Accor își unește forțele cu o fundație din Republica Moldova pentru a oferi sprijin refugiaților ucraineni

15 Iun. 2022, 11:33
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
15 Iun. 2022, 11:33 // Actual //  bani.md

Grupul hotelier a oferit o donație de 25 mii de euro Fundației Ceslav Ciuhrii, care a contribuit la asigurarea de adăpost și produse de bază necesare pentru 3 000 de persoane – majoritatea femei și copii – aflate în dificultate. Acestea au ajuns în Republica Moldova din Ucraina.

Accor are un angajament ferm de a asigura siguranța și bunăstarea echipelor, oaspeților, partenerilor și comunităților sale. Grupul hotelier lider la nivel mondial a sprijinit inițiativa fundației partenerului său din Republica Moldova, Ceslav Ciuhrii. Încă din primele zile ale conflictului din Ucraina, aceștia au deschis ușile complexului „Madison Park” din Chișinău pentru refugiații ucraineni și au oferit, timp de câteva săptămâni, adăpost, hrană și produsele de bază necesare pentru aproximativ 3.000 de persoane aflate în dificultate.

„Sprijinul acordat de Grupul Accor inițiativei noastre umanitare ne întărește capacitatea de a oferi ajutor în timp util. Mai mult de jumătate de milion de cetățeni ucraineni au intrat în Republica Moldova în ultimele săptămâni. Aproape 100.000 se află încă în țara noastră. În astfel de circumstanțe, este în ADN-ul nostru, ca hotelieri, să găzduim și să avem grijă de cei care au nevoie. Parteneriatul cu Accor în această inițiativă este încă o dovadă că împărtășim o viziune comună.” a declarat Ceslav Cuihrii, președintele Fundației Ceslav Cuihrii.

Fundația Ceslav Ciuhrii a fost înființată în 2021, la inițiativa lui Ceslav Ciuhrii, antreprenor de succes în domeniul ospitalității, imobiliarelor și biotehnologiei, în Republica Moldova și în România, partener al Accor în dezvoltarea primului ibis Styles din Chișinău. În primele zile ale crizei refugiaților, Ceslav Ciuhrii a deschis porțile complexului „Madison Park” pentru refugiații ucraineni, care oferă cazare pentru 150 de persoane, dar și restaurantul complexului, care asigură hrana tuturor celor găzduiți acolo. De asemenea, fundația a făcut o donație în valoare de 100.000 de lei în contul deschis de autoritățile din Republica Moldova în sprijinul refugiaților din Ucraina. Totodată, alți 80.000 de lei au fost donați în cadrul unei campanii lansate de Asociația Obștească „Moldova AID”, folosiți pentru a asigura cazare și hrană primilor refugiați care au ajuns în țară.

„Industria hotelieră pune întotdeauna oamenii în centru, asta înseamnă cu adevărat ospitalitate. Suntem foarte bucuroși să putem susține Fundația Ceslav Cuihrii din Moldova și să ajutăm oamenii care au fost nevoiți să își părăsească casele și rudele din Ucraina. Cu ajutorul partenerilor noștri, le-am putut oferi un substitut pentru casa pe care au fost nevoiți să o părăsească.” – afirmă Duncan O’Rourke, CEO Northern Europe la Accor.

„De la începutul crizei din Ucraina, echipele Accor s-au implicat constant în diverse forme de sprijin și solidaritate în țările vecine, precum Moldova sau Polonia. Suntem foarte fericiți și mândri că am fost și suntem în continuare în poziția de a contribui activ la ajutorarea oamenilor și refugiaților aflați în dificultate, datorită unor parteneriate precum acesta, finanțat de All Heartist Fund. Ospitalitatea este o industrie a oamenilor. A avea grijă de Oameni este ceea ce suntem și ceea ce facem. Acesta este ADN-ul nostru. De aceea, luăm în considerare în mod constant numeroase posibilități și opțiuni pentru a sprijini în continuare refugiații. Suntem extrem de recunoscători și apreciem efortul unor oameni precum Sabina Bartyzel, SVP Operations Accor Eastern Europe, datorită căreia am putut, de asemenea, să oferim ajutor persoanelor aflate în dificultate.” adaugă Laurent Picheral, Managing Director Group Solidarity la Accor și coordonator al All Heartist Fund.

Accor a activat ALL Heartist Fund, un vehicul financiar dedicat sprijinirii echipelor și familiilor acestora din regiune, precum și finanțării de acțiuni caritabile și cooperări cu grupuri locale. Toate inițiativele care au oferit ajutor refugiaților au fost acoperite financiar de ALL Heartist Fund.

În plus, Accor Heartist Solidarity, fondul de donații al grupului, s-a asociat cu Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) pentru a colecta contribuții din partea angajaților, care vor fi completate de Accor. Totodată, Grupul făcut o donație către Crucea Roșie poloneză pentru achiziționarea de produse de primă necesitate și către Centrul de Ajutor Umanitar PTAK, cel mai mare punct de ajutor european pentru refugiații din Ucraina, care a fost înființat la Târgul Expozițional și Centrul de Congrese PTAK Warsaw Expo.

P.

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală