Despre munca de acasă. Cum îți organizezi biroul la domiciliu? 5 idei simple

17 Mart. 2021, 07:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
17 Mart. 2021, 07:30 // Au Bani //  Fetco Veronica

Munca de acasă necesită și adaptare, iar mai mulți au întâlnit dificultăți la organizarea spațiului pentru muncă. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți creezi un birou chiar la tine acasă.

1. Alege spațiul unde îți vei organiza biroul

La început majoritatea persoanelor își luau laptopul și lucrau din pat, fiin înveliți cu o pătură călduță. În acest mod începi să te plictisești. De asemenea, atunci când vei amesteca munca și odihna vei avea senzația că lucrezi toată ziua.

Dacă vă permite spațiul, selectați un colț din apartament care poate fi ușor transformat într-un birou. În mod ideal, acesta ar trebui să fie spațiul de lângă fereastră, astfel încât lumina naturală să cadă peste tine în timpul zilei. Lumina naturală te va ajuta să fii mai energic și productiv.

2. Găsește un scaun confortabil

Să stai într-un scaun de bucătărie toată ziua este incomod și poate cauza dureri de spate. O canapea, un fotoliu sau un pat moale nu este, de asemenea, cea mai bună soluție pentru spate. O postură necorespunzătoare va duce la oboseală rapidă.

Iată de ce este recomandat să investiți într-un scaun de birou sau pentru computer.

3. Pregătește toate lucrurile necesare 

Organizați actele, markerele, laptotpul și alte instrumente de care aveți nevoie.  Aranjați-le în așa fel încât să le găsiți mai rapid.

În general, condițiile de muncă la domiciliu nu ar trebui să fie diferite de munca la birou.

4. Cumpără o lampă de birou

În mod ideal, trebuie să lucrați cu lumină naturală, dar sunt și zile înnorate în care vei avea nevoie de o lampă de birou.

Este recomandat să găsiți o lampă cu luminozitate și temperatură care pot fi reglate. În plus, o lampă de birou trebuie să lumineze întregul spațiu de lucru.

5. Afișează lista de activități într-un loc vizibil 

Acasă, este ușor să te distragi, să uiți de o sarcină importantă și să ratezi o întâlnire. Pentru a preveni acest lucru, afișați lista de activități într-un loc vizibil.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău