Dezastru la Aeroportul Chișinău! Sturza: Sar roțile de la avioane la aeroportul lui Șor. Stă bine la impresia artistică

06 Apr. 2023, 11:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Apr. 2023, 11:51 // Actual //  Lupu Eduard

Sar roțile de la avioane la „aeroportul lui Șor”. Aeroportul care, conform declarațiilor noului director numit de stat, Constantin Vozian, se află într-o stare foarte avansată de degradare. Tot ce e mai puțin vizibil pentru pasageri – pistele, parcările pentru avioane, instalațiile de balizaj și meteo etc. În schimb, stau bine la impresia artistică – designul din terminalul de pasageri, susține într-o postare pe Facebook fostul premier și actualul om de afaceri, Ion Sturza.

Potrivit lui,  în cercurile profesionale aceste lucruri sunt foarte bine cunoscute. Mulți au preferat să nu facă gâlceavă cu Șor, riscau să fie interziși de la operare. Alții au plecat. Și dacă pasagerii au simțit-o doar prin zăngănitul dinților, companiile – direct la buget. Doar costurile de mentenanță la trenurile de aterizare sunt de trei ori mai mari decât în alte părți. În schimb, aeroportul are în „dotare” mașini blindate de lux, oficii cu zone spa… Красиво жить не запретишь…

„Și asta în condițiile când taxele aeroportuare sunt printre cele mai mari din Europa! Așa că, stimați moldoveni, suntem din nou „buni de plată”! Trebuie să reparăm pista, să schimbăm echipamentele de siguranță. Altfel, riscăm să nu mai zboare nimeni la Chișinău. „Moldovenii” o tot dau prin colturi cu Șor. În special, „justiția”. O furat, dar se împarte cu noi”, a mai spus fostul premier.

Omul de afaceri susține că Șor și Co au furat atâta cât ar fi fost de ajuns să construim o mie de kilometri de drumuri noi și pe deasupra un aeroport nou! Dar voi: „ne dă transport gratuit să ajungem la oraș și să mâncăm un castron de hrișcă”…

„Atenție! Operațiunea „spoiala” nu este o invenție a lui Șor. O practică și unii primari, mai nou, deghizați în „proeuropeni”. Pavaje, betoane, panseluțe… În timp ce localitățile se sufocă fără canalizare modernă, gropi de gunoi, stații de epurare, încălzire eficientă, sistem de transport inteligent, poduri care stau să cadă. Fără plan urbanistic, rai pentru dezvoltări imobiliare de tip „mafiot”. Privatizări de terenuri la prețuri de nimic. Și aici vom fi „buni de plată”. Dar ce? Se împarte cu noi…”, conchide omul de afaceri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău