Cel mai scump loc din lume unde să cumperi apă. Prețul este de 3 ori peste medie

19 Mart. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
19 Mart. 2021, 06:30 // Au Bani //  Fetco Veronica

Capitala Norvegiei, Oslo, este orașul unde o sticlă de apă costă cel mai mult, fiind de aproape trei ori peste prețul mediu înregistrat în cele 120 de orașe analizate de Holidu, o aplicație care permite rezervarea cazării pentru vacanță, transmite Bloomberg.

Oslo, este urmat, în ordine, de Tel Aviv, New York, Stockholm și Helsinki drept cele mai scumpe locuri de unde poți să cumperi o sticlă de apă de 500 de mililitri, arată studiul publicat.

Indexul prețului apei calculat de Holidu analizează și compară costul apei de la robinet și al apei îmbuteliate în 30 de orașe din SUA și 120 de orașe din întreaga lume, selectate în funcție de popularitatea lor în topul destinațiilor de vacanță, scrie AGERPRES.

Capitala Norvegiei ocupă prima poziție și când vine vorba de apa de la robinet, iar Los Angeles, Phoenix, San Francisco și San Diego se numără printre primele 20 cele mai costisitoare locuri din lume în ceea ce privește apa de la robinet.

Potrivit Holidu, în Oslo apa de la robinet este cu 212% mai scumpă decât media din cele 120 de orașe incluse în acest studiu iar apa îmbuteliată este cu 19% mai scumpă decât media.

Schimbările climatice afectează calitatea și cantitatea de apă necesară pentru consumul de bază, în condițiile în care 2,2 miliarde persoane nu au acces la apă potabilă sigură, susținea ONU într-un raport publicat anul trecut.

Clasamentul elaborat de Holidu examinează atât apa de la robinet cât și apa îmbuteliată, analizând calitatea și costul diferitelor surse de apă din orașe, inclusiv prețul unei sticle de apă mărcile Evian, Perrier și al mărcii locale vândută de Coca-Cola Co.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală