Vineri 13 i-a adus unei persoane câștig de peste un miliard de dolari la loterie

16 Ian. 2023, 12:54
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Ian. 2023, 12:54 // Au Bani //  MD Bani

Reprezentanţii loteriei Mega Millions anunță că o singură persoană a ghicit toate cele şase numere câştigătoare. Biletul a fost validat vineri, 13 ianuarie, în Maine, SUA, și îi va aduce posesorului peste un miliard de dolari. Mai exact, loteria i-a adus un câștig de 1,35 miliarde de dolari.

Identitatea câştigătorului sau a câştigătoarei nu este deocamdată cunoscută, însă o singură persoană a ghicit toate cele şase numere câştigătoare, care îi vor aduce al doilea premiu ca mărime din istoria loteriei Mega Millions, după câştigul record de 1,53 miliarde de dolari înregistrat în 2018.

„Acesta este cel de-al patrulea premiu de peste 1 miliard de dolari din istoria Mega Millions”, a precizat într-un comunicat directorul companiei americane, Pat McDonald.

La extragerea organizată vineri, care a căzut într-o zi de 13, o dată paradoxală ce asociază ghinionul şi şansele la jocurile de noroc, 14 persoane din 10 state americane diferite au ghicit cele cinci numere norocoase – 30, 43, 45, 46, 61. Însă doar deţinătorul sau deţinătoarea biletului înregistrat în statul Maine a ghicit şi cel de-al şaselea număr special – 14 -, sinonim al marelui jackpot.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Reportul la loteria Mega Millions a crescut constant în ultimele luni după data de 14 octombrie.

Loteria americană va începe un nou ciclu de extrageri şi de câştiguri potenţiale, marţi, cu un jackpot de pornire în valoare de 20 de milioane de dolari.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău