Ucrainenii vor să-l prindă în laț pe haiducul Krasnoselski! Podolyak: Se discută sancționarea liderului de la Tiraspol

22 Iun. 2022, 13:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
22 Iun. 2022, 13:00 // Slider //  Lupu Eduard

Kievul ia în calcul sancționarea liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în condițiile în care acesta deține și cetățenia Ucrainei, potrivit consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podolyak.

„O asemenea decizie se discută. O asemenea decizie va fi luată mai târziu și acest lucru va fi făcut public. Preferăm să vorbim nu, ci pragmatic: dacă există decizii, acestea vor fi anunțate și vor intra în vigoare. Asemenea măsuri sunt discutate, dar și riscurile, inclusiv consecințele pentru anumiți subiecți. Deciziile sunt elaborate și vor fi implementate”, s spus Podolyak într-un interviu pentru newsmaker.md.

Potrivit lui, Ucraina ia în calcul și scenariul ca Federația Rusă să implice Transnistria în războiului din Ucraina. Deja avem și scenariul cum acest lucru poate fi făcut.

Totuși, cred că Moldova și Transnistria controlează probabil situația în ceea ce privește riscurile care vor apărea în regiune dacă Transnistria vrea să participe în jocul Rusiei.

Oamenii care se află și trăiesc în această enclavă înțeleg și evaluează situația și faptul că orice implicare a lor în sens militar nu va duce decât la o tragedie suplimentară și la imposibilitatea de a avea o viață liniștită.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 12:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
17 Apr. 2024, 12:36 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Dumitru Stoica este antreprenorul din Floreşti care în anul 2019 a fondat Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă” (CRISDD). Un ONG care are drept scop sporirea gradului de participare a tinerilor în procesele democratice la nivel local în Republica Moldova. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, tânărul în vârstă de 22 de ani a accesat finanţare nerambursabilă, în sumă de 37.500 euro, cu ajutorul căreia a deschis recent o cafenea mobilă la Floreşti. Despre afacerea socială şi activităţile de la Connect Cafe, Dumitru Stoica a povestit într-un interviu pentru site-ul Asociaţiei pentru Drepturile Omului „Lex 21”. 

„Misiunea organizației noastre este de a promova și facilita participarea cetățenilor la nivel local la dezvoltarea unei societăți civile bazate pe cetățenie activă. Deschiderea cafenelei „Connect cafe” a venit ca răspuns a problemei ce ține de lipsa spațiilor de recreere și socializare pentru tineri. Mai mult, prin intermediul cafenelei ne-am gândit să reinvestim 90% din profit în dezvoltarea cafenelei, dar și pentru crearea în perspectivă a unui Centru de promovare a comportamentului eco responsabil în orașul Florești”, afirmă Dumitru Stoica.

„Connect Cafe” se remarcă printre restul localurilor din zonă prin activităţile pe care le găzduieşte. 

„Organizăm periodic evenimente culturale și jocuri de societate, oferind oportunități constante pentru divertisment și interacțiune între vizitatori. Aceste evenimente promovează legături sociale mai puternice în comunitatea noastră. Însă, ceea ce ne diferențiază și mai mult este angajamentul nostru față de comportamentul responsabil și utilizarea eficientă a energiei. Folosim panouri fotovoltaice pentru a ne alimenta cu energie, demonstrând un exemplu de sustenabilitate și preocupare pentru mediu. Prin aceasta, nu doar că oferim un loc pentru socializare, ci și încurajăm practici prietenoase cu mediul în comunitatea noastră”, susţine Dumitru Stoica. 

În total, în cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea Uniunii Europene şi a Suediei, au fost selectate 10 organizații ale societății civile care au obţinut sprijin financiar nerambursabil, pentru a dezvolta şi promova antreprenoriatul social în Republica Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău