(VIDEO) Victoria Gulpe, fondatoarea Granoleya: Să fii mamă-antreprenoare este o provocare adevărată

22 Iul. 2022, 10:09
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
22 Iul. 2022, 10:09 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Victoria Gulpe este o tânără antreprenoare din Chișinău care a lansat o facere în concediul de îngrijire a copilului. În 2022, în perioada pandemiei, a început să producă granola de casă sub numele „Granoleya”. Produl a reușit să-i cucerească pe clienți, întrucât este un produs sănătos și de calitate înaltă. Am invitat-o pe Victoria Gulpe la emisiunea „10 LEI” pentru a afla mai multe detalii despre parcursul ei antreprenorial cât și despre provocarea de a fi mămică-antreprenoare.

Ideea de afacere a apărut dintr-o necesitate, fiind în concediul de maternitate. Victoria căuta metode de a-și diversifica alimentația pentru micul dejun, întrucât avea un regim strict și astfel a descoperit granola. A început să producă granola acasă, renunțând la cea din comerț. Familia și prietenii au fost printre primii care au avut posibilitatea să ofere o recenzie produsului. Astfel, din dorința de a propune consumatorilor un produs calitativ a lansat „Granoleya”. Producerea a început chiar în bucătărie, iar mai târziu a găsit și un spațiu de producere dotat cu echipament care îi permite să bucure tot mai mulți clienți.

„Am început producerea în limitele bucătăriei. Tot venitul pe care îl aveam la acel moment l-am investit în materie primă și am început să caut ambalaje. Absolut tot profitul a fost reinvestit pentru a crește. De asemenea, am încercat să mă concentrez pe alegerea rețetelor corecte și gustoase. Din 10 pe care le-am planificat inițial au rămas doar 4.”

La început de cale Victoria a fost cea care era responsabilă de tot ce se întâmpla cu „Granoleya” de la producere, contabilitate și până la vânzare.

Deși este încă la început de cale, antreprenoarea are planuri mari de viitori, în primul rând, are scopul de a crește producerea precum și vânzările. Cu toate acestea, calitatea produselor va rămâne aceeași.

„Cu părere de rău, am observat la mai mulți producători că odată ce încep a crește volumul vânzărilor, capacitatea de producere, calitatea scade. Noi ne dorim să păstrăm calitatea la cel mai înalt nivel pentru că vrem să fim primii pe piață.”

Dejun „regesc”

Fulgii de ovăz sunt ingredientul principal din granola produsă de Victoria Gulpe. Fulgii de ovăz sunt combinați cu un mix de nuci: caju, migdale, miez de nucă, îndulcite cu miere naturală. La tot acest mix se adaugă fructe deshidratate și sunt coapte la cuptor.

Produsele Granoleya pot fi găsite în aproximativ 15 magazine din Chișinău și la târgurile producătorilor autohtoni: Cămara Fest, EcoLocal. De asemenea, se vând și online, fiind livrate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

„În mod tradițional granola se consumă cu lapte sau iaurt, însă există și alte combinații. De exemplu, unt de arahide cu măr și granola care poate fi consumată atât la mic dejun cât și o gustare la prânz sau cină. O altă idee ar fi pară coaptă și cașcaval dorblu în combinație cu granola. Granola sărată poate fi servită cu supă cremă sau salată verde.”

Mamă-antreprenoare

Pentru a reuși, Victoria Gulpe a avut parte de nopți nedormite și uneori chiar a făcut sacrificii.

„Să fii mamă-antreprenoare este o provocare adevărată. Sinceră să fiu este destul de greu să găsești acea balanță armonioasă între familie și afacere. Am înțeles că este real să combini viața de familie și de antreprenor, dar vine timpul că trebuie să-ți setezi prioritățile. Noaptea mă ocupam de granola, ziua de copil. ”

În pofida nopților nedormite și a greutăților care i-au apărut în cale, Victoria Gulpe a reușit să crească și acum este mândră de ceea ce a realizat.

Un mare aport îl au și buneii, care nu au refuzat să o susțină și să o ajute. în momentele în care a fost necesar.

Provocările vieții de antreprenor

Cea mai mare provocare pentru Victoria Gulpe a fost piața de desfacere, întrucât este prea mică. Din acest motiv, „Granoleya” se orientează și pe piața externă pentru a crește capacitatea de producere. O altă provocare este și birocrația.

„Avem o piață mică de desfacere. Când ești producător mic nu prea ești luat în seamă. Trebuie să te rogi foarte mult ca să ajungi în magazin. A fost foarte complicat inițial.”

Fondatoarea „Granoleya” și-ar fi dorit să existe mai multe posibilități de dezvoltare în Republica Moldova, fără a fi nevoie să migreze spre alte piețe.

Pentru mai multe detalii urmărește interviul integral. Vei avea posibilitatea să afli ce ar face-o pe Victoria Gulpe să renunțe la afacerea lansată.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală