TOP 7 cele mai scumpe șampanii din lume (FOTO)

17 Apr. 2021, 13:33
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 13:33 // Au Bani //  MD Bani

Șampania este o băutură alcoolică savurată de obicei în timpul unor ceremonii oficiale, cei care o adoră însă o pot consuma și mai des. Pe vremuri, șampania putea fi băută doar de membrii familiilor regale, astăzi însă este un produs accesibil pentru oricine își permite acest lucru financiar vorbind.

Deși în Moldova majoritatea tipurilor de șampanie sunt comercializate la prețuri avantajoase, există unele care se numără printre cele mai scumpe băuturi din lume.

Vedeți în continuare care sunt 7 cele mai scumpe tipuri de șampanie din lume.

7. The Krug Clos d’Ambonnay – o șampanie roșie deosebită care costă 3.500 de dolari sticla.

CdA-01-Large

6. Perrier – Jouet Champagne – Se vinde doar în set, care conține 12 sticle, toate la un preț de 6485 dolari

perrier_jouet_bottles

5. The Champagne Cristal Brut 1990 – plăcerea de a savura o sticlă din această șampanie te va costa 17.625 de dolari. Este cunoscută în lume sub numele scurt Methuselah. Este produsă în ediție limitată.

Louis-Roederer-1990-Cristal-Brut

4. Krug 1928 – costă 21.000 de dolari. Este produsă din cei mai buni struguri albi aduși din diverse colțuri ale lumii. Are un gust plăcut, ușor.

krug-rose-w-sniegu-754451

3. Dom Perignon White Gold Jeroboam – costă 40.000 de dolari sticla.

dom-perignon-1-1-1

2. Pernod Ricard Perrier Jouet – și această șampanie este vândută în set, care cuprinde 12 sticle. Costă 50.000 de dolari.

perrier_jouet_b-e-2006

1. Shipwrecked 1907 Heidseick – este cea mai scumpă șampanie și costă 275.000 de dolari sticla. Potrivit legendei, o sticlă cu această șampanie ar fi fost pierdută din întâmplare, după ce a căzut dintr-o navă și ar fi stat pe malul oceanului până în anul 1997.

hco-gout-americain

 

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău