Șase români au ajuns în TOPUL celor mai bogați oameni din lume. Cine sunt și ce avere au

08 Apr. 2022, 13:46
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Apr. 2022, 13:46 // Au Bani //  MD Bani

În topul celor mai bogați oameni din lume sunt și 6 români, potrivit clasamentului făcut de Revista Forbes, pentru anul acesta. Averea totală a celor șase se ridică la 10 miliarde de dolari. Iată cine sunt și ce avere are fiecare.

Cel mai bogat român este Daniel Dines, fondatorul și CEO-ul unei companii globale de software. Averea sa este estimată la 2,9 miliarde de dolari și așa a ajuns să ocupe locul 1.053 în topul celor mai bogați oameni din lume, scrie Digi24.

Pe listă mai apare și fostul tenismen Ion Țiriac, cu o avere de 1,6 miliarde de dolari. El activează cu afaceri în imobiliare, automobile, dar și servicii financiare.

În topul miliardarilor este și Ion Stoica, cel care a fondat o companie de software pentru întreprinderi, împreună cu Matei Zaharia. Fiecare are o avere de 1, 6 miliarde de dolari.

Clasamentul continuă cu cei doi frați Pavăl, care dețin un mare magazin de materiale de construcție din România. Însă locurile ocupate sunt diferite. Dragoș Pavăl este pe locul 1.929 în topul miliardarilor din lume, cu o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari. Ceva mai jos în clasament urmează și Adrian Pavăl, care are o avere ce se ridică la un miliard de dolari.

Anul acesta, în lume sunt cu 87 de miliardari mai puțini decât în 2021. Ieșirea lor din topul miliardarilor a fost determinată de efectele războiului, dar și ale pandemiei. În continuare, cel mai bogat om din lume rămâne Elon Musk, care are o avere estimată la 219 de miliarde de dolari.

Realitatea Live

05 Mai 2024, 12:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 12:52 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Familia fostului preşedinte Donald Trump a intrat în atenţia Deutsche Bank în 2011, atunci când căuta un împrumut pentru achiziţionarea unui teren de golf din Florida. Rosemary Vrablic, o angajată bancară de la Deutsche Bank, a dezvoltat o relaţie cu familia Trump, iar de-a lungul anilor şi pe măsura sporirii averii fostului preşedinte american, Vrablic a devenit centrul unui caz de fraudă complex, scrie businesmagazin.ro.

Membrii familiei fostului preşedinte Donald Trump se gândeau să cumpere un teren de golf din Florida când le-a fost prezentată Rosemary Vrablic, o doamnă bancher de la Deutsche Bank. Era anul 2011. Ei căutau un împrumut, iar ea căuta să cultive afaceri cu clienţi valoroşi, după cum a mărturisit Rosemary în timpul procesului de fraudă judecat în toamnă la New York cu Trump în rolul negativ. „Am ieşit la vânătoare de balene”, a scris ea într-un e-mail către alţi directori ai băncii sale în noiembrie 2011, referindu-se la eforturile de a ajunge la afacerile lui Trump. În cele din urmă, Vrablic a cultivat o relaţie cu Trump care s-a concretizat prin trei împrumuturi majore ajunse până la urmă în centrul unui caz de fraudă complex împotriva fostului preşedinte republican, a celor doi fii adulţi ai acestuia şi a companiei lor. Echipa de apărare a omului de afaceri politician a spus că banca a efectuat propriile verificări şi a concluzionat în mod independent că împrumuturile au fost o afacere bună. Procurorul general al New Yorkului, Letitia James, spune – iar judecătorul de caz a constatat – că, indiferent de performanţa împrumutului, Trump este răspunzător de fraudă pentru că a furnizat băncii evaluări extrem de umflate ale averii sale pentru a primi condiţii de împrumut mai avantajoase.

Apărarea a susţinut, de asemenea, că banca era interesată să-l păstreze pe Trump de client, crezând că astfel ar avea acces la mai multe afaceri cu el şi cu alte persoane bogate din cercul său social. Mărturia lui Rosemary a confirmat această idee. Vrablic a fost prezentată familiei Trump pentru prima dată în 2011 prin intermediul soţului Ivankăi Trump, Jared Kushner, conform mărturiilor din proces şi documentelor prezentate acolo. La sfârşitul acelui an, Trump a trimis personal unui director de la Deutsche Bank o situaţie financiară despre care procurorul spune că era plină de exagerări producătoare de fraudă. Până atunci, Vrablic dezvoltase o relaţie strânsă cu Ivanka Trump, care a fost adusă iniţial ca inculpat în dosar şi care era „legătura principală” a lui Vrablic cu familia Trump. O curte de apel din New York a respins cererile împotriva Ivankăi Trump în iunie, hotărând că acestea nu sunt permise de lege.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău