Găsește-ți jobul potrivit la o cafea cu echipa HR MAIB

07 Oct. 2021, 11:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
07 Oct. 2021, 11:00 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Interviurile de angajare nu mai sunt un simplu dialog formal dintre angajator și candidat. Este bine știut că o atmosferă mai caldă, o ambianță mai prietenoasă și un zâmbet sincer din partea interlocutorului pot dezgheța o discuție, contribuind la formarea unor relații mai apropiate.

Această abordare a fost adoptată și de echipa Resurse Umane MAIB, care desfășoară, pe parcursul lunii octombrie, o amplă campanie de recrutare într-o atmosferă ca Acasă, la propriu și la figurat. În incinta Centrului Ipotecar MAIB a fost amenajată zona de consultanță pentru persoanele interesate să devină parte a echipei profesioniștilor MAIB. Candidații pot savura din cafeaua aromată în timp ce află de la specialiștii HR despre pozițiile vacante și beneficiile unei cariere la MAIB. Peste 40 de poziții vacante din diverse departamente și sucursale, atât din Chișinău, cât și din regiuni, la pachet cu multe oportunități de dezvoltare în cea mai tare echipă bancară din țară, își așteaptă candidații potriviți.

Svetlana Bodaci, Directoarea HR MAIB:

„Modul în care se desfășoară un interviu de angajare are un rol important în formarea unei conexiuni durabile cu candidații, de aceea ne-am propus să fim mai aproape de cei care-și doresc o carieră la MAIB. Savurând o cafea împreună avem ocazia să ne cunoaștem reciproc din perspectiva profesională și personală, ceea ce pentru noi, ca echipă, contează mult. Ne dorim să angajăm în primul rând oameni care să împărtășească valorile, viziunea și principiile de care ne ghidăm în oferirea celei MAIBune experiențe pentru clienții noștri valoroși”.

Joburile disponibile în cadrul băncii vin și cu un pachet de beneficii pentru angajați:

  • programe de instruire și dezvoltare continuă;
  • activități de wellbeing;
  • mentorat din partea celor mai buni specialiști ai băncii;
  • traininguri și activităti de teambuilding;
  • posibilitatea de a fi parte în cadrul celor mai mari proiecte și inițiative ale băncii;
  • discuții informale cu CEO;
  • tichete de masă;
  • salariu competitiv fix + bonusuri de performanță;
  • reduceri de 5-20% la partenerii băncii (laboratoare medicale, săli de sport, restaurante, magazine);
  • bonusuri financiare de sărbători și la concediul anual.

Candidații interesați sunt așteptați în perioada 4 – 29 octombrie, de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00, pe adresa Vasile Alecsandri, 115 din Chișinău, să descopere și să aplice pentru jobul care le este cel mai aproape de suflet.

Crește profesional la MAIB!

Despre MAIB

MAIB este liderul sectorului bancar din Republica Moldova. Banca are peste 2250 de angajaţi, reprezentând puţin peste un sfert din angajaţii din bankingul din ţară. Resursele umane reprezintă una dintre priorităţile MAIB în noua sa strategie. Banca îşi propune să crească loialitatea angajaţilor, să dezvolte o cultură corporativă, să promoveze leadershipul şi managementul performanţei. Pe termen mediu un obiectiv al MAIB este menţinerea angajamentului angajaţilor la nivelul de peste 85%.

P. 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală