(FOTO) Cele mai frumoase locuri din România pe care să le vizitezi în această toamnă

22 Sept. 2022, 17:11
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
22 Sept. 2022, 17:11 // Au Bani //  MD Bani

Începutul de toamnă este și cea mai bună perioadă în care să te aventurezi într-o călătorie prin România, pentru a vizita cele mai frumoase obiective turistice. Cu peisaje de-a dreptul impresionante, toamna este sezonul care îți arată în mod natural multe dintre frumusețile naturii. Iată care sunt cele mai frumoase locuri din România pe care să le vizitezi toamna asta.

Lacul Roșu – traseul ideal de vizitat toamna

Lacul Roșu s-a format după prăbușirea unui versant în anul 1838. De atunci, lacul aflat la poalele muntelui Hășmașu Mare oferă o priveliște încântătoare oricărui turist ajuns aici. Vegetația este spectaculoasă, cu foarte multe nuanțe de verde, portocaliu, roșu și galben, ceea ce transformă locul într-unul ideal de vizitat toamna.

Castelul Peleș – simbolul regalității românești

Din lista celor mai frumoase peisaje de toamnă nu trebuie să lipsească nici Castelul Peleș. Obiectivul turistic este considerat unul dintre cele mai frumoase edificii de tip istoric din România. Are 160 de camere, sală de teatru, lojă regală, dar și alte două construcții mai mici imediat în zonă: Pelișorul și Foișorul.

Lacul Colibița – obiectiv turistic din inima Transilvaniei

Aflat în județul Bistrița Năsăud, la poalele munților Călimani, lacul Colibița este punctul de plecare către trasee spectaculoase pentru iubitorii de natură. Aici te vei bucura de priveliști încântătoare, de liniște, aer curat și poți parcurge drumeții montane gata să te impresioneze la fiecare pas.

Pietrele Doamnei – traseul spectaculos din Bucovina

Peisajul bogat al rezervației naturale te va lăsa fără cuvinte. Traseul Pietrele Doamnei este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat din Bucovina. Este un loc surprinzător, cu vegetație bogată și plante ocrotite de lege, care a fost pentru prima dată escaladat în anul 1921. De atunci, pasionații de natură și cunoscătorii de munte obișnuiesc să viziteze locul și să se încarce cu energie pozitivă.

Delta Dunării – cea mai veche rezervație naturală din România

Un peisaj vechi de peste 700 de ani, dar care încă este spectaculos datorită celei mai impresionante păduri din România, la aproximativ 23 de km de orașul Sulina, pădurea Letea. În Delta Dunării vei descoperi cea mai veche rezervație naturală din România cu o suprafață de peste 3.000 de hectare și cu o mulțime de specii de animale și păsări. Este un paradis natural care îți va umple sufletul de liniște și bucurie.

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:22 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a comentat în termeni duri deplasarea oficialilor moldoveni, inclusiv a ministrului Energiei, Victor Parlicov, la Gazprom. Tofilat susține că această acțiune reprezintă o capcană și o umilință pentru Republica Moldova, subliniind discrepanțele între discursul autorităților și acțiunile acestora pe tema gazelor.

„Luni de zile ni s-a spus despre «depolitizarea subiectului gazelor», că «am scăpat de dependența de gazele rusești», iar acum ministrul merge la Gazprom. Foarte «consecvent»!”, a declarat Tofilat. În opinia sa, această deplasare este inutilă și nu adresează problemele fundamentale ale sectorului energetic.

Tofilat a punctat trei subiecte majore discutate cu Gazprom, care ar fi fost evitate dacă autoritățile ar fi luat măsuri eficiente în prealabil.

  1. Livrarea gazelor către regiunea transnistreană: Tofilat subliniază că deciziile referitoare la livrarea gazului în regiunea transnistreană sunt deja luate la Kremlin și că nu există nicio necesitate reală de a negocia cu Gazprom, având în vedere că aceștia nu vor lua decizii importante. El sugerează că în loc să discute cu Gazprom, autoritățile moldovenești ar trebui să planifice o reintegrare a regiunii și să fie pregătite pentru o eventuală criză energetică.
  2. Datoria la gaz: Tofilat adaugă că datoria de 720 milioane de dolari către Gazprom este nejustificată, iar auditul internațional a confirmat acest lucru. Deși autoritățile moldovenești ar fi trebuit să ajungă la un acord amiabil sau să meargă în instanță pentru a rezolva disputa, Tofilat susține că Guvernul a preferat să negocieze direct cu Gazprom, o abordare care, în opinia sa, nu face decât să amâne rezolvarea situației.
  3. Aprobarea Consiliului de Administrație al Moldovagaz: Tofilat consideră că blocajul în numirea unui nou Consiliu de Administrație la Moldovagaz ar putea fi depășit doar prin instituirea unui management extern, pentru a forța Gazprom să accepte schimbările necesare. El a menționat că proiectul de lege pentru a rezolva această problemă nu a fost încă înregistrat, iar în acest context, Gazprom refuză să numească un nou Consiliu de Administrație.

„Este clar că există interese ascunse care blochează procesul. Vom vedea cine va obstrucționa continuarea acestuia”, a concluzionat Tofilat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău