Fiecare din noi are un vis pe care îl tot „amână”, fie că este vorba de un scop măreț sau mai puțin. Îl tot amâni din cauza că nu ai timp, nu ai suficientă încredere în forțele proprii sau ceilalți nu te susțin. Iată câteva metode care te vor ajuta să-ți realizezi în sfârșit scopurile.
1. Stabilește clar ceea ce vrei să obții
Deși emoțiile pozitive pot fi componente benefice în urmărirea obiectivelor, nu depindeți de ele pentru o imagine constantă și clară. Uneori mint. Pentru această călătorie, claritatea vă va proteja determinarea.
Gândește-te la obiectivele tale. Fă-ți timp și descoperă-ți întreaga gamă de așteptări.
Ce anume vrei să faci? Spune-l clar. Este realist și realizabil? Care sunt obstacolele? Cum te-ar bloca aceste obstacole de la obiectivul tău și ce va trebui să faci pentru a depăși acest lucru? De ce sprijin vei avea nevoie?
De ce va conta realizarea acestui obiectiv? Care este motivația ta? De ce vrei să o faci? Ce impact va avea asupra vieții tale? Ce se va întâmpla dacă nu o faci? Cum arată succesul? Eșec?
O înțelegere vie a obiectivului tău te va ajuta să creezi o certitudine calmă, atât pentru a te iniția, cât și pentru a te menține.
2. Aurul este în detalii
Logistica stabilirii obiectivelor a fost discutată de ani de zile. Știm cu toții elementele de bază: scrieți obiectivele, alegeți o dată exactă pentru finalizare și postați-le peste tot. Dar temerile pândite sau chiar distragerea atenției tind să intimideze aceste eforturi, uneori scuturându-ne. Pentru a evita contracarările, concentrați-vă mai mult pe detalii utile. Faceți un plan viabil. Fii dispus să fii responsabil pentru acest plan.
Începw cu finalul în minte și lucrați înapoi. Stabiliți ce sarcini pe care vă puteți concentra în mod special și care au cel mai mult sens. Aflați ce trebuie să faceți și când ar trebui să o faceți.
Creați obiective mai mici. Stabiliți repere clare și obișnuite, apoi opriți-vă pe parcurs și uitați-vă la ceea ce ați realizat. Sărbătorește acele victorii!
3. Nu renunțați atunci când vă împotmoliți
Este o muncă grea să ne menținem mintea într-o zonă de creștere atunci când ne încurcăm și încep să zboare nesiguranțe și îndoieli. Dar obiectivele pe care le realizăm în cele din urmă vin adesea atât prin muncă grea, cât și prin eșec.
Creșteți prin acele eșecuri. Acceptă ceea ce s-a întâmplat și disecați orice poate fi extras din el. Ce a mers bine? Ce nu? Ce trebuie făcut în mod diferit?