Pentagonul accelerează vânzările de arme către aliați pentru a învinge China

03 Sept. 2022, 16:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Sept. 2022, 16:15 // Actual //  Lupu Eduard

Agravarea relațiilor dintre China și Taiwan, precum și invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, au forțat Statele Unite să-și reconsidere propria politică în ceea ce privește furnizarea de arme aliaților. Pentagonul lucrează pentru a accelera vânzările de arme în străinătate pentru a concura cu China, scrie The Wall Street Journal.

Potrivit sursei, procesul de revizuire a politicii SUA de vânzare a armelor a început la Pentagon în urmă cu aproximativ o lună și presupune accelerarea implementării acordurilor cu aliații străini pentru a concura mai bine cu China și a umple arsenalele țărilor prietene care au furnizat echipamente militare către Ucraina.

Pentru a face acest lucru, Pentagonul a creat un grup special de oficiali de rang înalt pentru a studia ineficiența pe termen lung a vânzărilor de arme americane către țări străine în valoare de miliarde de dolari. Așa-numita „echipă tigru” va căuta modalități prin care Ministerul Apărării să optimizeze o parte a programului pentru a livra partenerilor drone, arme, elicoptere, tancuri și alte arme americane în cel mai scurt timp posibil.

Potrivit WSJ, conducerea politică și militară a Statelor Unite este extrem de îngrijorată de faptul că procesul lent de furnizare de arme aliaților le poate zdruncina încrederea în fezabilitatea viitoarei cooperări.

„Un ritm atât de lent poate genera incertitudine în rândul unor țări cu privire la faptul că Statele Unite au într-adevăr nevoie de ei ca parteneri. Și acesta este riscul de a-i trimite să cumpere arme în alte locuri. Oficialii de la Washington spun că trebuie să-și aprofundeze relația pe fondul concurenței globale cu China, care este adesea determinată de cine poate vinde cele mai bune și mai avansate echipamente militare cel mai rapid și la cel mai ieftin preț.
Statele Unite au anunţat vineri o nouă serie de vânzări de armament către Taiwan, pentru 1,1 miliarde de dolari, în contextul tensiunilor la cel mai înalt nivel cu China, care consideră insula o parte din teritoriul ei, scrie AFP.

Guvernul american a aprobat vânzarea către Taipei a 60 de rachete Harpon pentur 355 de milioane de dolari, 100 de rachete tactice Sidewinder (85,6 milioane de dolari) şi un contract de mentenanţă a sistemului de radare din Taiwan evaluat la 665 de milioane de dolari, a precizat departamentul de Stat într-un comunicat.

Această nouă vânzare de arme vine la o lună după o vizită în Taiwan a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, care a provocat furia Beijingului. China a lansat apoi cele mai importante manevre militare din istoria sa în jurul insulei.

Aceste tranzacţii „servesc interesele economice şi securitatea naţională a Statelor Unite prin sprijinirea eforturilor (ale Taiwanului) de a-şi moderniza forţele armate”, a subliniat diplomaţia americană prin intermediul unui purtător de cuvânt.
China a ameninţat vineri Statlee Unite cu „contra-măsuri” dacă nu renunţă la noile vânzări de arme către Taiwan pe care le-a anunţat, prin vocea purtătorului de cuvânt a ambasadei sale de la Washington.

„China va lua contra-măsuri legitime şi necesare având în vedere situaţia”, a indicat purtătorul de cuvânt, Liu Pengyu, într-un comunicat.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău