Reinventați de pandemie. Istoria bucătarului care a început să gătească acasă la client

17 Mart. 2021, 07:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
17 Mart. 2021, 07:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Pandemia a afectat toate tipurile de afaceri, în special pe cele din domeniul HoReCa. Restaurantele și-au închis ușile pentruo perioadă mai îndelungată, iar în unele țări încă sunt închise. Pentru a face față pandemiei, mai multe afaceri s-au adaptat. Acesta este și cazul lui Răzvan Constantin, bucătarul român care început să gătească acasă la clienți privați.

„În tot acest timp am gătit acasă, deci pot spune că nu a fost chiar așa rău. De foarte multă vreme m-am gândit să devin un private chef. Mă simt foarte bine în acest cadru. Chiar o să continui să fac treaba asta pentru că sincer simt că este lumea mea”, a spus Răzvan.

Clienții lui Răzvan spun că apelează la serviciile lui pentru că li se face dor de restaurant. Datorită lui Răzvan, oamenii au posibilitatea să experimenteze bucătăria și să afle unele secrete de la un chef chiar la ei acasă, scrie Aleph News.

„Având în vedere toată situația de anul trecut. Pandemia și faptul că ne-au răpit unele bucurii și n-am mai putut merge la restaurante, ne-am gândit să aducem restaurantul la noi acasă. Mi s-a părut o idee foarte interesantă. Ne place și suntem mulțumiți de această experiență”, a spus Andrei, unul dintre clienții lui Răzvan.

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău