VIDEO// Solidaritate pentru pace : Moldtelecom depune în continuare eforturi pentru susținerea refugiaților

05 Apr. 2022, 09:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
05 Apr. 2022, 09:30 // Bani și Afaceri //  MD Bani

De la începutul războiului din Ucraina au trecut deja șase săptămâni, iar Republica Moldova continuă să-i ajute în continuare pe refugiații care ajung în țara noastră. Voluntarii și companiile cu inimă mare au rămas la fel de implicați precum în primele zile, oferind cazare și alimentație cetățenilor din Ucraina. Este și cazul companiei Moldtelecom care a găzduit aproximativ 200 de persoanele în incinta Complexului hotelier „Inima Codrilor”, cunoscut și sub numele de Centrul de Instruire și Agrement Moldtelecom din localitatea Ivancea, raionul Orhei.

Moldtelecom oferă refugiaților cazare gratuită, hrană, conexiune WI-FI, spații de joacă pentru copiii, etc. Este un efort colosal, în special dacă este să atragem atenție la costurile de întreținere a unei familii pentru o zi, cel puțin, în Republica Moldova.

Pe data 1 aprilie Rodica Hurmuzache împreună cu alți reprezentanți ai companiei au recepționat un lot de ajutor umanitar din partea Asociației „Noi suntem Moldova” stabilită cu sediul la Milano, Italia care au fost repartizate ulterior cazați în incinta Complexului hotelier „Inima Codrilor”.

„Mă numesc Alexandru Melnic, sunt președintele Asociației „Noi suntem Moldova” din Italia cu sediul la Milano, dar cu filiale la Torino, Padova, Roma. Am hotărât să ne implicăm în colectare de bunuri pentru refugiații care au ajuns pe teritoriul Republicii Moldova. Am colectat produse alimentare, haine, plăpumi, produse igienice, produse pentru copii, etc. În total am colectat trei tiruri de ajutare umanitare, dar am avut problema transportului, în Republica Moldova a ajuns un singur tir pe care îl repartizăm astăzi, inclusiv pentru compania Moldtelecom care a găzduit refugiați, fapt pentru care le mulțumesc.”

Faptul că Moldtelecom a pus la dispoziția refugiaților Complexul hotelier „Inima Codrilor” nu este unica acțiune realizată de companie.

„Moldtelecom ca operator național s-a mobilizat din prima zi pentru a oferi tot suportul necesar. Am pus la dispoziție Complexul hotelier „Inima Codrilor” care a găzduit în primele zile până la 200 de persoane. Astăzi avem în cazate în jur de 100 de persoane. Continuăm să oferim cazare, hrană și tot suportul de care au nevoie. De asemenea, am asigurat taberele de refugiați cu internet de mare viteză pentru a avea conexiunea cu cei dragi.”, a declarat Rodica Hurmuzache, director Marketing Moldtelecom.

În continuare, compania Moldtelecom își propune să susțină persoanele care au fugit din calea războiului.

Să contribuim la un viitor frumos, așa cum o face Moldtelecom!

P.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 09:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 09:51 // Actual //  Lupu Eduard

De la un profit de 29 miliarde de dolari în 2021, înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, gigantul energetic rus Gazprom a ajuns în 2023 la pierderi totale de 6,9 miliarde de dolari, din cauza pierderii exporturilor pe piața europeană ca sancțiune pentru declanșarea războiului de către Moscova.

Gazprom a anunțat joi că a trecut pe o pierdere netă de 629 de miliarde de ruble (6,9 miliarde de dolari) în 2023, aceasta fiind prima sa pierdere anuală în mai bine de 20 de ani, pe fondul scăderii comerţului cu gaze naturale cu Europa, cândva principala sa piaţă de vânzare, transmite CNBC.

Rezultatele evidenţiază declinul dramatic al Gazprom, care de la prăbuşirea Uniunii Sovietice a fost una dintre cele mai puternice companii ale Rusiei, adesea folosită ca pârghie pentru a rezolva disputele cu vecinii săi, precum Ucraina şi Republica Moldova Moldova.

Analiştii se aşteptau la un profit net de 447 de miliarde de ruble, potrivit agenţiei de presa Interfax.

Conform analizei Reuters, a fost prima pierdere anuală a Gazprom de la sfârşitul anilor 1990/începutul anilor 2000, când Alexei Miller, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a preluat compania în 2001.

Pierderea Gazprom din 2023 a urmat unui profit net de 1.200 miliarde de ruble în 2022.

Compania, cu sediul în prezent la Sankt Petersburg, a înregistrat pierderi mari la sfârşitul anilor 1990, după ce a acumulat datorii în valută, umflate în ruble de criza financiară din 1998.

Acţiunile Gazprom la Moscova au scăzut cu aproximativ 3,3% în urma publicării rezultatelor.

Exporturile de gaze ale Rusiei către Europa, cândva piaţa sa primară de export, s-au redus din cauza consecinţelor politice ale conflictului din Ucraina, în timp ce Gazprom, care deţine monopolul conductelor de gaze în străinătate, a fost cea mai tangibilă victimă a sancţiunilor occidentale.

Gazprom a fost, de asemenea, implicată într-un program amplu de aducere a gazelor naturale în gospodăriile locale.

Compania a declarat joi că a înregistrat o pierdere netă de 364 de miliarde de ruble din vânzări în 2023, în contrast cu un profit de 1.900 miliarde de ruble în 2022.

Veniturile sale totale au scăzut la 8.500 miliarde de ruble anul trecut, de la 11.700 miliarde de ruble în 2022.

Profitul de bază, sau câştigul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA), a scăzut la 618,38 miliarde de ruble anul trecut, de la 2.790 miliarde de ruble în 2022, conform calculelor Reuters.

„EBITDA pe întregul an, de 7,2 miliarde de dolari, a fost cel mai rău din ultimii 22 de ani, de când compania a raportat 7,6 miliarde de dolari în 2002”, a declarat Ronald Smith, de la agenţia de brokeraj BCS Global Markets din Moscova.

Potrivit calculelor Reuters, livrările de gaze naturale ale Gazprom către Europa au scăzut cu 55,6%, până la 28,3 miliarde de metri cubi, în 2023. Gazprom nu şi-a publicat propriile statistici de export de la începutul anului 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău