Joburi de viitor: (50) Genetician pentru dispariție și conservare

20 Feb. 2021, 15:42
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
20 Feb. 2021, 15:42 // Carieră //  Realitatea.md
În perioda Antropocenului timpuriu (perioada geologică în care activitatea umană a început să aibă o influența dominantă asupra climei și a mediului, înainte de începerea restaurării ecologice), multe specii de animale și plante au dispărut.

Genetician pentru dispariție și conservare:Responsabilități/Interacțiune

Aproximativ 40% din speciile de păsări, 30% dintre amfibieni și 55% din speciile de insecte au dispărut în acest timp.
Din fericire, guvernele au realizat importanța mediilor sănătoase, iar restaurarea ecologiei a devenit o activitate prioritară la nivel global.
Cei mai mulți genetici de la dispariție și conservare lucrează cu muncitorii în restaurarea ecologiei pentru a reechilibra ecosistemele. Unii lucrează în agricultură. Cu toate acestea, unii genetici ai dispariției și conservării lucrează în domenii inedite, aducând dinozaurii, zimbrii, tigrii tasmanieni și mamuții lânați la viață pentru oamenii bogați care doresc să le dețină ca animale de companie. Acesta este un domeniu controversat al geneticii de dispariție, deoarece reintroducerea animalelor și plantelor dispărute poate duce la dăunarea speciilor moderne și poate provoca dezechilibre în ecosisteme.

Genetician pentru dispariție și conservare: Abilități

Geneticienii pentru dispariție și conservare vor avea abilități puternice de analiză, gândire critică și rezolvare de probleme. Vor fi buni la matematică și cercetare și vor avea calificări avansate în științele vieții, genetică și speciile în care sunt specializați.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 15:29 // Actual //  Ursu Victor

Transportul feroviar, care reprezintă 13,6% din structura totală a mărfurilor transportate, a marcat cele mai mari scăderi în perioada ianuarie-septembrie 2024. Potrivit datelor statistice, volumul mărfurilor transportate pe calea ferată a scăzut cu 32,9%, iar parcursul acestora a înregistrat o reducere și mai semnificativă, de 36,7%.

Această evoluție negativă reflectă dificultățile cu care se confruntă sectorul feroviar în contextul schimbărilor economice și al restructurărilor interne. Printre posibilele cauze ale declinului se numără scăderea cererii pentru transportul feroviar, concurența cu alte moduri de transport și provocările operaționale întâmpinate de „Calea Ferată din Moldova”.

CFM se confruntă cu grave probleme financiare, acumulând datorii salariale de aproximativ 150 milioane de lei. În ceea ce privește infrastructura, situația este alarmantă: din cele 139 de locomotive aflate în dotare, 134 și-au depășit durata de amortizare, iar peste 25% din infrastructura feroviară necesită reparații capitale. În următorii ani, circulația pe mai mult de jumătate din căile ferate ar putea fi suspendată dacă nu se vor lua măsuri urgente.

În ultimul deceniu, CFM a generat pierderi care se apropie de un miliard de lei, cauzate de scăderea continuă a numărului de pasageri, în special pe rutele internaționale, și a volumului de mărfuri transportate. Veniturile sunt în scădere constantă, iar costurile salvării CFM sunt estimate la câteva sute de milioane de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală