Accor își unește forțele cu o fundație din Republica Moldova pentru a oferi sprijin refugiaților ucraineni

15 Iun. 2022, 11:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2022, 11:33 // Actual //  Lupu Eduard

Grupul hotelier a oferit o donație de 25 mii de euro Fundației Ceslav Ciuhrii, care a contribuit la asigurarea de adăpost și produse de bază necesare pentru 3 000 de persoane – majoritatea femei și copii – aflate în dificultate. Acestea au ajuns în Republica Moldova din Ucraina.

Accor are un angajament ferm de a asigura siguranța și bunăstarea echipelor, oaspeților, partenerilor și comunităților sale. Grupul hotelier lider la nivel mondial a sprijinit inițiativa fundației partenerului său din Republica Moldova, Ceslav Ciuhrii. Încă din primele zile ale conflictului din Ucraina, aceștia au deschis ușile complexului „Madison Park” din Chișinău pentru refugiații ucraineni și au oferit, timp de câteva săptămâni, adăpost, hrană și produsele de bază necesare pentru aproximativ 3.000 de persoane aflate în dificultate.

„Sprijinul acordat de Grupul Accor inițiativei noastre umanitare ne întărește capacitatea de a oferi ajutor în timp util. Mai mult de jumătate de milion de cetățeni ucraineni au intrat în Republica Moldova în ultimele săptămâni. Aproape 100.000 se află încă în țara noastră. În astfel de circumstanțe, este în ADN-ul nostru, ca hotelieri, să găzduim și să avem grijă de cei care au nevoie. Parteneriatul cu Accor în această inițiativă este încă o dovadă că împărtășim o viziune comună.” a declarat Ceslav Cuihrii, președintele Fundației Ceslav Cuihrii.

Fundația Ceslav Ciuhrii a fost înființată în 2021, la inițiativa lui Ceslav Ciuhrii, antreprenor de succes în domeniul ospitalității, imobiliarelor și biotehnologiei, în Republica Moldova și în România, partener al Accor în dezvoltarea primului ibis Styles din Chișinău. În primele zile ale crizei refugiaților, Ceslav Ciuhrii a deschis porțile complexului „Madison Park” pentru refugiații ucraineni, care oferă cazare pentru 150 de persoane, dar și restaurantul complexului, care asigură hrana tuturor celor găzduiți acolo. De asemenea, fundația a făcut o donație în valoare de 100.000 de lei în contul deschis de autoritățile din Republica Moldova în sprijinul refugiaților din Ucraina. Totodată, alți 80.000 de lei au fost donați în cadrul unei campanii lansate de Asociația Obștească „Moldova AID”, folosiți pentru a asigura cazare și hrană primilor refugiați care au ajuns în țară.

„Industria hotelieră pune întotdeauna oamenii în centru, asta înseamnă cu adevărat ospitalitate. Suntem foarte bucuroși să putem susține Fundația Ceslav Cuihrii din Moldova și să ajutăm oamenii care au fost nevoiți să își părăsească casele și rudele din Ucraina. Cu ajutorul partenerilor noștri, le-am putut oferi un substitut pentru casa pe care au fost nevoiți să o părăsească.” – afirmă Duncan O’Rourke, CEO Northern Europe la Accor.

„De la începutul crizei din Ucraina, echipele Accor s-au implicat constant în diverse forme de sprijin și solidaritate în țările vecine, precum Moldova sau Polonia. Suntem foarte fericiți și mândri că am fost și suntem în continuare în poziția de a contribui activ la ajutorarea oamenilor și refugiaților aflați în dificultate, datorită unor parteneriate precum acesta, finanțat de All Heartist Fund. Ospitalitatea este o industrie a oamenilor. A avea grijă de Oameni este ceea ce suntem și ceea ce facem. Acesta este ADN-ul nostru. De aceea, luăm în considerare în mod constant numeroase posibilități și opțiuni pentru a sprijini în continuare refugiații. Suntem extrem de recunoscători și apreciem efortul unor oameni precum Sabina Bartyzel, SVP Operations Accor Eastern Europe, datorită căreia am putut, de asemenea, să oferim ajutor persoanelor aflate în dificultate.” adaugă Laurent Picheral, Managing Director Group Solidarity la Accor și coordonator al All Heartist Fund.

Accor a activat ALL Heartist Fund, un vehicul financiar dedicat sprijinirii echipelor și familiilor acestora din regiune, precum și finanțării de acțiuni caritabile și cooperări cu grupuri locale. Toate inițiativele care au oferit ajutor refugiaților au fost acoperite financiar de ALL Heartist Fund.

În plus, Accor Heartist Solidarity, fondul de donații al grupului, s-a asociat cu Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) pentru a colecta contribuții din partea angajaților, care vor fi completate de Accor. Totodată, Grupul făcut o donație către Crucea Roșie poloneză pentru achiziționarea de produse de primă necesitate și către Centrul de Ajutor Umanitar PTAK, cel mai mare punct de ajutor european pentru refugiații din Ucraina, care a fost înființat la Târgul Expozițional și Centrul de Congrese PTAK Warsaw Expo.

P.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău