Când ar urma să fie lansat iPhone 14? Cât va costa și cum îi va impresiona pe amatorii Apple

29 Iun. 2022, 17:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2022, 17:26 // Au Bani //  MD Bani

Ca în fiecare an, fanii Apple așteaptă lansarea noului model de smartphone iPhone. Au apărut deja mai multe informații cu privire la seria iPhone 14, respectiv câte modele vor fi, ce dimensiuni vor avea sau ce schimbări vom vedea în ceea ce privește designul. Îți prezentăm mai jos principalele detalii apărute în presa internațională despre seria iPhone 14.

Apple va lansa în această toamnă 4 noi modele de iPhone, care vor face parte din seria iPhone 14. Două dintre modelele din seria iPhone 14 vor fi standard, ceea ce înseamnă că vor avea prețuri mai mici, în timp ce celelalte modele vor veni cu performanțe mai bune și sub denumirea de iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, conform Macrumors.com.

iPhone 14: când se lansează noile modele de smartphone-uri de la Apple

Lansarea seriei anterioare a avut loc în septembrie, ceea ce face ca analiștii din piața tech să se aștepte, ca și în cazul seriei iPhone 14, evenimentul să aibă loc tot la începutul toamnei. Apple ne-a obișnuit ca septembrie să fie luna în care lansează noile dispozitive iPhone, o excepție fiind în 2020, când, din cauza pandemiei, lansarea a fost mutată în octombrie.

Problemele privind lanțul de aprovizionare s-ar putea să lovească și seria iPhone 14, în sensul că gigantul de tehnologie Apple s-ar putea confrunta cu problemele privind deficitul de componente.

Cât ar putea costa iPhone 14: din noua serie ar urma să lipsească modelele Mini

Presa internațională de specialitate se așteaptă ca prețurile seriei iPhone 14 să se situeze în intervalele seriei anterioare, care au fost următoarele, conform techadvisor.com:

  • iPhone 13 Pro Max – 1.099$
  • Iphone 13 Pro – 999 de dolari
  • iPhone 13 – 799 de dolari
  • iPhone 13 Mini – 699 de dolari

Mai multe informații apărute în spațiul public sugerează că Apple va renunța la modelul Mini pentru seria de smartphone-uri iPhone 14. Faptul că vânzările iPhone 12 Mini au fost slabe, iar în ceea ce privește și iPhone 13 Mini estimările sunt în aceeași direcție, o astfel de decizie nu ar fi surprinzătoare.

În schimb, este posibil ca Apple să lanseze variante de 6,1 inch și 6,7 inch atât pentru modelele standard, cât și pentru cele Pro, ceea ce ar duce la introducerea unui nou iPhone 14 Max, pe lângă iPhone 14 Pro Max. Publicația The Elec sugerează că iPhone 14 Max ar putea oferi o rată de refresh de 120 Hz, la fel ca smartphone-urile iPhone 14 din gama Pro.

iPhone 14: ce schimbări la nivel de design și componente sunt așteptate pe noile smartphone-uri Apple

Zvonurile vorbesc despre diferențe semnificative între designul iPhone-urilor 14 din gama Pro și iPhone-urile 14 din gama standard, deoarece Apple va introduce schimbări în ceea ce privește senzorul Face ID.

În locul unei crestături(notch), modelele iPhone 14 Pro se zvonește că ar include pe ecran două perforări care vor găzdui componentele necesare soluției de Face ID și camera frontală. Modelele iPhone 14 din gama standard vor continua să aibă crestătura clasică.

Modele iPhone 14 din seria Pro ar urma să vină cu carcase din titan, o îmbunătățirea față de iPhone-urile anterioare ce aveau o carcasă din oțel inoxidabil. În ceea ce privește iPhone-urile din gama standard, acestea ar urma să vină cu carcase din aluminiu.

Sunt îmbunătățiri și în ceea ce privește camera, astfel, modelele iPhone 14 din gama Pro ar urma să vină cu o cameră de 48 de megapixeli și posibilitatea de înregistrare video 8K. Sunt așteptate de asemenea îmbunătățiri în ceea ce privește senzorul telephoto și cel ultra-wide.

Dincolo de îmbunătățirile privind camera, presa de specialitate vorbește și despre posibilitatea ca modelele iPhone 14 din gama Pro să vină cu un procesor îmbunătățit, A16, în timp ce modelele standard vor continua să folosească procesorul A15. Dacă această schimbare se va materializa, ar fi o premieră pentru Apple, care a ales până acum să folosească același tip de procesor indiferent de gama din care smartphone-urile seriei fac parte.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală