Elon Musk „nu este sigur” că oferta sa de preluare Twitter va avea succes. Miliardarul pregătește planul B

15 Apr. 2022, 10:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
15 Apr. 2022, 10:14 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Șeful Tesla, Elon Musk, a recunoscut că „nu este sigur” că oferta sa de preluare a companiei de social media Twitter va avea succes, transmite BBC.

El a făcut aceste comentarii la o conferință la doar câteva ore după ce a dezvăluit că s-a oferit să cumpere compania pentru 54,20 de dolari pe acțiune, evaluând firma la 41 de miliarde de dolari.

Tot joi, directorul executiv al Twitter le-a spus angajaților că compania evaluează abordarea. Parag Agrawal a mai spus, la întâlnirea personalului, că compania nu a fost „ținută ostatică” de către ofertă.

Vorbind la conferința TED2022 de la Vancouver, domnul Musk a spus: „Nu sunt sigur că voi putea să-l achiziționez”.

El a adăugat că are un „Plan B” dacă oferta sa pentru Twitter a fost respinsă, dar nu a oferit detalii suplimentare despre ce ar putea însemna asta.

Domnul Musk a mai spus la eveniment că Twitter ar trebui să fie mai deschis și mai transparent. „Cred că este foarte important să existe o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”, a spus el.

Joi, el și-a dezvăluit oferta de a cumpăra toate acțiunile de pe Twitter pe care nu le deține deja.

Într-un dosar oficial adresat autorităților de reglementare din SUA, Musk a spus că este persoana potrivită pentru a „debloca” „potențialul extraordinar” al companiei și că, dacă oferta sa nu va fi acceptată, „ar trebui să-mi reconsider poziția de acționar”.

Prințul Alwaleed bin Talal din Arabia Saudită a evitat oferta, postând pe Twitter: „Nu cred că oferta propusă de Elon Musk se apropie de valoarea intrinsecă a Twitter, având în vedere perspectivele sale de creștere”.

Miliardarul a susținut că deține o participație la Twitter prin intermediul firmei sale de investiții Kingdom Holding Company. Cu toate acestea, domnul Musk a răspuns imediat întrebând câte acțiuni Twitter deține firma Prințului Alwaleed, adăugând: „Care sunt părerile Regatului despre libertatea de exprimare a jurnaliștilor?”

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău