Asteroidul care conține atât de multe metale prețioase încât ar putea îmbogăți întreaga planetă. Cât valorează

09 Aug. 2021, 14:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
09 Aug. 2021, 14:17 // Au Bani //  MD Bani

Asteroidul Psyche 16 conține atât de multe metale prețioase încât ar putea valora 10.000 de cvadrilioane de dolari, conform unor noi măsurători de temperatură operate la suprafața acestuia, scrie Daily Mail.

Psyche este o rocă spațială cu un diametru de aproximativ 200.000 de kilometri, care orbitează în jurul Soarelui, fiind plasat în centura de asteroizi – o zonă spațială care are forma unei gogoașe și care este situată între Marte și Jupiter – care conține peste un milion de roci.

În 2026, NASA va lansa o misiune în care experții vor analiza asteroidul Psyche pentru a determina originile acestuia. Unii spun că acesta ar fi nucleul unei noi planete.

O echipă de la Caltech, Pasadena, California, a realizat o hartă de temperatură pentru Psyche. Cercetătorii vor să aibă o perspectivă a suprafeței asteroidului.

În mod normal, imaginile captate prin infraroșu de pe o rocă spațială oferă un singur pixel de date, însă utilizând dispozitivul Atacama Large Millimitere Array din Chille, cercetătorii au reușit să surprindă imagini cu rezoluție de 50 de pixeli. Astfel, au analizat suprafața rocii spațiale mult mai în detaliu.

Experții au reușit să observe că roca spațială are o suprafață ce conține 30% metal, iar rocile de la suprafață sunt presăsarate cu granule de metal.

Psyche 16 a fost descoperită inițial în 1852, iar cercetătorii cred că reprezintă rămășițele unei protoplanete distruse în urma coliziunii de tip „hit-and-run” în perioada formării sistemului solar.

Spre deosebire de alte corpuri stâncoase sau înghețate, se presupune că Psyche 16 ar fi fabricat în principal din fier și nichel și ar putea valora cvadrilioane de dolari ca valoare minieră potențială.

Specialiștii spun că dacă aceste metale ar putea fi obținute, întreaga planetă ar putea deveni bogată, ceea ce ar destabiliza economia.

 

Realitatea Live

05 Mai 2024, 12:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 12:52 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Familia fostului preşedinte Donald Trump a intrat în atenţia Deutsche Bank în 2011, atunci când căuta un împrumut pentru achiziţionarea unui teren de golf din Florida. Rosemary Vrablic, o angajată bancară de la Deutsche Bank, a dezvoltat o relaţie cu familia Trump, iar de-a lungul anilor şi pe măsura sporirii averii fostului preşedinte american, Vrablic a devenit centrul unui caz de fraudă complex, scrie businesmagazin.ro.

Membrii familiei fostului preşedinte Donald Trump se gândeau să cumpere un teren de golf din Florida când le-a fost prezentată Rosemary Vrablic, o doamnă bancher de la Deutsche Bank. Era anul 2011. Ei căutau un împrumut, iar ea căuta să cultive afaceri cu clienţi valoroşi, după cum a mărturisit Rosemary în timpul procesului de fraudă judecat în toamnă la New York cu Trump în rolul negativ. „Am ieşit la vânătoare de balene”, a scris ea într-un e-mail către alţi directori ai băncii sale în noiembrie 2011, referindu-se la eforturile de a ajunge la afacerile lui Trump. În cele din urmă, Vrablic a cultivat o relaţie cu Trump care s-a concretizat prin trei împrumuturi majore ajunse până la urmă în centrul unui caz de fraudă complex împotriva fostului preşedinte republican, a celor doi fii adulţi ai acestuia şi a companiei lor. Echipa de apărare a omului de afaceri politician a spus că banca a efectuat propriile verificări şi a concluzionat în mod independent că împrumuturile au fost o afacere bună. Procurorul general al New Yorkului, Letitia James, spune – iar judecătorul de caz a constatat – că, indiferent de performanţa împrumutului, Trump este răspunzător de fraudă pentru că a furnizat băncii evaluări extrem de umflate ale averii sale pentru a primi condiţii de împrumut mai avantajoase.

Apărarea a susţinut, de asemenea, că banca era interesată să-l păstreze pe Trump de client, crezând că astfel ar avea acces la mai multe afaceri cu el şi cu alte persoane bogate din cercul său social. Mărturia lui Rosemary a confirmat această idee. Vrablic a fost prezentată familiei Trump pentru prima dată în 2011 prin intermediul soţului Ivankăi Trump, Jared Kushner, conform mărturiilor din proces şi documentelor prezentate acolo. La sfârşitul acelui an, Trump a trimis personal unui director de la Deutsche Bank o situaţie financiară despre care procurorul spune că era plină de exagerări producătoare de fraudă. Până atunci, Vrablic dezvoltase o relaţie strânsă cu Ivanka Trump, care a fost adusă iniţial ca inculpat în dosar şi care era „legătura principală” a lui Vrablic cu familia Trump. O curte de apel din New York a respins cererile împotriva Ivankăi Trump în iunie, hotărând că acestea nu sunt permise de lege.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău