Criptomonedele pot fi un instrument pentru construirea bogăției personale pe termen lung. Cum să investești corect

28 Iul. 2021, 10:26
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
28 Iul. 2021, 10:26 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Chiar dacă este un activ extrem de volatil, criptomonedele pot ajuta investitorii să-și construiască avere, mai ales dacă investesc în monede digitale pe termen lung.

Aproximativ 13% dintre americani au cumpărat sau au tranzacționat criptomonede în ultimul an, potrivit unui sondaj recent realizat de NORC, un grup de cercetare de la Universitatea din Chicago. În aceeași perioadă de timp, 24% au tranzacționat acțiuni, a constatat studiul.

Bitcoin a bătut în ultimul timp, prezentând natura volatilă a multor monede digitale. Vineri, activul a scăzut la aproximativ 32.000 de dolari pe monedă, dar a revenit la aproximativ 40.000 de dolari luni, cel mai mare preț pe care l-a lovit din iunie. Marți, criptomoneda a scăzut din nou, tranzacționându-se în scădere cu 5% în jur de 37.000 de dolari.

Aceasta este o scădere semnificativă față de maximul istoric înregistrat la aproximativ 63.000 de dolari la mijlocul lunii aprilie. Cu toate acestea, bitcoinul este în creștere cu aproximativ 30% până în prezent.

„Are un loc, în special pentru cei mai tineri”, a spus Tyrone Ross, CEO al Onramp Invest, un furnizor de tehnologie de gestionare a „cripto-activelor” pentru consilierii financiari.

Pentru a fi sigure, investițiile în criptomonede ar trebui să fie pe locul doi, doar după un plan financiar solid care să includă economii de urgență și planificare solidă a pensiilor, potrivit lui Ross.

„Mai întâi aveți un plan financiar și aflați unde se încadrează cripto în acest lucru”, a spus Ross. „Dacă nu ai un plan, ce faci?”

Cu toate acestea, odată ce este în vigoare, poate avea sens ca investitorii să considere cripto-ul ca pe o parte cheie a portofoliului lor pe termen lung.

Alocare

Experții financiari recomandă, în general, să investiți  în criptomonede o sumă de bani pe care sunteți gata să o pierdeți.

De obicei, deținerea a 5% din portofoliul dvs. într-un activ cu risc ridicat, cum ar fi bitcoin – sau alte monede – este o regulă sigură. Cu toate acestea, pentru unii investitori ar putea avea sens să punem și mai mult în cripto.

„Aș spune de la 5% la 15% din activele digitale în general și asta crește de la 2% la 5%”, a declarat Alex Mashinsky, cofondator și CEO al Celsius, un împrumutat de criptomonede care plătește randamente ridicate și furnizează împrumuturi folosind cripto ca garanție.

Alocările mai mari sunt, în general, pentru investitorii mai tineri care cred cu adevărat în tehnologia din spatele criptomonedelor, care cred că va fi adoptată mai larg în viitor și au timp să aștepte.

„Dacă ai 69 de ani și te retragi anul viitor și vei avea nevoie de acești bani, evident că nu este o idee bună”, a spus Mashinsky. „Dar dacă ai peste 20 de ani și proiectezi 20 sau 30 de ani înainte, atunci ar trebui să ai o alocare mai mare.”

Experții recomandă, de asemenea, ca investitorii să cumpere cripto folosind strategii similare cu cele utilizate pentru acțiuni, cum ar fi media costului în dolari – practic, introducând în mod constant cantități mici de bani, în loc să cumpere toate simultan. Acest lucru ajută la combaterea volatilității prețurilor.

„Nu este vorba despre„ voi câștiga de 10 ori banii mei, voi fi bogat ”, a spus Mashinsky. În schimb, investițiile în criptomonede ar trebui privite ca o altă cale către independența financiară care poate ajuta oamenii să depășească inflația în timp.

 

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău