Participă la „Tech Women Summit 2021”, cel mai important eveniment dedicat fetelor și femeilor din industria TIC

05 Nov. 2021, 11:07
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
05 Nov. 2021, 11:07 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Interesul fetelor și femeilor față de tehnologiile informaționale este în continuă creștere, iar multe dintre tinere participă, încă de pe băncile școlii, la programe, cursuri și competiții, pentru a putea dezvolta mai ușor o carieră în IT. Remunerarea financiară mai atractivă, posibilitatea de a lucra de la distanță și de a călători, șansele de a munci în companii străine și de a obține experiențe internaționale sunt doar câțiva dintre factorii care determină fetele și femeile să aleagă profesii în domeniu. Cu toate acestea, multe dintre femeile interesate de IT se confruntă cu bariere, precum: stereotipurile că IT reprezintă o industrie dedicată bărbaților, frica de a nu reuși sau de a se integra într-un colectiv cu mai mulți bărbați, lipsa de cunoaștere a disciplinelor TIC, dar și altele.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova, doar o treime din locurile de muncă în domeniul IT sunt ocupate de către femei, dintre care doar 19% dețin profesii digitale, cifre relativ mai mici cu 5 la sută, în comparație cu numărul femeilor care muncesc în IT în țări ca România sau Bulgaria.

Pentru a pune în valoare talentul și aspirațiile fetelor și femeilor care își doresc o carieră în IT, Tekwill, prin intermediul proiectelor sale, a oferit și oferă fetelor și femeilor cursuri de orientare profesională, instruire, posibilitatea de a excela în carieră, programe care includ experiențe internaționale, zone de muncă și un mediu atractiv și cooperant, fiind, în același timp, o platformă de încredere și încurajare, pentru ca ele să depășească barierele și să să afirme profesional.

În anul 2018, în cadrul proiectul Tekwill, a fost lansată platforma „Tech Women Moldova”, care își propune să instruiască femeile în domeniul tehnologiilor și să adune femei profesioniste, care să-și împărtășească cunoștințele și bunele practici, pentru a motiva alte fete și femei să urmeze o carieră în TIC.

Proiectul Tekwill, finanțat de partenerii săi – USAID și Suedia – susține și promovează implicarea femeilor în domeniul TIC, iar pe parcursul anilor a lansat și dezvoltat un șir de inițiative, 44 la sută dintre beneficiarii acestora fiind femei.

12 noiembrie –  ediția „Tech Women Summit 2021”. Urmărește online evenimentul!

Pentru a încuraja schimbul de experiență și pentru a oferi profesionistelor din IT și viitoarelor specialiste în domeniu o platformă de comunicare și consolidare a comunității tech, proiectul Tekwill, în parteneriat cu „Tech Women Moldova”, lansează cea de-a doua ediție a „Tech Women Summit 2021”. Evenimentul este dedicat în exclusivitate fetelor și femeilor care deja au o carieră fulminantă în IT, viitoarelor profesioniste în domeniu, dar și tuturor femeilor care sunt interesate de tehnologiile informaționale. Summitul va aduce în fața publicului invitate speciale de peste hotare, care vor povesti despre calea lor către succes în industria TIC, noutăți din domeniu, sesiuni de formare și ateliere practice la subiecte de actualitate în domeniu, dar și o perspectivă profesională asupra direcției de activitate pentru toate femeile care își doresc o afirmare în carieră.

Femei cu nume de referință în industria IT, managere care au demonstrat performanță în  direcțiile lor de activitate, profesioniste și specialiste dedicate din țară și de peste hotare vor insipira alte fete și femei să manifeste curaj, consecvență și încredere în alegerea unei profesii în domeniul tehnologiilor informaționale.

Cea de-a doua ediție „Tech Women Summit 2021” se va desfășura în data de 12 noiembrie, în format hibrid. Evenimentul va include prezentări, panele de discuții și de informare, câteva sesiuni de networking și interacțiune într-o atmosferă prietenoasă și va fi moderat de profesioniste care activează în companii IT din țară.

Dacă îți dorești o reorientare profesională, te interesează domeniul IT sau ești la început de cale în industria tehnologiilor informaționale, ÎNSCRIE-TE la eveniment!

Participarea este gratuită, iar numărul de locuri este limitat.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, urmărește pagina de Facebook Tech Women Moldova și pagina de Facebook a evenimentului – „Tech Women Summit 2021”.

„Tech Women Summit 2021” este organizat de către proiectul Tekwill și „Tech Women Moldova”, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suediei, UN Women, dar și a partenerilor privați.

Despre Tech Women Moldova

„Tech Women Moldova” este o platformă lansată în anul 2018 cu sprijinul proiectului Tekwill, finanțat de USAID și Suedia. Inițiativa își propune să fortifice cunoștințele  femeilor în tehnologie și să aducă profesioniste împreună, pentru a-și împărtăși cunoștințele, bunele practici, dar și pentru a motiva și alte fete și femei să urmeze o carieră în IT.

Începând cu 2 februarie 2021, „Tech Women Moldova” este o asociație publică, dedicată atragerii, sprijinirii și promovării femeilor în domeniul TIC, pentru crearea condițiilor potrivite de participare a acestora în cea mai dinamică industrie a prezentului și viitorului.

În prezent, „Tech Women Moldova” are 16 membre active implicate în programe și evenimente dedicate fetelor și femeilor.

Pentru anul 2021, Asociația își propune să devină cea mai mare platformă pentru fete și femei din industria tech, cu accent pe evenimente, schimb de experiență și de cunoștințe, programe de mentorat, conferințe motivaționale, cursuri educaționale pentru mai multe oportunități în carieră, creștere profesională și afirmare în domeniul TIC.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău