Ucrainenii vor să-l prindă în laț pe haiducul Krasnoselski! Podolyak: Se discută sancționarea liderului de la Tiraspol

22 Iun. 2022, 13:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
22 Iun. 2022, 13:00 // Slider //  Lupu Eduard

Kievul ia în calcul sancționarea liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în condițiile în care acesta deține și cetățenia Ucrainei, potrivit consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podolyak.

„O asemenea decizie se discută. O asemenea decizie va fi luată mai târziu și acest lucru va fi făcut public. Preferăm să vorbim nu, ci pragmatic: dacă există decizii, acestea vor fi anunțate și vor intra în vigoare. Asemenea măsuri sunt discutate, dar și riscurile, inclusiv consecințele pentru anumiți subiecți. Deciziile sunt elaborate și vor fi implementate”, s spus Podolyak într-un interviu pentru newsmaker.md.

Potrivit lui, Ucraina ia în calcul și scenariul ca Federația Rusă să implice Transnistria în războiului din Ucraina. Deja avem și scenariul cum acest lucru poate fi făcut.

Totuși, cred că Moldova și Transnistria controlează probabil situația în ceea ce privește riscurile care vor apărea în regiune dacă Transnistria vrea să participe în jocul Rusiei.

Oamenii care se află și trăiesc în această enclavă înțeleg și evaluează situația și faptul că orice implicare a lor în sens militar nu va duce decât la o tragedie suplimentară și la imposibilitatea de a avea o viață liniștită.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 10:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 10:17 // Actual //  Lupu Eduard

ANAF din România a emis decizie de impunere gigantului petrolier rus Lukoil, în urma unei inspecții fiscale, solicitându-i să plătească impozit suplimentar în sumă totală de peste 50 de milioane de lei echivalentul a 10,2 milioane de euro pe profituri obținute în 2021, din operațiuni din România de vânzare de produse petroliere, inclusiv la export.

Soarta principalelor business-uri ale gigantului rus Lukoil în România, cel de rafinare și cel de distribuție carburanți, depinde de posibilitatea importului de materie primă prin intermediul terminalului Caspian Pipeline Consortium (CPC) din portul rusesc Novorosisk, scutit de la sancțiunile UE, terminal prin care este alimentată și cea mai importantă rafinărie din România, Petromidia, deținută de grupul kazah KMG.

La acest moment, este evocată posibilitatea vânzării atât a afacerii din România, cât și a celei din Republica Moldova.

Decizia de impunere a fost emisă de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Ploiești din cadrul ANAF pe numele sucursalei locale a Litasco, divizia de trading de țiței și produse petroliere înregistrată în Elveția a grupului Lukoil, divizie prin intermediul căreia rușii își controlează cele mai importante business-uri din România, respectiv rețeaua de benzinării Lukoil și rafinăria ploieșteană Petrotel.

Acestea au raportat pentru 2021 profituri nete (după plata impozitului) cumulate de peste 182 milioane lei, potrivit termene.ro, grosul fiind înregistrat de stațiile de alimentare cu carburanți (peste 160 milioane lei, la o cifră de afaceri de aproape 8 miliarde lei). Rafinăria a obținut în anul respectiv profit net de circa 22 milioane lei, la rulaj de peste 1 miliard de lei.

Litasco SA Geneva Sucursala București (inițial Sucursala Ploiești) a fost înființată în România de traderul Lukoil în noiembrie 2020, ca sediu permanent al său, și a raportat pentru 2021 un profit net de numai circa 250.000 lei, la o cifră de afaceri de 7,2 milioane lei.

Pentru operațiunile menționate, ANAF a stabilit pentru Litasco București o bază de impozitare suplimentară de 317.285.628 lei, pentru care a calculat impozit pe profit de 50.765.701 lei. În plus, Fiscul a dispus companiei să ia și o serie de măsuri contabile și de raportare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău