Maib freelance – primul card din Moldova dedicat freelancerilor și liber-profesioniștilor cu beneficii unice

13 Oct. 2022, 14:24
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
13 Oct. 2022, 14:24 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Maib lansează un nou produs pe piață – cardul maib freelance. Este o soluție universală și ideală pentru freelanceri și liber-profesioniști, care permite transferul gratuit al banilor din portofelul electronic PayPal pe contul de card. Astfel poți rapid, fără griji și, cel mai important, fără comision să obții acces la banii câștigați.

Încă un avantaj al noului card – consultație gratuită la completarea declarației pe venit și în procesul deschiderii întreprinderii individuale.

De două ori pe lună poți comanda mâncare cu livrare gratuită pe straus.md în sumă de peste 150 de lei, precum și beneficiezi de 50% reducere la călătoriile cu taxi.

Maib freelance garantează deținătorului cardului reduceri și oferte speciale în timpul călătoriilor, pentru studii, cumpărături și utilizarea diverselor servicii. Toate privilegiile oferite de noul card sunt disponibile în secțiunea dedicată maib freelance din chatbot-ul Visa Concierge. Tot aici vei primi codurile promoționale pentru reduceri sau servicii gratuite.

Alte detalii importante despre maib freelance:

  • este de tip Visa Gold Rewards și se eliberează gratuit
  • deservire gratuită în cazul plăților cu cardul de peste 3000 de lei pe lună
  • contul de card poate fi deschis în una din cele trei valute: MDL, USD și EUR
  • primești acces la banking modern prin aplicația

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Deși este gândit pentru freelanceri și liber-profesioniști, orice client poate solicita emiterea cardului și beneficia de tot pachetul de oferte unice. Click aici pentru a afla mai multe detalii despre noul card de la maib.

Maib freelance – un singur card pentru toate, simplu, ușor și liber!

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală