Ucrainenii vor să-l prindă în laț pe haiducul Krasnoselski! Podolyak: Se discută sancționarea liderului de la Tiraspol

22 Iun. 2022, 13:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
22 Iun. 2022, 13:00 // Slider //  Lupu Eduard

Kievul ia în calcul sancționarea liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în condițiile în care acesta deține și cetățenia Ucrainei, potrivit consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podolyak.

„O asemenea decizie se discută. O asemenea decizie va fi luată mai târziu și acest lucru va fi făcut public. Preferăm să vorbim nu, ci pragmatic: dacă există decizii, acestea vor fi anunțate și vor intra în vigoare. Asemenea măsuri sunt discutate, dar și riscurile, inclusiv consecințele pentru anumiți subiecți. Deciziile sunt elaborate și vor fi implementate”, s spus Podolyak într-un interviu pentru newsmaker.md.

Potrivit lui, Ucraina ia în calcul și scenariul ca Federația Rusă să implice Transnistria în războiului din Ucraina. Deja avem și scenariul cum acest lucru poate fi făcut.

Totuși, cred că Moldova și Transnistria controlează probabil situația în ceea ce privește riscurile care vor apărea în regiune dacă Transnistria vrea să participe în jocul Rusiei.

Oamenii care se află și trăiesc în această enclavă înțeleg și evaluează situația și faptul că orice implicare a lor în sens militar nu va duce decât la o tragedie suplimentară și la imposibilitatea de a avea o viață liniștită.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău