Cercurile militare și naționaliste rusești, furioase din cauza modului în care războiul este gestionat de Kremlin

31 Mai 2022, 08:21
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
31 Mai 2022, 08:21 // Actual //  bani.md

Disensiunile interne din cadrul cercurilor militare rusești, care susțin că Kremlinul nu face suficient pentru a câștiga războiul, continuă să crească, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare privind situația invaziei.

Fostul ofițer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) Igor Girkin (cunoscut și sub numele de Strelkov) a condamnat declarațiile ministrului rus de externe Serghei Lavrov cu privire la faptul că prioritatea „operațiunii speciale” din Ucraina este eliberarea Donbasului.

Girkin a afirmat că Moscova a uitat de fundamentele ideologice ale conflictului, concentrându-se asupra Donbasului, și nu asupra întregii Ucraine.

Cercurile militare și naționaliste rusești, furioase din cauza pierderilor și a schimbărilor de abordare a războiului
Girkin s-a plâns că oficialii de la Kremlin nu mai pun la îndoială legitimitatea existenței Ucrainei și că au fost uitate conceptele de „denazificare” și „demilitarizare” și a declarat că amenințarea înfrângerii continuă să crească.

Dizidența lui Girkin este reprezentativă pentru schimbările de spirit continue din cadrul cercurilor de entuziaști militari și foști militari ruși.

După cum ISW a raportat anterior, Kremlinul și-a revizuit în mod repetat în scădere obiectivele pentru războiul din Ucraina din cauza eșecurilor de pe câmpul de luptă.
Kremlinul se confruntă din ce în ce mai mult cu nemulțumirea nu din partea rușilor care se opun războiului în ansamblu, ci a militarilor și a figurilor naționaliste furioase din cauza pierderilor rusești și frustrate de schimbările de abordare a războiului de către Kremlin.

Oficialii ruși sunt din ce în ce mai puțin capabili să folosească aceleași justificări ideologice pentru invazie în fața unor eșecuri clare, iar lipsa unor câștiguri militare concrete în Ucraina va continua să alimenteze nemulțumirea internă față de război.

Numărul tot mai mare de pierderi în rândul ofițerilor ruși de rang inferior va degrada probabil și mai mult capacitățile rusești și va duce la noi probleme de moral, spune Institutul pentru Studiul Războiului, amintind și de evaluarea britanică de ieri în care se sublinia că trupele rusești au avut „pierderi devastatoare” în rândul ofițerilor de rang mediu și inferior
ISW a evaluat anterior că demoralizarea continuă și comanda și controlul deficitare în rândul forțelor ruse ar putea oferi forțelor ucrainene oportunități de a desfășura contraofensive prudente, în special în condițiile în care armata rusă continuă să verse resurse în bătălia de la Severodonetsk în detrimentul altor linii de efort.

Concluzii cheie de la Institutul pentru Studiul Războiului:

Forțele rusești au continuat să captureze treptat părți din Severodonețk, dar nu au încercuit deocamdată complet orașul.
Trupele de invazie s-au concentrat pe o regrupare în apropiere de Izium pentru a reînnoi ofensivele spre Slovyansk și Barvinkove și au efectuat doar atacuri minore, fără succes.

Forțele Moscovei fac progrese treptate spre Slovyansk și vor încerca să atace orașul în sine în următoarele săptămâni, dar este puțin probabil să obțină progrese decisive.
Trupele ruse din Harkov continuă să își concentreze eforturile pentru a împiedica o contraofensivă ucraineană să ajungă la granița internațională dintre Harkov și Belgorod, iar forțele ucrainene nu au desfășurat nicio operațiune semnificativă în zonă în ultimele zile.

Contraatacul ucrainean limitat din nordul regiunii Herson nu a mai câștigat teren în ultimele 48 de ore, dar a perturbat operațiunile rusești. Forțele ruse au lansat mai multe atacuri nereușite împotriva capului de pod ucrainean de pe malul estic al râului Inhuleț.

Numărul tot mai mare de pierderi în rândul ofițerilor tineri ruși va degrada și mai mult moralul și capacitățile de comandă și control ale Rusiei.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 14:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 14:22 // Actual //  Ursu Victor

Investiția în imobiliare rămâne o opțiune populară pentru mulți, dar rentabilitatea poate varia semnificativ între apartamente noi și vechi. Un calcul al randamentului anual al investiției poate oferi o imagine clară asupra avantajelor și dezavantajelor fiecărei opțiuni.

Potrivit calculelor, un apartament nou de 50 de metri pătrați, cu un preț de 2.000 de euro pe metru pătrat, ar avea un cost total de 100.000 de euro. Dacă chiria lunară pentru acest apartament este de 550 de euro, randamentul anual se situează la 6,6%. Aceasta înseamnă că, pentru această investiție, chiria lunară acoperă aproximativ 6,6% din prețul apartamentului pe an.

Pe de altă parte, un apartament vechi cu aceeași suprafață de 50 de metri pătrați, dar la un preț de 1.400 de euro pe metru pătrat, ar costa 70.000 de euro. Chiria lunară pentru acest tip de apartament este de 390 de euro, iar randamentul anual se ridică la 6,69%. Acest procent mai mare sugerează că investiția într-un apartament vechi ar putea oferi un randament mai bun pe termen lung.

Aceste randamente sunt competitive în comparație cu inflația de 5,3% din luna octombrie, sugerând că, cel puțin în acest context, investițiile imobiliare ar putea să ofere un oarecare avantaj financiar.

Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că inflația afectează nu doar prețul imobilelor și chiria, dar și costurile de întreținere, dobânzile la credite și puterea de cumpărare a consumatorilor. De asemenea, randamentele imobiliare nu sunt garantate, iar fluctuațiile pieței pot influența semnificativ rezultatele.

În ciuda acestei incertitudini economice, mulți investitori încă văd în imobiliare o opțiune de protejare a capitalului împotriva inflației, oferind o sursă stabilă de venituri pasive.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală