Vorba „când o zbura porcul” e realitate în China! Grăsunii cresc în zgârie-nori și beneficiază de condiții de lux

20 Feb. 2023, 17:28
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
20 Feb. 2023, 17:28 // Actual //  bani.md

Un zgârie-nori cu 26 de etaje conţine mii de animale, capacitatea de sacrificare fiind de 1,2 milioane de porci pe an.

O clădire cu 26 de etaje, capabilă să găzduiască 650.000 de animale pentru reproducere atunci când este pe deplin operaţională, cu o capacitate de sacrificare de 1,2 milioane de porci pe an, a fost numită cea mai mare fermă de porci din lume.

Nou construit la periferia oraşului Ezhou, un oraş din provincia Hubei, centrul a început să primească primele animale în octombrie anul trecut, a informat The Guardian în noiembrie.

Iniţiativa a stârnit imediat îngrijorarea experţilor pentru un risc crescut de epidemii la animale.

Sunt două maxi-clădiri care adăpostesc ferma-record, pe o suprafaţă totală de 800 de mii de metri pătraţi, iar pe Twitter, consulul general chinez la Belfast o defineşte „fermă profitabilă high-tech”.

O operaţiune de 4 miliarde de yuani. Compania care le deţine este Hubei Zhongxin Kaiwei Modern Farming, un nou-venit în domeniul porcilor şi animalelor, activă iniţial în sectorul cimentului.

În fabrica de porci de dimensiunea unui zgârie-nori cresc 1,2 milioane de porci pe an pentru sacrificare.

Îndoielile au fost exprimate de mai mulţi experţi în mediu şi de One Health, care au observat că agricultura intensivă pe scară largă creşte probabilitatea apariţiei focarelor de boli tot mai mari.

„Dacă o boală intră înăuntru, poate exploda printre animale ca un incendiu”, a avertizat Matthew Hayek, de la Universitatea din New York, citat de The Guardian.

Un aspect asupra căruia a fost de acord şi colegul său, Dirk Pfeiffer, de la City University din Hong Kong. „Cu cât densitatea animalelor este mai mare, cu atât este mai mare riscul de răspândire şi amplificare a agenţilor patogeni infecţioşi, precum şi potenţialul de mutaţie”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO