Topul celor mai fericite ţări din lume! Сât de fericiți sunt moldovenii

20 Mart. 2023, 09:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Mart. 2023, 09:44 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru al şaselea an consecutiv, Finlanda este cea mai fericită ţară din lume, arată Happiest Countries in the World 2023.

Finlanda şi vecinii săi, Danemarca, Islanda, Suedia şi Norvegia, au obţinut toate scoruri foarte bune la măsurile pe care raportul le foloseşte pentru a-şi explica concluziile: speranţa de viaţă sănătoasă, PIB-ul pe cap de locuitor, sprijinul social, corupţia scăzută, generozitatea într-o comunitate în care oamenii au grijă unii de alţii şi libertatea de a lua decizii cheie în viaţă.

Israel urcă pe locul 4 în acest an, de pe locul 9 în clasamentul de anul trecut. Ţările de Jos (nr. 5), Elveţia (nr. 8), Luxemburg (nr. 9) şi Noua Zeelandă (nr. 10) completează topul 10.

Australia (nr. 12), Canada (nr. 13), Irlanda (nr. 14), Statele Unite (nr. 15) şi Regatul Unit (nr. 19) au intrat toate în top 20.

Naţiunea baltică a urcat în mod constant în ultimii şase ani, de pe locul 52 în 2017 pe locul 20 în ultima listă. Şi celelalte ţări baltice, Estonia (nr. 31) şi Letonia (nr. 41), au urcat, de asemenea, în clasament.

Franţa a ieşit din top 20, ajungând pe locul 21 în raportul din acest an.

În partea de jos a listei se află Afganistanul, pe locul 137. Libanul se află cu o poziţie mai sus, pe locul 136. Evaluarea medie a vieţii în aceste ţări este cu peste cinci puncte mai mică (pe o scară de la 0 la 10) decât în cele mai fericite 10 ţări.

Invazia Rusiei în Ucraina a pus ambele ţări foarte mult în centrul atenţiei la nivel mondial în momentul publicării raportului 2022. În clasamentul din acest an, Rusia este pe locul 70, iar Ucraina pe locul 92.

Republica Moldova se află pe locul 62 în topul națiunilor fericite.

Cele mai fericite ţări din lume în 2023:

  1. Finlanda
  2. Danemarca
  3. Islanda
  4. Israel
  5. Olanda
  6. Suedia
  7. Norvegia
  8. Elveţia
  9. Luxemburg
  10. Noua Zeelandă
  11. Austria
  12. Australia
  13. Canada
  14. Irlanda
  15. Statele Unite ale Americii
  16. Germania
  17. Belgia
  18. Republica Cehă
  19. Regatul Unit
  20. Lituania.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău