Fiica cea mare a lui Bill Gates știe ce moștenire va primi de la tatăl său

26 Feb. 2023, 15:31
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
26 Feb. 2023, 15:31 // Actual //  bani.md

Bill Gates are alături de fosta sa soție, Melinda French Gates, o fată și doi băieți. Fiica cea mare a fondatorului Microsoft are 26 de ani, dar nu multe persoane știu exact cu ce se ocupă. Jennifer nu a călcat pe urmele tatălui ei.

Copiii familiei Gates au avut restricții în ceea ce privește utilizarea telefoanelor mobile, calculatoarelor, tabletelor sau a oricare alte dispozitive cu ecran. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că tatăl lor a fondat Microsoft. Fiica cea mare a lui Bill Gates, Jennifer, a avut primul telefon la vârsta de 14 ani. Femeia în vârstă de 26 de ani mai are doi frați mai mici, Rory și Phoebe. Toți trei au urmat cursurile aceluiași liceu privat, Lakeside din Seattle.

Jennifer Gates a mers la Universitatea Stanford pe care a terminat în 2018. Fiica lui Gates a obținut o diplomă în biologie umană, dar nu a activat în domeniu imediat. Jennifer și-a luat un an de pauză, timp în care a acordat mai multă atenție pasiunii ei pentru cai. Tânăra practică echitația de la vârsta de șase ani. Părinții ei au susținut-o în această direcție, iar Gates i-a cumpărat mai multe proprietăți în Wellington, Florida.

Fondatorul Microsoft ar fi plătit aproximativ 37 de milioane de dolari pentru proprietățil destinate călăriei. Lui Jennifer îi place foarte mult și să călătorească. Ea a fost Kuweit, Spania, Australia, dar și în alte țări interesante. Ulterior, ea a decis să urmeze cursurile Școala de Medicină Icahn Mount Sinai pentru că a fost inspirată de pediatrul ei din copilărie.

Ce va face fiica lui Bill Gates în viitor

Bill Gates și-a încurajat și finanțat toți cei trei copii în pasiunile pe care le au, dar fondatorul Microsoft este decis ca aceștia trebuie să își facă propriul drum în viață. El a declarat în urmă cu mulți ani că cei trei vor primi doar o „porțiune minusculă” din averea pe care a strâns-o de-a lungul vieții. Gates are o avere estimată la 106 miliarde de dolari.

Jennifer Gates urmează să își finalizeze studiile la Facultatea de Medicină în acest an și „trebuie să își găsească propria cale”, precum a zis tatăl ei. Jennifer face parte alături de soțul ei Nayel Nassar, călăreț egiptean, din Paris Panthers, echipă de călărie finanțată de Gates. Paris Panthers a concurat în competiția Global Champions League și s-a clasat pe locul nouă, în 2019. Jennifer și Nayel s-au căsăttorit în luna octombrie a anului 2021, iar în noiembrie 2022 au anunțat că așteaptă un copil, potrivit Business Insider.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală