Armata lui Putin nu mai poate folosi linia ferată care leagă Crimeea de Ucraina

11 Aug. 2022, 05:19
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Aug. 2022, 05:19 // Actual //  bani.md

Civile Militare din Herson, a anunțat miercuri, 10 august, că forțele rusești nu mai pot folosi linia de cale ferată care leagă Crimeea de această regiune din sudul Ucrainei, ocupată încă de la începutul războiului, relatează CNN.

”Aceasta este ramura care a trecut prin Kalanchak, Brilivka până la gara Oleshki și peste podul de cale ferată până la Herson”, a spus el, adăugând că o altă rută era de la Crimeea la Melitopol.

”Acolo, ocupanții livrau trenurile de cale ferată și le descărcau puțin mai departe, dincolo de Novooleksiivka, în districtul Henichesk. Un alt convoi cu echipamente și muniții a fost distrus acolo ieri”, a adăugat el.
În zona Henichesk, marți au avut loc explozii, potrivit CNN.
Forțele ucrainene – avioane de luptă, rachete și rachete cu rază lungă de acțiune – se concentrează de mai bine de o lună pe lovirea liniilor de aprovizionare rusești, a centrelor de comandă și a proviziilor de muniție din Herson.

Forțele terestre rusești depind de legăturile feroviare pentru a transporta blindate și muniții.

Locuitorilor din Melitopol nu li se mai permite să părăsească orașul
În orașul vecin Melitopol, ocupat de ruși, primarul Ivan Fedorov a declarat că rezistența și atacurile continuă, în timp ce trupele ocupanților sunt întărite.

”În ultimele săptămâni, ocupanții au dus o cantitate mare de echipamente pe malul estuarului de la Radivonivka, precum și pe malul Mării Azov, lângă Kirilivka”, a precizat edilul, care nu se mai află în oraș.

Potrivit lui Fedorov, forțele ruse îi împiedică pe oameni să părăsească Melitopolul și îi forțează să își trimită copiii la școli susținute de Rusia.

”Ocupanții folosesc mai multe metode pentru a-i obliga pe părinți să-și trimită copiii la școli pentru a studia conform programei rusești. Ocupanții au raportat că, începând cu 1 septembrie, nu vor lăsa copiii să iasă în afara teritoriului ocupat. Părinții care își aduc copiii la școală vor primi 10.000 de ruble ca ajutor financiar de la ocupanți”, a mai spus primarul.
Jurnaliștii CNN au subliniat că nu pot verifica acuzațiile oficialului ucrainean.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 11:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 11:43 // Actual //  Ursu Victor

Începând din martie 2024, Rusia a livrat Coreei de Nord peste un milion de barili de petrol, conform unei analize realizate de Open Source Centre pe baza imaginilor satelitare, relatează BBC.

Potrivit datelor publicate, în ultimele opt luni, mai mult de o duzină de tancuri petroliere nord-coreene au efectuat 43 de călătorii între un terminal petrolier rus din Orientul Îndepărtat și porturile Coreei de Nord. Imaginile satelitare arată că tancurile au plecat goale spre Rusia, revenind încărcate.

Primul transport documentat de Open Source Centre a avut loc pe 7 martie 2024, la șapte luni după primele rapoarte privind livrările de muniții nord-coreene către Rusia. Ultima călătorie a fost înregistrată pe 5 noiembrie, când deja erau cunoscute informații despre trimiterea trupelor nord-coreene în regiunea Kursk.

„Acest flux constant de petrol oferă Coreei de Nord un nivel de stabilitate pe care nu l-a mai avut de la impunerea sancțiunilor,” a declarat Joe Byrne, analist senior la Open Source Centre.

Coreea de Nord este supusă sancțiunilor internaționale din cauza programului său de armament nuclear. Țării îi este interzis să achiziționeze mai mult de 500.000 de barili de petrol anual. Totuși, volumul de un milion de barili, echivalent cu 56.000 de tone, reprezintă o cantitate nesemnificativă pentru Rusia, care, conform datelor oficiale, produce aproape de zece ori mai mult într-o singură zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău