(FOTO) TOP 5 Capitale pe care să le vizitezi! De ce sunt atât de renumite printre turiști

05 Aug. 2022, 17:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Aug. 2022, 17:26 // Au Bani //  MD Bani

Călătoriile sunt o metodă ideală pentru a descoperi culturi și oameni noi. În mod normal, pentru a cunoaște o țară, turiștii aleg capitalele. În acest sens, am pregătit o listă cu 5 capitale care merită a fi vizitate neapărat. Cu siguranță, pentru a descoperi o țară și tradițiile ei, nu este suficient să-i vizitezi pur și simplu Capitala.

Paris

Da, Parisul este întotdeauna o idee bună! De neratat, capitala Franței îmbină minunat cultura și divertismentul. Pe lângă marile case de modă, Parisul găzduiește și nenumăratele sale muzee – de la vastul Luvru la somptuosul Musée d’Orsay și monumentele sale recunoscute internațional, cum ar fi celebra Doamnă de Fier. Un oraș simbolic pe care îl descoperim și îl redescoperim mereu cu pasiune.

Roma

Roma este de neratat! Oraș etern, leagăn al culturii occidentale, capitala Italiei este un muzeu în aer liber. De la Colosseum este în program o adevărată scufundare în Roma antică, înainte de a vă lua ochii plini de monumente mitice precum fântâna Trevi (și nu uitați să aruncați o monedă acolo pentru a fi sigur că veți reveni!). Ca bonus, plecăm cu câteva kilograme în plus, pentru că bucătăria este divină!

Tokyo

Dacă vă plac marile orașe pline de viață Tokyo este cu siguranță locul unde să mergeți! Dacă nu este cazul, fiți siguri: în capitala japoneză, modernismul și tradiția coexistă constant, iar zgârie-norii gigantici se întâlnesc cu case mici tipice și temple somptuoase.

La Paz

Cea mai înaltă capitală din lume, La Paz culminează la 3.600 m! Nu este singura capitală a Boliviei, ea  este cunoscută sub titlul de capitală constituțională. La Paz este o capitală în relief pe care o descoperim după perifericele sale care duc la cele mai înalte cartiere cocoțate. Pentru o vedere la 360° a orașului, va trebui să mergi pe de altă parte la turnul de veghe Killi Killi.

Londra

Un oraș avangardist dacă a existat vreodată, Londra este o capitală de neratat. Aici, un dinamism incomparabil și o moștenire de excepție coexistă, Westminster sau Catedrala Saint Paul sunt exemple geniale. Muzeele sale sunt, de asemenea, pline de opere de artă de descoperit. Poți să o descoperi și redescoperi fără să obosești vreodată!

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 16:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 16:10 // Actual //  Lupu Eduard

Facebook s-a schimbat semnificativ față de acum două decenii și a devenit unul dintre giganții tech care a schimbat lumea și fără de care majoritatea oamenilor nu își pot imagina viața. Ce am învățat însă în acest timp și către ce ne îndreptăm, se întreabă site-ul de analize economice și sociale Panorama.

Pe 4 februarie 2004, Mark Zuckerberg, atunci în vârstă de 19 ani, a lansat TheFacebook.com, o versiunea digitală a catalogului studenților de la Harvard. Dosarul virtual cu nume și poze avea însă câteva avantaje: studenții puteau împărtăși la ce cursuri mergeau și dacă erau singuri sau într-o relație. Mai mult, puteau să-și trimită mesaje unul altuia.

Facebook a prins rapid în toată lumea, pentru că promitea o modalitate simplă de a rămâne conectat cu prietenii, „nu cu băncile, cu brandurile sau cu parlamentul. Oamenii aveau nevoie de asta, nu avuseseră până atunci un instrument digital prin care să-și regăsească foștii colegi de liceu sau un loc virtual, în care să vadă bebelușul unor cunoștințe”, spune ea.

Rețeaua socială devenise un soi de piață publică în care lumea putea să își exprime ideile, sentimentele, opiniile despre cele mai importante evenimente din țară. Iar asta a atras oamenii care simțeau nevoia unui spațiu în care să se poată exprima liber, în scris sau în imagini.

În 2007, Facebook avea deja 50 de milioane de utilizatori. Anul următor numărul lor s-a dublat. Creșterea semnificativă a fost cauzată în parte și de adăugarea unor funcții noi care au devenit foarte populare.

În 2008, Facebook a introdus chat-ul privat, wall-ul de pe profilul fiecărui utilizator și prima aplicație pentru iPhone. A fost și primul an în care fondatorul Mark Zuckerberg a apărut în lista miliardarilor făcută de Forbes, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, la doar 23 de ani. Anul următor, Facebook a continuat să inoveze și a creat butonul „like”, un feature care a fost ulterior copiat de toate rețelele sociale.

În 2012, când rețeaua a ajuns la un miliard de utilizatori, s-a listat la bursă. Valora 104 miliarde de dolari.

3.1 miliarde de utilizatori avea Facebook în ianuarie 2024, conform datelor Statista

911 miliarde de dolari valorează Facebook în prezent, conform datelor AOL

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău