Despre munca de acasă. Cum îți organizezi biroul la domiciliu? 5 idei simple

17 Mart. 2021, 07:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
17 Mart. 2021, 07:30 // Au Bani //  Fetco Veronica

Munca de acasă necesită și adaptare, iar mai mulți au întâlnit dificultăți la organizarea spațiului pentru muncă. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți creezi un birou chiar la tine acasă.

1. Alege spațiul unde îți vei organiza biroul

La început majoritatea persoanelor își luau laptopul și lucrau din pat, fiin înveliți cu o pătură călduță. În acest mod începi să te plictisești. De asemenea, atunci când vei amesteca munca și odihna vei avea senzația că lucrezi toată ziua.

Dacă vă permite spațiul, selectați un colț din apartament care poate fi ușor transformat într-un birou. În mod ideal, acesta ar trebui să fie spațiul de lângă fereastră, astfel încât lumina naturală să cadă peste tine în timpul zilei. Lumina naturală te va ajuta să fii mai energic și productiv.

2. Găsește un scaun confortabil

Să stai într-un scaun de bucătărie toată ziua este incomod și poate cauza dureri de spate. O canapea, un fotoliu sau un pat moale nu este, de asemenea, cea mai bună soluție pentru spate. O postură necorespunzătoare va duce la oboseală rapidă.

Iată de ce este recomandat să investiți într-un scaun de birou sau pentru computer.

3. Pregătește toate lucrurile necesare 

Organizați actele, markerele, laptotpul și alte instrumente de care aveți nevoie.  Aranjați-le în așa fel încât să le găsiți mai rapid.

În general, condițiile de muncă la domiciliu nu ar trebui să fie diferite de munca la birou.

4. Cumpără o lampă de birou

În mod ideal, trebuie să lucrați cu lumină naturală, dar sunt și zile înnorate în care vei avea nevoie de o lampă de birou.

Este recomandat să găsiți o lampă cu luminozitate și temperatură care pot fi reglate. În plus, o lampă de birou trebuie să lumineze întregul spațiu de lucru.

5. Afișează lista de activități într-un loc vizibil 

Acasă, este ușor să te distragi, să uiți de o sarcină importantă și să ratezi o întâlnire. Pentru a preveni acest lucru, afișați lista de activități într-un loc vizibil.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală