O companie internațională lansează un program de angajare. Obține noi competențe în domeniul rețelisticii

30 Iul. 2021, 16:05
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
30 Iul. 2021, 16:05 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Vrei să obții noi competențe în domeniul rețelisticii, să fii mentorat de specialiști din străinătate și să fii angajat într-o companie internațională? Atunci participă la cea de-a doua ediție a programului de angajare, lansat de compania Gilat Satellite Networks în parteneriat cu Tekwill Academy. Programul este conceput cu scopul de a instrui specialiștii și a le oferi noi oportunități de dezvoltare.

Astfel, timp de șase săptămâni, în incinta oficiului Gilat din Chișinău se va desfășura programul de angajare. Vor fi selectați 10 participanți, care vor beneficia de oportunități de instruire și angajare.

Principalele beneficii:

  • O oportunitate de angajare într-o companie internațională;
  • Activități de training și mentorat cu specialiști locali și din Israel;
  • Cunoștințe noi de Network Support și Quality Assurance;
  • Lucru în laborator cu simularea situațiilor reale;
  • Extinderea rețelei de networking;
  • Schimb intercultural;
  • Antrenarea abilităților de comunicare în engleză;
  • Certificarea competențelor obținute.

Cum poți participa la program?

Doritorii de a participa la program trebuie să dețină cunoștințe de bază în domeniul rețelisticii, la nivelul CCNA (Cisco Certified Network Associate) pentru a putea avansa și învăța mai multe despre Satellite Engineering. De asemenea, participanții vor fi selectați și după nivelul de cunoaștere al limbii engleze: conversațional, scris și verbal, dar și după disponibilitatea de a fi prezenți fizic la birou a câte 6 ore timp de 5 zile pe săptămână.

Pentru a participa la program trebuie să parcurgi următoarele etape:

  1. Încarcă CV-ul actualizat aici.
  2. Completează testul teoretic din 30 de întrebări grilă din domeniul rețelisticii aici.

Candidații selectați după aceste 2 etape vor fi invitați la un interviu. Ulterior, cei care vor fi acceptați în program, timp de 4 săptămâni, vor avea parte de training cu un specialist local și timp de 2 săptămâni – cu un expert din Israel. Pentru mai multe detalii, vezi curriculumul complet al programului.

Despre Gilat Satellite Networks

Gilat Satellite Networks este un important furnizor global de comunicații de bandă largă prin satelit. De peste 30 ani proiectează și fabrică echipamente de ultimă oră, livrând soluții inovative și servicii partenerilor acestora. Produsele Gilat sunt utilizate în peste 90 de țări și răspund nevoilor de conectivitate în zbor, maritim, mobilitate terestră, domeniul apărării și siguranță publică etc. Compania Gilat fiind responsabilă de 80% din instalațiile de satelit. Are operațiuni în peste 20 de țări, iar în Republica Moldova își are sediul de Research and Development cu oficiul în incinta Sky Tower.

Tekwill Academy este locul unde entuziasmul participanților și experiența mentorilor se întâlnesc una cu cealaltă pentru a contribui la eliminarea decalajului dintre specialiștii formați în cadrul instituțiilor de învățământ și necesitățile industriei IT.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală