Parteneriat strategic BR Media și Realitatea pentru susținerea creatorilor de conținut video și TV autohton

28 Apr. 2022, 10:07
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Apr. 2022, 10:07 // Actual //  bani.md

Casa de producții BR Media Group și Grupul de presă Realitatea, reprezentate de fondatorii Roman Burlaca și, respectiv, Dumitru Țîra, au semnat pe 26 aprilie 2022 un acord de colaborare strategică. Parteneriatul strategic de colaborare are drept scop susținerea creatorilor autohtoni de produse video și dezvoltarea pieței producțiilor autohtone. Acordul de colaborare prevede difuzarea podcasturilor Creators Point în grila RLIVE TV în orele de Prime Time, dar și promovarea acestora prin intermediul știrilor tematice pe platformele online și rețelele sociale ale grupului de presă Realitatea.

Roman Burlaca, fondator BR Media Group, Creators Point: „Grație acestui parteneriat, produsele cu audiență online își extind gradul de vizibilitate, ajungând și pe ecranele TV. Podcasturile care vor fi difuzate foarte curând, sunt: „Titania Podcast”, „Talmazan Talk” și „NUD”. Creators Point este primul digital media service din țară care ajută creatorii digitali aproape cu orice. Suntem alături de proiectul creatorilor de la pre-producție până la promovarea produsului final și asigurăm cât mai multe căi de distribuție și capitalizare a conținutului, pentru ca rezultatele autorilor să fie în continuă creștere. Dispunem de studiouri, echipamente și profesioniști în domeniu, pentru a produce content video și TV de orice complexitate”.

Dumitru Țîra, fondator al grupului de presă Realitatea: „Cetățenii Republicii Moldova merită produs autohton de calitate. Mă bucur că am ajuns la această înțelegere avantajoasă pentru toți de a ne dezvolta împreună – Realitatea și Creators Point și să ajutăm creatorii și producătorii autohtoni să devină nu doar cunoscuți, dar și să-și realizeze talentele într-un mediu competitiv pe TV, online și rețele sociale. Realitatea dispune de multiple platforme în limbile română, rusă și engleză, astfel ca să putem livra auditoriului produse pe placul lor. Pentru mine, acest acord este o continuitate a tuturor eforturilor depuse în susținerea creatorilor de producții de film și produse audiovizuale autohtone.”

Grupul de presă Realitatea susține investițiile realizate în producerea conținutului video calitativ, motiv pentru care RLIVE TV și cele 4 portaluri online ale grupului au devenit o platformă deschisă pentru promovarea emisiunilor de autor și ale podcasturilor care sunt moderne, se încadrează în deontologia profesiei și promovează valori în corespundere cu obiectivele noastre de dezvoltare a pieței media.

Acordul de colaborare este parte a consolidării conținutului televiziunii RLIVE TV prin completarea grilei cu producții video autohtone, interesante pentru publicul din Republica Moldova și din diasporă.

RLIVE TV este parte a grupului de presă Realitatea, fiind prima televiziune de transmisiuni Live de la evenimentele de interes public din Republica Moldova. Grila de emisie a RLIVE TV mai include emisiuni proprii: talk-show-ul politic „REZOOMAT”, emisiunile de autor „10 LEI”, „PRODUCERS”, „ORA DE LIVE CU TRAIAN”, co-producțiile „YouMore News” și „Подкаст на двоих”, precum și alte produse media independente: Территория Свободы, Mai Departe, Fără Protocol, Alo Capitala, Just VLOG, Unu Noaptea, etc..

Fondat în anul 2014, grupul de presă Realitatea operează televiziunea RLIVE TV, platforma online de transmisiuni Live rlive.md, portalurile de știri realitatea.md, bani.md, rupor.md și moldovalive.md. Mai urmează și noi proiecte și platforme.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

08 Apr. 2025, 18:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
08 Apr. 2025, 18:01 // Actual //  Ursu Victor

Fostul președinte american Donald Trump a lansat un nou atac economic la adresa Uniunii Europene, cerând statelor membre să cumpere energie din SUA în valoare de 350 miliarde de dolari – o sumă care depășește capacitatea totală de export a Statelor Unite în domeniul energetic și echivalează cu întreaga valoare a exporturilor SUA către UE într-un an, scrie Politico.

Declarația a fost făcută în contextul refuzului lui Trump de a accepta propunerea Comisiei Europene privind eliminarea reciprocă a tarifelor pentru bunurile industriale. În schimb, el a condiționat relaxarea tarifelor de achiziții masive de energie: „Deficitul comercial cu UE este de 350 miliarde de dolari și trebuie să dispară rapid. Un mod simplu și rapid este ca ei să ne cumpere resursele energetice… Putem scăpa de acest deficit într-o săptămână.”

Întrebat dacă oferta europeană privind eliminarea taxelor industriale este suficientă pentru a renunța la taxa de 20% asupra importurilor din UE, Trump a răspuns sec: „Nu, nu este suficient.”

Totuși, potrivit Biroului de Analiză Economică al SUA, deficitul real de bunuri al Statelor Unite în comerțul cu Uniunea Europeană în 2024 a fost de 235,6 miliarde dolari, nu 350 miliarde. În același an, exporturile americane de energie (petrol și gaze) către UE au însumat doar 81,1 miliarde de dolari – de 4,3 ori mai puțin decât solicită Trump.

Mai mult, valoarea totală a exporturilor de energie ale SUA către întreaga lume în 2024 a fost de 315 miliarde dolari, conform datelor oficiale – ceea ce face cererea lui Trump nerealistă din punct de vedere logistic și economic.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE este pregătită pentru un acord echitabil, dar a avertizat că blocul comunitar își va apăra interesele prin măsuri de retorsiune dacă Trump impune tarife unilaterale. UE pregătește deja o listă de mărfuri americane care vor fi taxate cu 25%, ca reacție la taxele impuse anterior de SUA asupra importurilor de oțel și aluminiu.

Trump a mai cerut în trecut creșterea importurilor europene de gaz natural lichefiat (GNL) din SUA, dar, potrivit unor surse europene citate de Politico, Washingtonul nu a demonstrat real interes pentru negocieri concrete, blocând discuțiile la nivel birocratic.

Interesant este că suma de 350 miliarde de dolari nu apare pentru prima dată în retorica lui Trump – el a invocat aceeași cifră atunci când a afirmat că SUA au oferit ajutor Ucrainei în această valoare, deși datele oficiale arată că asistența totală americană pentru Ucraina s-a ridicat la aproximativ 125,5 miliarde de dolari.

Declarațiile lui Trump vin pe fondul intensificării poziționărilor comerciale și geopolitice ale SUA înaintea alegerilor prezidențiale din toamnă, unde fostul lider republican își propune revenirea la Casa Albă cu o agendă economică agresivă și protecționistă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI