VIDEO Traian în inspecție la Rîșcani. Ce planuri are pretura pentru parcul „Dumitru Rîșcanu” – perla sectorului

13 Mart. 2023, 16:31
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
13 Mart. 2023, 16:31 // Actual //  MD Bani

Ora de LIVE cu Traian la preturile din Capitală a ajuns la Rîșcani. Colegul nostru a discutat despre reușitele, problemele și proiectele de dezvoltare ale sectorului cu pretorul Vlad Melnic.

„S-au executat mai multe lucrări ce țin de renovarea parcurilor, drumurilor, căilor de acces spre școli, grădinițe. Dat fiind faptul că se vede cu ochiul liber reparația sectorului și investițiile destul de mari, sunt atrași mai mulți agenți economici, cresc prețurile la bunurile imobile”, a declarat pretorul sectorului Rîșcani.

Potrivit lui Vlad Melnic, în sectorul Rîșcani există multe probleme, însă administrația locală încearcă să facă față.

„În anul 2022 am început proiecte masive, cum ar fi reparația străzilor Dumitru Rîșcanu, Braniștii, Tudor Vladimirescu, strada Ceucari. Avem multe proiecte multianuale. Ne propunem să încheiem aceste proiecte înainte de termen, până la începutul verii”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Când începem reparația unui parc, cum ar fi scuarul de pe strada Moscovei – așa numitul parc „Mezon”, scuarul de pe strada Kiev, scuarul de la Poșta Veche – o zonă care a fost părăsită și uitată de toată lumea și necesită o investiție serioasă, scuarul „Ivan Zaikin” și cel mai mare parc din sectorul Rîșcani – „Dumitru Rîșcanu” – unde azi se investește o sumă impunătoare, pentru că este până la urmă o perlă a sectorului – întotdeauna sunt incluse și elemente pentru copii, mese de tenis și alte activități de recreere”, menționează Vlad Melnic.

Pretorul i-a îndemnat pe locuitori să cruțe banul public și să păstreze instalațiile și lucrările efectuate în sectorul Rîșcani.

„Sunt locuitor al sectorului Rîșcani din 1985. Am trăit toată viața în acest sector și sunt mândru că pot fi de folos societății și acestui sector. Când pleacă la lucru, ce întâlnesc oamenii în cale? Ies din scară, ajung la stația renovată, urcă în transportul public – care este nou, și ajung la lucru. Asta este menirea administrației publice locale – să creeze condiții pentru deplasarea cetățenilor de acasă la lucru și de la lucru acasă”, a conchis Melnic.

În continuare, vă invităm să vizionați interviul integral.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău