntări explozive.

„A fost cineva care îți va spune adevărul”, a declarat Ian Freed, fost executiv Amazon, pentru Fortune. „Ar spune-o într-un mod atent și respectuos:„ Jeff, iată ce am văzut în acea întâlnire și iată de ce cred că ar trebui să încercăm altfel. ”

4. El va fi responsabil pentru conducerea Amazonului într-o perioadă dificilă, împreună cu autoritățile de reglementare și criticii practicilor sale de muncă și de mediu

La fel ca alte companii Big Tech, Amazon face în prezent numeroase sonde antitrust și procese care vizează unele dintre practicile sale comerciale mai controversate, inclusiv utilizarea datelor mărcilor terțe pe care le vinde pe platforma sa pentru a produce și comercializa propriile produse concurente . (Deși Amazon a contestat aceste afirmații.) Jassy va trebui, de asemenea, să urmeze două noi valori corporative adăugate pe lista internă a directorilor Amazon în această lună: „Străduiește-te să fii cel mai bun angajator al Pământului” și „Succesul și amploarea aduc o responsabilitate largă”, care par să abordeze critici privind tratamentul companiei față de lucrătorii săi din depozit și impactul asupra mediului, ambele fiind adesea supuse focului pe măsură ce compania a ajuns la dimensiunea actuală.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:56 // Actual //  Lupu Eduard

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times.

Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Rusia, care a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri.

Compania, deținută 100% de Aeroflot, este inclusă în lista SDN – cea mai strictă dintre listele de sancțiuni, fiind inclusă în care înseamnă blocarea tuturor activelor și interzicerea oricăror operațiuni. Drept urmare, Pobeda poate avea probleme cu zborurile internaționale, avertizează Vasily Karpunin, șeful de analiză la Alfa Investments.

În prezent, Pobeda zboară în țările fostei URSS, precum și în Turcia și Emiratele Arabe Unite. Printre destinațiile sale se numără Abu Dhabi și Antalya, o mecca a turismului rusesc, vizitată de 3,5 milioane de ruși anul trecut.

Noul val de sancțiuni americane, care, pe lângă Pobeda, mai include aproape 300 de cetățeni și companii, va crea dificultăți rușilor „la nivel de zi cu zi”, sunt de acord analiștii MMI: a fi inclus în lista SDN „ar putea avea un impact negativ. pe traseele străine” Pobeda .

Zborurile companiei către Turcia și Emiratele Arabe Unite și țările din fosta URSS pot fi limitate – iar aceasta reprezintă aproximativ 15% din toate zborurile Pobeda, scriu analiştii Sberbank CIB. „Zborurile internaționale ale Pobeda vor înlocui probabil Aeroflot și Rossiya Airlines, iar Pobeda ar putea crește ponderea zborurilor interne ca compensație”, cred ei.

Sancțiunile împotriva Pobeda vor intra oficial în vigoare pe 30 iulie – înainte de această dată, Ministerul de Finanțe al SUA permite finalizarea tuturor operațiunilor cu transportatorul. Până acum, compania operează toate zborurile conform planificării, notează Asociația Rusă a Turoperatorilor (ATOR), citând o sursă din cercurile aviatice.

Pobeda a devenit prima companie aeriană rusă care a căzut sub sancțiunile de blocare ale SUA. De exemplu, Aeroflot se află doar pe lista de sancțiuni a Ministerului Comerțului, care îi interzice să importe direct tehnologie americană.

Încălcarea restricțiilor tehnologice a devenit baza sancțiunilor împotriva lui Pobeda, după cum reiese din explicațiile Departamentului de Stat. Potrivit datelor americane, compania a achiziționat și a transportat doar anul trecut piese de schimb pentru avioane în valoare de un milion de dolari, iar în ianuarie 2024 a participat la transportul componentelor de aeronave din India cu ajutorul Iranian Mahan Air.

La sfârșitul anului trecut, Pobeda a raportat un profit record în istoria sa de 21,3 miliarde de ruble. Compania a avut rezultate pozitive, spre deosebire de Aeroflot, care a rămas neprofitabilă pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut a pierdut 14 miliarde de ruble și totalul acumulat pentru 2020-2023. – peste 200 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău