Vara e anotimpul în care îți poți permite să experimentezi în bucătărie întrucât ai la dispoziția ta o varietate largă de fructe de sezon. Cireșele, căpșunile, caisele, zmeura se pot transforma în adevărate delicii. Am tras cu ochiul pe canalul de Youtube al bloggeriței Valerie’s Food. Astfel, am ales ales 5 rețete pe care trebuie să încerci să le pregătești în această vară.
Inel de căpșuni
Doar gândește-te la acest INEL de CĂPȘUNI umplut cu frișcă și căpșuni. Te va cuceri prin gustul deosebit și ușor.
Iată de ce ingrediente veți avea nevoie:
PENTRU ALUAT:
- 200 ml. – apă plată
- 130 gr. – făină albă
- 80 gr. – unt
- 2 linguri – zahăr
- 3 ouă (de dimensiuni mari)
- 1 linguriță – esență de vanilie
- Un praf de sare
- Un gălbenuș
- 20 gr. – fulgi de migdale
PENTRU UMPLUTURĂ:
- 300 ml. – smântână dulce de 35% pentru frișcă
- 2 linguri – zahăr pudră
- 1 linguriță – întăritor pentru frișcă
- 1 linguriță – esență de vanilie
- 400 gr. – căpșuni
- 1 lingură – miere
- 1 lingură – suc de lămâie
Tiramisu de căpșuni la pahar
Este desertul perfect pentru a te răcori în această vară. De asemenea, are un gust deosebit, este pufos și proaspăt. Pe lângă toate acestea se mai gătește și rapid. Pentru preparare aveți nevoie de:
- 300 gr. – căpșuni + 200 gr. pentru decor
- 150 gr. – pișcoturi (savoiardi)
- 250 gr. – mascarpone
- 300 ml. – frișcă 35%
- 150 gr. – zahăr pudră
- 1 linguriță – esență de vanilie
- Mentă pentru decor
Brownie cu zmeură
Combinația de ciocolată neagră și zmeură este perfectă. Interiorul acestui chec este umed și e foarte delicios, dă asigurări Valeria.
- 300 gr. – ciocolată neagră (50% –70%)
- 200 gr. – unt
- 200 gr. – zahăr
- 150 gr. – făină albă
- 3 ouă
- 2 linguri – cacao
- 1 linguriță – esență de vanilie
- 1 linguriță – praf de copt
- 250 gr. – zmeură
Găleată cu cireșe
Combinație dintre cireșe și cocos este perfectă pentru vară. Desertul poate fi consumat cald cu înghețată cât și rece.
Ingredinte:
- 1 gălbenuș de ou
- Cocos deshidratat pentru decor
PENTRU ALUAT:
- 300 gr. – făină
- 160 gr. – unt
- 100 gr. – zahăr
- 50 gr. – cocos deshidratat
- 1 linguriță – esență de vanilie
- 1 ou
PENTRU UMPLUTURĂ
- 800 gr. – cireșe
- 1 lingură – suc de lămâie
- 1 lingură – amidon de porumb
- 50 gr. – zahăr
Brioșe cu cireșe
Suntem în sezonul cireșelor așa că nu rata ocazie să pregătești unul dintre cele mai delicioase deserturi. Gustul te va cuceri.
- 400 gr. – cireșe
- 200 ml. – smântână 25-30%
- 200 gr. – zahăr
- 240 gr. – făină
- 100 gr. – unt la temperatura camerei
- 3 ouă
- 1 linguriță – esență de vanilie
- 1 pachețel – praf de copt de 10 gr.
PENTRU CREMĂ:
- 500 gr. – smântână dulce
- 10 gr. – întăritor pentru frișcă
- 4 linguri – zahăr pudră
- 1 linguriță – esență de vanilie