3 lucruri pe care le poți face ca antreprenor la început de drum, pentru depășirea obstacolelor

17 Iun. 2023, 18:57
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
17 Iun. 2023, 18:57 // Actual //  bani.md

Mediul de afaceri din ce în ce mai dinamic îi pune în dificultate pe mulți antreprenori. În special atunci când ești la început de drum, te poți simți copleșit de volumul de sarcini care trebuie realizate, de cantitatea de informații pe care trebuie să o asimilezi și de obstacolele cu care te confrunți, scrie antena3.ro.

Pentru a-ți administra afacerea într-un mod cât mai eficient, este important să știi cum să gestionezi obstacolele care îți apar în cale. Descoperă 3 lucruri pe care le poți face.

1. Planifică și prioritizează

Planificarea eficientă te poate ajuta să stabilești obiective clare și să identifici strategiile și resursele necesare pentru a le atinge. Pentru a face asta, este important să evaluezi situația actuală în care se află businessul tău, să identifici potențialele obstacole și să dezvolți planuri de acțiune adecvate. În acest mod, vei fi proactiv și vei putea lua decizii informate, reducând riscul de a fi copleșit de provocări.

În planificarea acțiunilor necesare pentru atingerea obiectivelor, este necesar să le prioritizezi pe cele care au importanță pe termen scurt și mediu. De cele mai multe ori, o afacere la început de drum dispune de resurse limitate, care nu permit realizarea tuturor sarcinilor simultan. Așadar, prin stabilirea priorităților, te poți concentra pe activitățile critice care au cel mai mare impact asupra succesului afacerii tale.

În acest proces, este important să înveți să-ți gestionezi timpul și resursele într-un mod eficient, asigurându-te, în același timp, că te concentrezi pe activitățile care îți aduc rezultate semnificative pe termen scurt.

2. Găsește resursele potrivite

În procesul de obținere a succesului pentru afacerea ta, te poți confrunta adesea cu obstacole care necesită resurse adecvate, pentru a fi depășite. Identificarea și accesarea resurselor potrivite joacă un rol crucial în depășirea acestor provocări și în dezvoltarea afacerii. Iată câteva exemple de resurse potrivite, care te pot ajuta atunci când ești la început de drum:

  • Investitori externi și credite bancare – sunt resurse financiare care pot aduce un aport substanțial de capital pentru afacerea ta. Investitorii care au aceeași viziune ca tine în ceea ce privește succesul afacerii pot fi parteneri pe termen lung, care să te ajute să-ți dezvolți business-ul. În ceea ce privește creditele, poți accesa un împrumut, în cazul în care te confrunți cu situații neprevăzute și nu ai suficient capital propriu, pentru a face față plăților.
  • Platforme specializate – nu numai resursele financiare sunt importante pentru o afacere. Atunci când te afli la început de drum, cu siguranță ai multe de învățat despre modul în care se conduce o afacere. De la informații financiare și fiscale la cele legate de marketing sau dezvoltare personală, toate îți pot fi de mare ajutor, atunci când ești la început de drum. Profită de resursele online, cum ar fi platformele specializate sau forumurile dedicate antreprenoriatului, și obține sfaturi antreprenoriatde la cei mai buni.

3. Învață din greșeli

Greșelile fac parte din călătoria spre succes și pot reprezenta o sursă valoroasă de învățare și creștere. Antreprenorii de succes, în loc să fie descurajați sau opriți de eșecuri, înțeleg că acestea pot juca un rol important în depășirea obstacolelor și în dezvoltarea lor personală și profesională.

Așadar, este important să înțelegi că eșecurile sunt parte integrantă a procesului de învățare și că îți pot oferi lecții valoroase pentru a depăși obstacolele, în viitor. Învățând din greșeli, devii mai flexibil, mai deschis la experimentare și mai dispus să îți asumi riscuri calculate, pentru a-ți atinge obiectivele.

Prin abordarea greșelilor ca pe o oportunitate de învățare, îți poți dezvolta abilitățile antreprenoriale astfel încât să fii cu un pas mai aproape de succesul pe care ți-l dorești în afaceri.

Planificarea și prioritizarea sarcinilor importante, identificarea resurselor potrivite și învățarea din greșeli sunt 3 dintre cele mai importante abilități antreprenoriale pe care trebuie să le stăpânești. Acestea te vor ajuta să depășești obstacolele cu care te confrunți și să te apropii din ce în ce mai mult de obiectivele tale.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău