Cum organizez o vacanță reușită? Sfaturi utile

30 Iul. 2021, 17:28
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Iul. 2021, 17:28 // Au Bani //  MD Bani

Pe cât de interesantă și relaxantă poate fi o vacanță, devine puțin stresant când vine vorba de organizare. Iată de ce, îți propunem câteva sfaturi pentru a planifica o vacanță, fără multe griji.

Alege destinația. În primul rând trebuie să știi unde vrei să mergi, aici trebuie să țineți cont de interese, dar nu uita și de buget.

De cât timp ai nevoie pentru a ajunge la destinație? În dependență de destinația pe care o alegi, trebuie să decizi mergi cu mașina sau cu avionul.

Cu cine călătorești. Dacă nu pleci singur, trebuie să ții cont și de preferințele celorlați, este recomandat să planificați împreună.

Ce tip de experiențe vrei să ai? Alege ce tip de vacanță vrei să ai: de aventura, la mare, la munte, în oras, sa mergi la festivaluri, de lux, de relaxare. Aici depinde deja de necesitățile tale și dorințe.

Rezervă din timp biletele de avion. Dacă planifici o călătorie cu avionul, atunci este recomandat să rezervi biletele din timp, informează-te ce se întâmplă dacă anulezi zborul.

Rezervă-ți cazarea. Cu cât rezervi mai devreme cazarea, cu atât poți găsi prețuri mai bune. Aici de asemenea trebuie să ții cont de mai multe aspecte, una este să mergi cu copiii și alta e să mergi cu iubitul.

Cu ce te deplasezi la destinație?  Decide dacă mergi cu mașina personală, închiriezi sau mergi cu transportul în comun.

Ce vrei să vizitezi? Înainte de a merge în vacanță este bine să ai și o listă de obiective pe care să le vizitezi, în acest fel, vei fi mai organizat și sigur.

Ce pui în bagaj?  Organizarea bagajului cît mai eficientă te ajuta să nu ai surprize neplăcute la destinație. Dacă mergi la mare vei avea nevoie de anumite haine, iar dacă ajungi la munte vei avea nevoie de altele.

Unde vei mânca. În cazul în care nu alegi un hotel cu alimentația inclusă, decide din timp unde vei lua masa, caută din timp recomandări, locuri unde poți testa gastronomia autohtonă, sau dacă ești vegan, caută restaurantele unde vei găsi acest tip de alimente.

Pregătește actele. Verifică să ai pașaportul valabil, permisul de conducere, cartea de identitate. Daca este nevoie de viză asigura-te că o vei obține la timp. De asemenea poți sa iți faci și asigurare medicală.

Roaming si conexiune la internet. Asigură-te că ai activat serviciul de roaming și datele mobile.

Realitatea Live

17 Mai 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Mai 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Prunele moldovenești au înregistrat performanțe remarcabile în 2023, atingând mai multe recorduri istorice. Potrivit expertului în politici economice de la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, exporturile de prune au crescut semnificativ, reprezentând 47% din producția totală, comparativ cu doar 3% în anii 2000. Aceasta echivalează cu aproximativ 70 de mii de tone exportate.

În 2023, producția medie de prune a atins aproape 8 tone la hectar, cel mai înalt nivel înregistrat vreodată. Exporturile de prune au totalizat 40,8 milioane de dolari, dublu față de recordul anterior din 2021. Prunele moldovenești s-au vândut preponderent pe piața europeană, la cel mai mare preț din toate timpurile, subliniază Veaceslav Ioniță în cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”.

Prețul mediu de export al prunelor moldovenești a fost de 0,58 dolari per kilogram în 2023, cel mai ridicat preț înregistrat vreodată. Germania a fost principala destinație pentru prunele moldovenești, urmată de România, Polonia și Rusia. Veniturile obținute din exporturi au crescut substanțial, reflectând o tendință pozitivă în liberalizarea pieței gazelor naturale din Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău