(VIDEO) Chanel restricționează vânzările de mărfuri de lux către rușii din străinătate. Mai mulți bloggeri protestează

06 Apr. 2022, 10:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
06 Apr. 2022, 10:18 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Gigantul francez de lux Chanel a încetat să-și vândă produsele persoanelor care intenționează să le ducă sau să le poarte în Rusia, după ce și-a închis magazinele în această țară, transmite BBC.

Moscova și unii clienți au acuzat firma că este anti-rusă și au amenințat că vor boicota marca.

Chanel spune că doar respectă sancțiunile Uniunii Europene (UE), care interzic vânzarea către Rusia a bunurilor de lux la prețuri mai mari de 300 de euro.

Multe firme occidentale au oprit operațiunile în Rusia după începutul războiului din Ucraina.

Chanel a declarat pentru BBC că sancțiunile, impuse de UE, precum și de Elveția, interzic și vânzarea de articole de lux persoanelor fizice care intenționează să le folosească în Rusia.

„Respectăm toate legile aplicabile operațiunilor și angajaților noștri din întreaga lume, inclusiv legile privind sancțiunile comerciale”. „De aceea am lansat un proces pentru a le cere clienților pentru care nu cunoaștem reședința principală să confirme că articolele pe care le cumpără nu vor fi folosite în Rusia”, a spus Chanel într-un comunicat. „Lucrăm în prezent la îmbunătățirea acestei abordări și ne cerem scuze pentru orice neînțelegere creată”, a adăugat compania.

Unii ruși au spus că au fost refuzați la magazinele Chanel din întreaga lume. Influencera Anna Kalashnikova a spus pe Instagram că s-a oprit să cumpere produse Chanel din Dubai.

„Din moment ce vin adesea în Dubai ca gazda Săptămânii Modei, managerii Chanel m-au recunoscut, m-au abordat și mi-au spus: Știm că ești o celebritate în Rusia. Știm că vei merge acolo, așa că nu vă putem vinde articolele noastre de marcă.” „Buticurile occidentale cer date de identificare, iar când [dați] un număr rusesc, spun vânzătorii, acum vindem lucruri rușilor doar cu promisiunea că nu le vor duce în Rusia și că nu le vor purta acolo”. a spus Kalashnikova. „Rusiafobia în acțiune. Am experimentat-o ​​singură”, a adăugat ea.

Într-un videoclip de pe Instagram, modelul rus Victoria Bonya a tăiat ceea ce pare a fi o geantă Chanel matlasată neagră.

„La revedere”, a spus Bonya în timp ce arunca bucățile deoparte. „Dacă Chanel House nu își respectă clienții, de ce trebuie să respectăm Chanel House?” a spus ea.

La începutul acestei săptămâni, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat: „O serie de bloggeri au raportat că magazinele oficiale ale mărcii Chanel din străinătate au refuzat să-și vândă produsele cetățenilor ruși”.

Zaharova a acuzat Chanel că s-a alăturat „campaniei rusofobe de anulare a Rusiei”.

Multe mărci occidentale și-au oprit operațiunile în Rusia. La începutul lunii martie, retailerii de lux Chanel, LVMH, Hermes și Kering au declarat că își vor închide temporar magazinele din țară.

Marți, UE, împreună cu SUA și G7, au declarat că va propune noi sancțiuni împotriva Rusiei, în urma acuzațiilor de crime de război rusești în Ucraina.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că măsurile planificate includ interzicerea importurilor de cărbune și interzicerea navelor și operatorilor rutieri din Rusia.

G7 este o organizație a celor șapte mari așa-numite economii „avansate” din lume, care domină comerțul global și sistemul financiar internațional. Acestea sunt Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite.

Măsurile anterioare au vizat indivizi, inclusiv președintele rus Vladimir Putin și sute de politicieni și oligarhi ruși, precum și sectoarele financiare și energetice ale țării.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală