Fața nevăzută a șefilor. Corina Muntean, FRIENDLY SCHOOL. „Aș mai fi vrut să am curajul să deschid școala mai devreme”

19 Mai 2021, 15:40
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
19 Mai 2021, 15:40 // Interviu //  MD Bani

Seria de interviuri „Fața nevăzută a șefilor” continuă cu istoria Corinei Muntean, fondatorul și proprietarul FRIENDLY SCHOOL, școală online de limba engleză. A ajusn în funcția de director după 12 ani de activitate în domeniul predării, deși, când era mică, visa să devină detectiv.

Istoria Mea

Mă numesc Corina MUNTEAN, născută în satul Corjeuți, raionul Briceni. Am absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Limbi și literaturi străine. Nu mi-am dorit niciodată să devin profesor, urmând ulterior acest drum, fiind motivată de pasiunea față de engleză.

Țin să cred că în cei 16 ani de activitate, am reușit să predau engleza studenților mei, într-un mod diferit decât cel cu care suntem obișnuiți în școli, licee și universități.

Am ajuns în funcția de director a școlii de engleză Friendly School după 12 ani de activitate în domeniul predării  limbii engleze.

Cum reușesc să fiu un coechipier

Greu, provocator, dar în același timp  cu mult interes și plăcere.

Presiunilor apărute le fac față

…cu multă răbdare, pauze dese, analiză profundă și găsirea celor mai obiective soluții.

Deciziile privind majorările de salariu

le iau în funcție de rezultatele angajaților și vechimea în muncă.

Aleg oamenii

… după principiul devotament, implicare, pasiune și experiență.

Echipa o motivez prin

… atitudine corectă, salarii la timp, ascultarea problemelor personale, găsirea soluțiilor la oricare problemă intervenită și crearea unei atmosfere sănătoase de lucru.

Organizarea nu mă prea caracterizează, eu sunt omul ideilor și al creației, iar ele cumva se nasc din haos. Oricât de mult nu m-ar caracteriza acest cuvânt el este la ordinea zilei în instituția noastră, pentru că fără o bună organizare a tuturor proceselor și task-urilor nu putem avea o activitate eficientă.

Planificarea o realizăm, de obicei, la început de an, iar în ceea ce privește planurile mai mici, o facem la fiecare 5 săptămâni.

Controlul nu îl iubesc, dar îl aplic. Încerc să ajung la conștiința fiecărui angajat să își prețuiască propiul timp și energia. Încerc să cresc o echipă de oameni conștienți și motivați, cu o abordare friendly, dar în același timp serioasă. Sunt împotriva stresului și motivarea echipei prin severitate. Îmi doresc să cresc oamnei într-un mediu sănătos, mereu orientați spre dezvoltare.

Sunt Director și asta înseamnă

… multă schimbare, acceptare, găsirea noilor soluții, adaptare zilnică și ieșire din zona de comfort. Rolul de director mă caracterizează cel mai puțin din toate rolurile pe care le am în instituție.

Aș mai fi vrut să

… am curajul să deschid școala mai devreme.

Vrei să afli detalii despre șeful tău sau ești șef și ai multe de zis:

Scrie-ne în adresa redacției Bani.md : contact@bani.md

Realitatea Live

23 Nov. 2024, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Nov. 2024, 09:40 // Actual //  Ursu Victor

Northvolt AB a cerut protecţie împotriva falimentului în Statele Unite, după ce o încercare disperată de a obţine finanţare de salvare a eşuat, lăsând producătorul de baterii într-o situaţie dificilă, cu doar o săptămână de lichidităţi disponibile, potrivit Bloomberg.

Furnizorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va încerca să se reorganizeze în cadrul capitolului 11 din Codul falimentului american, conform unei declaraţii emise joi. Potrivit unui depozit, Northvolt avea aproximativ 30 de milioane de dolari în numerar şi datorii de 5,84 miliarde de dolari.

Această sumă face ca Northvolt să fie una dintre cele mai îndatorate companii care au solicitat falimentul în Statele Unite în acest an, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este urmată de Intrum AB, o altă companie suedeză care a depus o cerere similară săptămâna trecută.

Compania a ales să urmeze calea legală din SUA pentru a oferi un cadru familiar investitorilor existenţi şi potenţialilor investitori interesaţi să furnizeze finanţare, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Această decizie încheie luni de negocieri cu proprietarii, clienţii şi creditorii, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea activităţii, după ce resursele financiare au fost epuizate. Northvolt a redus cu un sfert numărul angajaţilor şi a renunţat la planurile de extindere, pentru a face faţă unei crize de lichidităţi care s-a agravat în toamnă, după ce a pierdut un contract important şi nu a reuşit să acceseze un împrumut verde de 5 miliarde de dolari.

Compania a fost considerată un simbol al speranţelor europene de a crea un lanţ de aprovizionare independent pentru vehiculele electrice, în concurenţă cu producătorii stabiliţi din China şi Coreea de Sud.

Fabrica emblematică Northvolt Ett, situată lângă Cercul Arctic din Suedia, va continua să funcţioneze în mod normal pe durata reorganizării. „Compania va continua să livreze produse clienţilor, îndeplinindu-şi în acelaşi timp obligaţiile faţă de furnizorii esenţiali şi va asigura plata salariilor angajaţilor”, a afirmat compania.

În cadrul procedurii de faliment, Northvolt va avea acces la aproximativ 145 de milioane de dolari în garanţii de numerar, conform declaraţiilor companiei. Scania CV AB, divizia de camioane a Volkswagen AG şi un client important al Northvolt, a anunţat că va contribui cu 100 de milioane de dolari pentru finanţarea debitorului în posesie.

Judecătorul american de faliment Alfredo Perez a spus în timpul unei audieri de joi că va aproba cererea Northvolt de a începe utilizarea finanţării din faliment şi a altor împrumuturi pentru a acoperi salariile şi cheltuielile angajaţilor în timpul procesului de reorganizare conform capitolului 11. După reducerile de personal anunţate, Northvolt mai are aproximativ 6.400 de angajaţi în Suedia, Polonia şi Statele Unite.

Filialele Northvolt care se ocupă de fabricile planificate în Germania şi Canada nu fac parte din procesul de faliment conform capitolului 11, dar compania a declarat că aceste proiecte vor fi amânate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală