Criptomonedele pot fi un instrument pentru construirea bogăției personale pe termen lung. Cum să investești corect

28 Iul. 2021, 10:26
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
28 Iul. 2021, 10:26 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Chiar dacă este un activ extrem de volatil, criptomonedele pot ajuta investitorii să-și construiască avere, mai ales dacă investesc în monede digitale pe termen lung.

Aproximativ 13% dintre americani au cumpărat sau au tranzacționat criptomonede în ultimul an, potrivit unui sondaj recent realizat de NORC, un grup de cercetare de la Universitatea din Chicago. În aceeași perioadă de timp, 24% au tranzacționat acțiuni, a constatat studiul.

Bitcoin a bătut în ultimul timp, prezentând natura volatilă a multor monede digitale. Vineri, activul a scăzut la aproximativ 32.000 de dolari pe monedă, dar a revenit la aproximativ 40.000 de dolari luni, cel mai mare preț pe care l-a lovit din iunie. Marți, criptomoneda a scăzut din nou, tranzacționându-se în scădere cu 5% în jur de 37.000 de dolari.

Aceasta este o scădere semnificativă față de maximul istoric înregistrat la aproximativ 63.000 de dolari la mijlocul lunii aprilie. Cu toate acestea, bitcoinul este în creștere cu aproximativ 30% până în prezent.

„Are un loc, în special pentru cei mai tineri”, a spus Tyrone Ross, CEO al Onramp Invest, un furnizor de tehnologie de gestionare a „cripto-activelor” pentru consilierii financiari.

Pentru a fi sigure, investițiile în criptomonede ar trebui să fie pe locul doi, doar după un plan financiar solid care să includă economii de urgență și planificare solidă a pensiilor, potrivit lui Ross.

„Mai întâi aveți un plan financiar și aflați unde se încadrează cripto în acest lucru”, a spus Ross. „Dacă nu ai un plan, ce faci?”

Cu toate acestea, odată ce este în vigoare, poate avea sens ca investitorii să considere cripto-ul ca pe o parte cheie a portofoliului lor pe termen lung.

Alocare

Experții financiari recomandă, în general, să investiți  în criptomonede o sumă de bani pe care sunteți gata să o pierdeți.

De obicei, deținerea a 5% din portofoliul dvs. într-un activ cu risc ridicat, cum ar fi bitcoin – sau alte monede – este o regulă sigură. Cu toate acestea, pentru unii investitori ar putea avea sens să punem și mai mult în cripto.

„Aș spune de la 5% la 15% din activele digitale în general și asta crește de la 2% la 5%”, a declarat Alex Mashinsky, cofondator și CEO al Celsius, un împrumutat de criptomonede care plătește randamente ridicate și furnizează împrumuturi folosind cripto ca garanție.

Alocările mai mari sunt, în general, pentru investitorii mai tineri care cred cu adevărat în tehnologia din spatele criptomonedelor, care cred că va fi adoptată mai larg în viitor și au timp să aștepte.

„Dacă ai 69 de ani și te retragi anul viitor și vei avea nevoie de acești bani, evident că nu este o idee bună”, a spus Mashinsky. „Dar dacă ai peste 20 de ani și proiectezi 20 sau 30 de ani înainte, atunci ar trebui să ai o alocare mai mare.”

Experții recomandă, de asemenea, ca investitorii să cumpere cripto folosind strategii similare cu cele utilizate pentru acțiuni, cum ar fi media costului în dolari – practic, introducând în mod constant cantități mici de bani, în loc să cumpere toate simultan. Acest lucru ajută la combaterea volatilității prețurilor.

„Nu este vorba despre„ voi câștiga de 10 ori banii mei, voi fi bogat ”, a spus Mashinsky. În schimb, investițiile în criptomonede ar trebui privite ca o altă cale către independența financiară care poate ajuta oamenii să depășească inflația în timp.

 

Realitatea Live

22 Mai 2025, 16:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Mai 2025, 16:35 // Actual //  Ursu Victor

Maxim Brăila, cunoscut în trecut pentru declarațiile sale elogioase la adresa președintelui rus Vladimir Putin, a fost numit în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor în cadrul Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Numirea sa a fost votată de 57 de deputați în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Decizia a venit în urma unui concurs public organizat de Comisia economie, buget și finanțe, care l-a propus pentru un mandat de șapte ani, fără posibilitate de reînnoire. Brăila este licențiat în drept, magistru în științe economice și drept public, și urmează studii de doctorat la Universitatea de Studii Europene din Moldova. El a activat atât în sectorul public, cât și în cel privat, inclusiv în poziții de conducere.

Agenția pentru Soluționarea Contestațiilor este un organ colegial format din șapte consilieri, inclusiv directorul general, iar atribuțiile acesteia vizează examinarea contestațiilor în cadrul achizițiilor publice.

Maxim Brăila a apărut pentru prima dată în atenția opiniei publice în mai 2011, când, fiind elev în clasa a XII-a, s-a înscris în cursa electorală pentru Consiliul Municipal Chișinău, ca independent. A obținut puțin peste 200 de voturi, adică 0,06% din sufragii.

În acea campanie, Brăila declara că vrea să fie „un politician de tipul lui Vladimir Putin – un lider adevărat care se gândește la cetățeni”, subliniind totuși că nu susține regimul nedemocratic de la Moscova. Ulterior, a afirmat că a ales să nu se alinieze partidelor politice pentru a nu fi controlat de „mafioți și oligarhi”, potrivit unui material al Europei Libere.

Numirea sa într-o funcție-cheie într-o instituție cu rol esențial în integritatea proceselor de achiziții publice ridică semne de întrebare legate de evoluția ideologică a fostului candidat independent și de criteriile de integritate care au stat la baza selecției.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO