Moldindconbank își bucură clienții cu o lună fără dobândă la credite

07 Dec. 2021, 17:15
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
07 Dec. 2021, 17:15 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

E luna cadourilor și a magiei, e anotimpul celor mai frumoase sărbători! Bucură-i pe cei dragi cu daruri de Crăciun și profită de oferta Moldindconbank!

Din 7 decembrie, îți oferim în dar o lună fără dobândă la creditele pentru nevoi personale! Vino acum în orice sucursală a Moldindconbank și obține rapid banii necesari pentru a-ți îndeplini dorințele – amenajarea locuinței, un automobil, studii sau vacanță.

Îți acordăm până la 400 000 de lei pentru o perioadă de până la 60 de luni, iar dobânda pentru prima lună a împrumutului o poți folosi pentru cadouri de Crăciun persoanelor dragi sau pentru propriile necesități! Începând cu a doua lună, rata anuală a dobânzii va fi de la 11,8% anual (flotantă), iar DAE de la 12,5%.

Dacă ești clientul nostru sau ai beneficiat anterior de un împrumut, poți economisi 1.745 lei, în cazul în care vei opta pentru un credit de consum în sumă de 100.000 lei!

La Moldindconbank, sărbătorile durează mai mult de o lună! Profită de oferta magică care îți aduce bucurie și dăruiește emoții calde!

Moldindconbank, mereu alături!

P.

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.