Câte întreprinderi există în Republica Moldova. Cele mai multe sunt SRL-uri

09 Aug. 2021, 15:40
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
09 Aug. 2021, 15:40 // Actual //  MD Bani

Potrivit datelor statistice publicate de Agenția Servicii Publice, la 1 iulie 2021, în Republica Moldova, în Registrul de stat al unităților de drept, erau înregistrate în total 160 281 entități. După forma de organizare, cele mai multe unități de drept sunt SRL-uri – peste 90 mii și întreprinderi individuale – circa 24 mii.

În același timp, în Registru erau incluse câte 2 unități de concerne și colhozuri, precum și câte o unitate de activitate de întreprinzător a persoanei fizice și de întreprindere cooperatistă.

Totodată, în profil administrativ-teritorial, cele mai multe întreprinderi – peste 68 mii activează în mun. Chișinău. În Bălți erau înregistrate peste 5 mii unități, în UTAG – peste 4 mii, în Ialoveni peste 3 mii, iar în Cahul, Orhei, Anenii Noi, Strășeni, Ungheni, peste 2 mii.

Cele mai puține întreprinderi, conform Registrului, sunt înregistrate în teritoriul din partea stânga a Nistrului și mun. Bender – 233 unități, dar și în Basarabeasca – 409 și Dubăsari – 525.

Sursa: contabilsef.md

 

Realitatea Live

02 Apr. 2025, 13:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 13:11 // Actual //  Ursu Victor

Un studiu realizat de platforma de verificare a istoricului auto carVertical scoate la iveală o realitatea dură a pieței auto  second-hand din România. Multe dintre mașinile populare, în special cele premium, ascund probleme majore în istoricul lor.

Potrivit metodologiei carVertical, o mașină cu istoric curat este una care nu a fost avariată, nu are kilometrajul modificat, nu a fost folosită în regim de taxi, ride-sharing sau car-sharing, nu a fost declarată daună totală.

Potrivit datelro CarVertical, Lexus conduce clasamentul în România, cu 60,5% dintre mașinile verificate având un istoric curat. Pe următoarele locuri se află: Renault – 53,8% și Peugeot – 52,7%.

În contrast puternic, BMW ocupă ultimul loc, cu doar 8% dintre vehiculele verificate în România având un istoric curat. Urmează: Porsche – 9,3%, Volvo – 27,4%,

„Mulți oameni visează să dețină o mașină de clasă premium, dar nu evaluează întotdeauna pe deplin riscurile pe care le implică o astfel de achiziție. Deoarece aceste vehicule sunt mai scumpe, vânzătorii necinstiți sunt mai predispuși să le falsifice kilometrajul sau să le ascundă defectele”, avertizează Matas Buzelis, expert auto carVertical.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!