Obiceiuri pe care îți pierzi timpul în zadar! Renunță la ele chiar acum

13 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
13 Mart. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Odată ce vei renunța la aceste obiceiuri, vei economisi timp pentru lucruri mai importante. Pentru a vă folosi timpul în mod rațional este recomandat să-ți programezi acțiunile și să înțelegi care sunt prioritare.

1. Să fii dispus să-i ajuți pe toți cei din jur

Este important să ajuți oamenii, prietenii când este necesar. Dar nu te poți sacrifica și pune interesele, responsabilitățile și sănătatea emoțională pe altarul relațiilor. Trebuie să fii conștient că nu îi poți ajuta pe toți, astfel vei pierde energie și putere.

2. Așteptați momentul potrivit

Dacă îți dorești ceva cu adevărat, nu aștepta momentul potrivit, el poate să nu apară niciodată. Cel mai bun moment este acum. Acționează acum, nu aștepta momentul potrivit.

3. Setezi obiective fără a acționa

Înainte de a vorbi despre ceva, asigură-te că nu sunt doar vorbe, dar ai de gând să acționezi.

4. Mergeți la centrul comercial și la site-urile magazinelor online atunci când nu aveți bani pentru achiziții

Evitați să vizitați magazinele dacă nu aveți bani, să recunoaștem, de cele mai multe ori „doar ne uităm”. Poți face acest lucru, doar în cazul în care vrei să economisești pentru ceva anume.

5. Concurezi cu alții

Dacă aveți dorința de a deveni un profesionist și expert într-un anumit domeniu, atunci acest lucru este lăudabil și nu vă faceți griji. Este normal să te dezvolți și să devii mai bun în ceea ce faci.  Dar dacă concurezi cu cunoștința sau prietenul tău care are o viață mai bună, aceasta este o activitate stupidă.

Nu trebuie să dovediți nimănui nimic. Nu trebuie să obțineși ceva doar pentru a șterge nasul cuiva. Aceasta este o situație care te obligă să trăiești un stil de viață care probabil nu este potrivit pentru tine. Aceasta înseamnă doar cheltuială de bani, de efort și de timp.

6. Vă informați despre bolilele pe care le aveți pe Google 

Este util să citiți articole despre sănătate și să studiați comentariile experților. Cu toate acestea, în caz de boală este mai bine să consultați medicul și să nu pierdeți timp și bani pentru a merge la farmacie pentru ceva de care este posibil să nu aveți nevoie. Dacă veți merge la medic veți ști exact ce boală aveți și o veți trata mai ușor. Auto-tratamentul poate avea și reacții adverse.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală