Ucrainenii vor să-l prindă în laț pe haiducul Krasnoselski! Podolyak: Se discută sancționarea liderului de la Tiraspol

22 Iun. 2022, 13:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
22 Iun. 2022, 13:00 // Slider //  Lupu Eduard

Kievul ia în calcul sancționarea liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în condițiile în care acesta deține și cetățenia Ucrainei, potrivit consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podolyak.

„O asemenea decizie se discută. O asemenea decizie va fi luată mai târziu și acest lucru va fi făcut public. Preferăm să vorbim nu, ci pragmatic: dacă există decizii, acestea vor fi anunțate și vor intra în vigoare. Asemenea măsuri sunt discutate, dar și riscurile, inclusiv consecințele pentru anumiți subiecți. Deciziile sunt elaborate și vor fi implementate”, s spus Podolyak într-un interviu pentru newsmaker.md.

Potrivit lui, Ucraina ia în calcul și scenariul ca Federația Rusă să implice Transnistria în războiului din Ucraina. Deja avem și scenariul cum acest lucru poate fi făcut.

Totuși, cred că Moldova și Transnistria controlează probabil situația în ceea ce privește riscurile care vor apărea în regiune dacă Transnistria vrea să participe în jocul Rusiei.

Oamenii care se află și trăiesc în această enclavă înțeleg și evaluează situația și faptul că orice implicare a lor în sens militar nu va duce decât la o tragedie suplimentară și la imposibilitatea de a avea o viață liniștită.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

05 Oct. 2022, 17:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2022, 17:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, Guvernul Republicii Moldova, a votat instituirea sărbătorii „𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐧𝐞𝐢”. Festivalul va avea loc, anual, în a treia zi de duminică a lunii septembrie.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), scopul festivalului este de a promova Republica Moldova ca stat cu înalt potențial privind cultivarea, producerea și procesarea prunelor cu gust autohton.

Prin instituirea sărbătorii „Festivalul Național al Prunei”, se urmărește creșterea încrederii între actorii pieței de desfacere a prunelor, apariția noilor oportunități de colaborare și cooperare internațională. Totodată, va constitui drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii și bune practici de cultivare și procesare a prunelor și nu în ultimul rând, la dezvoltarea social-economică și culturală a țării.

În anul 2021, suprafața totală a livezilor de prun este de circa 21 mii ha și volumul înregistrat al producției acestora s-a ridicat la 136 mii tone. Potrivit datelor BNS, volumul exportului în 2021 constituie aproximativ 45 de mii de tone de prune, dintre care circa 25 de mii de tone au ajuns pe piața din UE, iar alte 19 mii de tone pe rafturile din CSI. În anul curent, până la ziua de astăzi, au fost exportate în jur de 23 mii tone.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău