Dan Bălan are tarif de 15.000-20.000 EURO, la un spectacol. Cât cere Carla’s Dreams, Irina Rimes, The Motans și alții

30 Dec. 2021, 10:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Dec. 2021, 10:26 // Au Bani //  MD Bani

Dan Bălan, Arsenie Todiraș și Radu Sîrbu, cei trei soliști ai trupei O-Zone, au cunoscut celebritatea, în 2003, cu ”Dragostea din tei”, hit ascultat și fredonat în întreaga lume. Deși au pus punct colaborării, în 2005, Dan Bălan a rămas unul dintre cei mai scumpi artiști  „Câștigă chiar și 15.000 de euro, la spectacole”, a declarat un organizator de evenimente pentru playtech.ro.

Dan Bălan are tarif de 15.000-20.000 de euro, la un spectacol

Dan Bălan, autorul piesei ”Dragostea din tei”, este pe val și acum, tarifele sale fiind la fel de mari ca pe vremea când făcea furori, pe toate meridianele, alături de colegii lui din trupa ”O-Zone”:

„Dan Bălan a știut să se reinventeze, a fost în America, în Anglia, a compus, a colaborat cu artiști mari, piesele lui sunt în toate topurile muzicale. Iar piesa „Dragostea din tei” îi aduce și acum bani din drepturile de autor, mii de euro. Tarifele sale la spectacole sunt mari, de 15.000-20.000 de euro, plus TVA, având o echipă formată din 11 persoane. Dar, el mai are și alte cerințe, adică un bilet de avion, la Bussines Class, și zece bilete de avion la Economic, plus cazare la hotel (o suită pentru el) și 5 camere duble, plus protocol”,a declarat un organizator de spectacole.

Dan Bălan a recunoscut, într-un recent interviu, că este un solist cu câștiguri mari din muzică, având conturile pline cu bani: „

„Am luat mai mult de 10 milioane de euro din O-Zone, normal. Ca producător, ca autor al pieselor, am luat mult mai mult de atât”, a mărturisit cântăreţul, la emisiunea lui Cătălin Măruță, de la PRO TV.

Băieții de la Carla s Dreams câștigă între 12.500 și 15.000 de euro, la spectacolele susținute în aer liber, mall și la petrecerile corporatiste.

Alte cerințe: plata transport, un bilet de avion, pentru distanțe de peste 300 de kilometri, diurnă și cazare. Cât îl privește pe solistul de la „The Motans”, el are un onorariu de 4.900-5.900 de euro, plus TVA.

Alte cerințe: un bilet de avion pentru distanțe mai mari de 250 de km, 5 camere duble și 2 camere single, la hotel de minimum 3 stele. Solista Nicoleta Nucă cere 2.500 de euro, plus TVA, pentru un recital. Alte cerințe: un bilet de avion, două camere duble twin și două camere single, la hotel de minimum 3 stele, plus diurnă de 600 de lei +TVA, pentru un show 45 de minute.

Cântăreața de top Irina Rimes are tarif de 5.900-7.900 de euro, plus TVA. Alte cerințe: transport, 4 camere duble și 2 camere single, la hotel 3 stele, masa pentru 10 persoane. Celebrii artiști de la „Zdob și Zdub” au tarif de 10.000 de euro, cu TVA. Alte cerințe: cazare pentru 11 persoane și masa -330 de euro. Iar Pavel Stratan și Cleopatra Stratan, tată și fiică, cer 5.000 de euro, pentru un recital.

Arsenie Todiraș și Radu Sîrbu nu o duc nici ei rău la capitolul finanțe.

”Radu și Arsenie au tarife la spectacole cu mult mai mici decât Dan Bălan, între 2.000-5.000 de euro, depinde de evenimente și de durata spectacolului, negociază. Dar Radu este și producător muzical, câștigă bine”, a mai declarat aceeași sursă.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală